www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλοπιτάκια


Υλικά

  • για τη ζύμη:
    • 1/2 κούπα ρετσίνα
    • 2,5 κουταλιές ζάχαρη
    • 1 κούπα ελαιόλαδο
    • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • για τη γέμιση:
    • 3 - 4 ώριμα μήλα
    • 2 κουταλιές ζάχαρη
    • 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
    • 2 κουταλιές κονιάκ
    • 1 κουταλάκι κανέλα



Ετοιμασία

  1. Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν ώστε να μην έχουν υγρά και τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Ζύμη: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να γίνει μία ζύμη πολύ αφράτη (ίσα να μην κολλάει στο χέρι).
  4. Αφήνουμε την ζύμη να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα τουλάχιστον.
  5. Οταν είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε μικρές μπαλίτσες (σαν καρύδι περίπου), την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας, βάζουμε μέσα την γέμιση του μήλου, και δίνουμε ότι σχήμα μας αρέσει (στρογγυλό, μακρόστενο, μισοφέγγαρο).
  6. Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε καλά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε (προσοχή δεν πρέπει να ροδίσουν πολύ).

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μελεσσανάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
    Από: MARIANNA ARG  20 / 11 / 2004
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γευστικά
    Από: sophia vp  26 / 11 / 2004
    Μαρία
    
    Τα μηλοπιτάκια σου είναι πολύ γευστικά, αλλά στο σχήμα τους λίγο 
    παιδεύτηκα λόγω της #*$@*#άς ζύμης (παρόλο που την έβαλα και στο 
    ψυγείο για να ξεκουραστεί με το σχετικό δροσό!!!).
    Σίγουρα όμως την επόμενη φορά θα τα φτιάξω και πιο εμφανίσημα. 
    Ευχαριστούμε. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γευστικά
      Από: sophia vp  26 / 11 / 2004
      Παιδιά μην υπάρχει παρεξήγηση, την ζύμη την σχολίασα ως ΜΑΛΑΚΗ και οχι με την σχετική κακιά λεξούλα...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
    Από: TARZAN  8 / 2 / 2005
    Τα δοκίμασα & εγώ τα μηλοπιτάκια και είναι όντως πολύ ωραία αλλά η ζύμη είναι δύσκολη στο χειρισμό της. Σχετικά με την εμφάνιση, επειδή δεν είναι και ότι καλύτερο, εγώ τα έκανα δύο ειδών: στα μισά έβαλα λίγο αυγό από πάνω πριν τα βάλω στο φούρνο και στα υπόλοιπα δεν έβαλα αυγό αλλά έβαλα άχνη ζάχαρη αφού ψηθήκανε. Το αποτέλεσμα - Αυτά με το αυγό είναι πιο εμφανίσιμα αλλά αυτά με την άχνη πιο εύγευστα! Εσύ Μαρία βάζεις κάτι σε αυτά τα μηλοπιτάκια?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
      Από: L  9 / 2 / 2005
      Η συνταγή της Μαρίας Μελεσσανάκη, μου θύμισε μια συνταγή που μου 
      είχε στείλει  η  Angie  και ίσως δώσει ιδέα για τα προτεινόμενα 
      μηλοπιτάκια:
      
      http://www.womansday.com/article.asp?
      section_id=13&article_id=9157&page_number=1

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ  19 / 5 / 2006
    Μαρια η συνταγη αυτη για τα μηλοπιτακια ειναι υπεροχη.Εγω εχω 
    την ιδια συνταγη οσο αφορα την ζυμη αλλα αντι για μηλο τριμμενο 
    βαζω ολοκληρο Συριανο λουκουμακι μεσα και οταν ψηθουν τα τυλιγω 
    σε αχνη ζαχαρη.Οντως ειναι πολυ δυσκολη η ζυμη αλλα αν την 
    βαλεις στο ψυγειο να σφιξει και την ανοιξεις μεσα σε 2 φυλλα 
    πλαστικης μεμβρανης ολα ειναι οκ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
      Από: Μαρία Μελεσσανάκη  23 / 8 / 2006
      Γεια σας, Βρήκα τα σχόλια σας για την συνταγή μου λιγάκι καθυστερημένα, όμως όπως λέμε εδω στην Κρήτη "κάλιο αργά παρά ποτέ" :) Λοιπόν δεν ξέρω γιατί δεν το γράφει στην συνταγή, αλλά κι εγώ τα τυλίγω με άχνη ζάχαρη ενώ είναι ακόμη ζεστά για να κολλήσει πάνω τους. Μια φίλη μου τους έβαλε προχθές γλάσο από σοκολάτα κουβερτούρα και ομολογώ πως εκπλαγήκαμε ευχάριστα από αυτην την καινοτομία! Όσο για την ζύμη που η αλήθεια είναι πως έχει μια δυσκολία τις πρώτες φορές στον χειρισμό της, αν βρείς το κόλπο της, δεν θα έχεις πρόβλημα. Εξάλλου τυχόν μικροατέλειες στο σχήμα καλύπτονται άριστα από την άχνη. Κατερίνα θα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία την παραλαγή που δίνεις με το συριανό λουκουμάκι και θα σου πω αντιδράσεις όσον δοκιμάσουν.¨ καλό απόγευμα σε ολες και όλους:)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.