www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρεμ μπρουλέ του Μανώλη


Υλικά

  • α μίγμα:
    • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 70 γρ. γάλα φρέσκο
    • 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • Μισή φλούδα λεμόνι
  • β μίγμα:
    • 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2 δόσεις βανίλια
    • 120 γρ. κρόκους αυγών



Ετοιμασία

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού (α' μίγμα) να βράσει. Συγχρόνως ανακατεύουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών (β' μίγμα) σε μια άλλη μπασινα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις βράσουν, βάζουμε το α' μίγμα μέσα στο β' μίγμα και ανακατεύουμε γρήγορα Σουρώνουμε την κρέμα, την μοιράζουμε σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια και την ψήνουμε για 45΄λεπτά στους 160° C.
Τη συνταγή συνιστά: ο Μανώλης (venue/s.t.e. anavysou)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Και πως γίνεται brulee?
    Από: Τίνα Σταύρου  20 / 2 / 2003
    Λίγο πριν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη
    και την βάζουμε στο φούρνο (στο grill) να καεί και να λιώσει η
    ζάχαρη και να κάνει μια καραμελοειδή κρούστα πάνω από την κρέμα.
    Θυμειθείτε ότι η Amelie Poulin αγαπούσε να σπάει αυτή την κρούστα
    με το κουταλάκι. Κι εγώ επίσης, και το βαφτιστήρι μου και γενικώς
    όλοι οι σαματατζήδες.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Οταν λες μπασινα....
    Από: Λίζα   24 / 2 / 2003
    Οταν λες μπασινα Μανώλη τι ακριβώς εννοείς;Μάλλον είμαι πιό άσχετη απ`ότι νόμιζα... Το β` μίγμα πρέπει να βράσει ή όχι; Ευχαριστώ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Οταν λες μπασινα....
      Από: Ανδρέας  18 / 3 / 2003
      Μπασίνα είναι μια λεκάνη μεταλλική με σφαιρική βάση -φαντάσου 
      την σαν μισή σφαίρα- που χρησιμοποιείται για να χτυπάμε διάφορα 
      πράγματα με το σύρμα, όπως αβγά π.χ. επειδή δεν έχει γωνίες 
      κάνει πολύ πιο εύκολο το χτύπημα. Βασικό σκεύος του ζαχαροπλάστη 
      αλλά και του μάγειρα.
      Όχι κανένα μίγμα δεν χρειάζεται να βράσει αλλά απλά να ζεσταθεί 
      το γάλα για να λιώσει η ζάχαρη. Έτσι κι αλλιώς μετά η κρέμα θα 
      ψηθεί στο φούρνο.
      Και φυσικά, μετά πρέπει να καεί η ζάχαρη και να καραμελώσει όπως 
      περιγράφει η Τίνα, γιατί διαφορετιά δεν θα ήταν brulee αλλά κάτι 
      σαν την καραμελέ χωρίς την καραμέλα.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πόσα αυγά???
    Από: Maria_P  5 / 2 / 2004
    120 γρ. = 8 κρόκοι αυγών (Νά`ναι καλά ο nicos που έδωσε τα φώτα του :-))
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πόσα αυγά???
      Από: Βαγγελιώ   6 / 2 / 2004
      Νομίζω ότι είναι πολύ περισσότερα από 120 γρ.οι 8 κρόκοι.Ένα μεσαίο αυγό είναι 70-80γρ και αν υποθέσουμε ότι ο κρόκος είναι ακόμη και λιγότερο από το μισό -ας πούμε 30 γρ- τότε οι 8 κρόκοι είναι 240 γρ.Την επόμενη φορά που θα σπάσω αυγό θα προσπαθήσω να θυμηθώ να ζυγίσω τον κρόκο.Μου έχεις προκαλέσει περιέργεια...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πόσα αυγά???
      Από: Ανωνύμου   10 / 2 / 2004
      120 γρ κρόκων είναι περίπου 6 κρόκοι.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ζάχαρη;;;;
    Από: Ασπασία   6 / 2 / 2004
    Ποια είναι η κρυσταλλική ζάχαρη;;;;;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ζάχαρη
      Από: Ανωνύμου   6 / 2 / 2004
      η κλασσική-γνωστή-συνηθισμένη ζάχαρη.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μου πέτυχε!!!
    Από: Κλειώ  28 / 4 / 2004
    Επιτέλους θα σας γράψω και για ένα γλυκό που μου πέτυχε!
    Ήταν πάρα πολύ καλή! Πλησίαζε αυτή που είχα φάει κάπου εδώ στην 
    Αθήνα. Βέβαια πόρρω απείχε από αυτήν που έφαγα από το 
    ζαχαροπλαστείο του Κουμάκη στο Ηράκλειο... αλλά μην τα θέλουμε 
    και όλα δικά μας!
    Λοιπόν χρησιμοποίησα 6 κρόκους, παρόλο που στο ζύγι έβγαιναν 
    γύρω στα 90 γρ., γιατί μια φορά που την είχα φτιάξει με 7 
    κρόκους μου φάνηκε ότι είχε πέσει παραπάνω αβγό και ψιλομύριζε.
    Για τον ίδιο λόγο έβαλα 3 βανίλιες.
    Έβαλα τα μπολάκια σε ταψί με νερό και τα έψησα περίπου μια ώρα 
    στους 160. Στα 45 λεπτά μου είχε φανεί υδαρής η κρέμα.
    Επίσης μην κάνετε το λάθος να τη φάτε αμέσως μόλις βγει από το 
    φούρνο - όπως έκανα εγώ - μάλλον θα απογοητευτείτε. Η κρέμα 
    είναι - πώς να το πω; - μιαμιά!! Αφήστε τη στο ψυγείο και μετά 
    κάντε το καραμελάρισμα.
    Τι ωραία που είναι... σλουρπ, σλουρπ!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:
    Από: Ιωσηφίνα  5 / 9 / 2005
    *H γεύση έγινε σούπερ.
    *Το σκεύος καλύτερα να είναι μικρό μεν, αλλά καλύτερα ΧΑΜΗΛΟ και 
    ΠΛΑΤΥ, αντί ΨΗΛΟ και ΒΑΘΥ), ώστε η αναλογία κουταλιά-
    καραμελωμένη κρέμα να είναι 1:1
    *Πασπαλίζουμε με ΛΙΓΗ ζάχαρη (όπως όταν αλατίζουμε με τα δάχτυλά 
    μας) και καίμε με φλόγιστρο γιατί η διαδικασία κάτω από το γκριλ 
    διαρκεί, όσο να το πεις κάμποσο, με αποτελεσμα η κρέμα να 
    ζεσταθεί και να γίνει περισσότερο υδαρής από το επιθυμητό.
    
