Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παϊδάκια χοιρινά Χαβάης
Υλικά
- 6 χοιρινά παϊδάκια (120 γρ. περίπου το ένα)
- 2 κουταλιές χυμό ανανά
- 6 φέτες ανανά από κονσέρβα κομμένες στην μέση
- 2 κουταλιές μέλι
- 130 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
- Το ξύσμα ενός λεμονιού
- Πιπέρι
- Φετάκια λεμονιού για γαρνίρισμα
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίγλυκος -Λευκός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του ανανά με το μέλι και το ξύσμα του λεμονιού και αλείφουμε τα παϊδάκια αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με το πιπέρι.
- Βάζουμε τα παϊδάκια σε δυνατό γκριλ και τα ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου αλείφοντάς τα συχνά με το μίγμα του μελιού.
- Γυρίζουμε τα παϊδάκια, βάζουμε πάνω από το καθένα δύο κομμάτια ανανά, αλείφουμε με το μίγμα μελιού, προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.
|
|