Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλακτομπούρεκο της Κωνσταντίνας
Υλικά
- 5 κούπες γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι Νο 3
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/3 της κούπας βούτυρο
- 1 βανίλια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- Για το σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 3/4 του ποτηριού νερό
- Χυμό 1 λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και λίγο ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Οταν κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 5 φύλλα (βουτυρώνοντας μεταξύ τους), ρίχνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα (επίσης βουτυρωμένα), χαράζουμε ελαφρά το γλυκό σε μερίδες, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 C για 40-50 λεπτά.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι (βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά) και περιχύνουμε το ζεστό γαλακτομπούρεκο.
Τη συνταγή συνιστά: η Κωνσταντίνα
|
|