www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα


Υλικά

  • 800 γρ. γάλα
  • 240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. σταφίδες
  • 3 βανίλιες



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε (με ξύλινη κουτάλα).
  2. Οταν η κρέμα πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μία βουτυρωμένη φόρμα (ειδική για πουτίγκες) και την βάζουμε στο ψυγείο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πουτίγκα
    Από: nikopopi  22 / 12 / 2005
    Καλημέρα.Μήπως μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ πια είναι η φόρμα για πουτίγκα;Δεν γνώριζα πως υπάρχει ειδική φόρμα για πουτίγκα.Εγώ έχω τη φόρμα-τάπερ που φτιάχνω καραμελέ και ζελέ.Μπορώ να το φτιάξω το γλυκό σε αυτή τη φόρμα;Η φόρμα που λέτε εσείς είναι πλαστική ή μεταλική; Μάλλον μεταλική είναι αφού λέτε πως θέλει βουτύρωμα.Ευχαριστώ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.