Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μηλοπιτάκια
Υλικά
- για τη ζύμη:
- 1/2 κούπα ρετσίνα
- 2,5 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- για τη γέμιση:
- 3 - 4 ώριμα μήλα
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλάκι κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Τα αφήνουμε να βράσουν ώστε να μην έχουν υγρά και τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ζύμη: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να γίνει μία ζύμη πολύ αφράτη (ίσα να μην
κολλάει στο χέρι).
- Αφήνουμε την ζύμη να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Οταν είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε μικρές μπαλίτσες (σαν καρύδι περίπου), την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας, βάζουμε μέσα την γέμιση του μήλου, και δίνουμε ότι σχήμα μας αρέσει (στρογγυλό, μακρόστενο, μισοφέγγαρο).
- Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε καλά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε (προσοχή δεν πρέπει να ροδίσουν πολύ).
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μελεσσανάκη
|
|