    Καλή επιτυχία!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:
      Από: Μαρία Σ.  6 / 9 / 2005
      Έχω δει επαγγελματία να χρησιμοποιεί το φλόγιστρο αλλά δε φαντάστηκα πως είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το αποκτήσει κάποιος για το σπίτι του. Ίσως πάλι αυτό που αναφέρεις να είναι πιο απλό και πιο φτηνό απο εκείνο το επαγγελματικό που έχω δει εγώ. Αυτό που λέω δεν το έχω δει από κοντά αλλά σε μια βιντεοκασέτα ζαχαροπλαστικής που πήρα κάποτε με ένα περιοδικό και έτσι δε μπορώ να το περιγράψω καλά πάντως ήταν απ`ότι καταλαβαίνω συνδεδεμένο με το φυσικό αέριο πράγμα που δεν υπάρχει εδώ που μένω. Μου λες σε παρακαλώ αν αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι σε απλόυστερη μορφή, προσιτό στην τιμή και που μπορώ να το βρω;Ευχαριστώ.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:
        Από: Ιωσηφίνα  7 / 9 / 2005
        Και βέβαια θα βρεις, σε χρωματοπωλείο (αμα δε βαριέσαι κατέβα 
        μέχρι την Αθηνάς όπου στα εργαλειάδικα της περιοχής θα πετύχεις 
        και την καλύτερη τιμή!). Ένα απλό γκαζάκι είναι που παίρνει 
        μια "κάνη". Το χρησιμοποιύν οι υδραυλικοί για να λιώνουν τα 
        χάλκινα.
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΟΟΟΟΟ
    Από: ΜΑΡΙΑ  21 / 8 / 2007
    Είναι φανταστικό γλυκό.Παρόλο που το φοβόμουνα μου πέτυχε!!!!! Εγώ πρόσθεσα και ξύσμα λεμονιού.Του πάει πάρα πολύ και κόβει και τη μυρωδιά του αυγού.Καλή επιτυχία και τους επόμενους!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.