Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκό κουμ κουάτ του Ανδρέα
Υλικά
- 1 κιλό κουμ κουατ
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- 200 γρ. γλυκόζη.
|
|
Ετοιμασία
Στάδιο 1: Ξεπίκρισμα
1ος τρόπος:
- Βράζουμε τα κουμ κουατ σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 15 λεπτά.
- Πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
- Τα τρυπάμε από το κοτσάνι ως την απέναντι πλευρά και τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα ξαναβράζουμε σε άφθονο νερό για 15 λεπτά και πετάμε το νερό.
- Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές ή και παραπάνω αν χρειαστεί μέχρι να ξεπικρίσουν.
2ος τρόπος:
Αφού τρυπήσουμε τα κουμ κουάτ από το κοτσάνι μέχρι την άλλη πλευρά, τα ξεπλένουμε πολλές φορές και τα αφήνουμε σε νερό πέντε μέρες, αλλάζοντας το νερό 2 φορές την ημέρα για να ξεπικρίσουν.
Στάδιο 2:
- Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα κουμ κουατ στο σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι την επομένη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Με το ίδιο ακριβώς τρόπο κάνουμε γλυκό και τα νερατζάκια.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|