Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σοκολατάκια με Γκράν Μαρνιέ
Υλικά
- 300 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 30 γρ. βούτυρο
- 2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος
- 2-3 κουταλιές Γκράν Μαρνιέ
- Ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
- Θήκες για σοκολατάκια από αλουμινόχαρτο
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα, καλύπτουμε τις θήκες εσωτερικά με ένα πινελάκι (λίγο παχύ στρώμα) και τις βάζουμε στο ψυγείο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος στο μίγμα και τέλος ρίχνουμε το λικέρ.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε τις θήκες που έχουμε κάνει με την άσπρη σοκολάτα με το μίγμα μας με την βοήθεια κορνέ.
- Στολίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση φιστίκια Αιγίνης).
|
|