www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρεβανί σοκολατένιο της Δώρας


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 7 κουταλιές γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο αλάτι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Για το σιρόπι:
    • 5 κούπες ζάχαρη
    • 2 1/2 κούπες νερό
    • 4 κουταλιές βούτυρο
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
    • 200γρ. κουβερτούρα
    • 1 κούπα νερό
    • 1/2 κούπα κονιάκ
    • 2 κουταλιές κορν-φλάουερ



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεκιν-πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μίγμα απαλά για να μην κόψει.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 200° C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
  6. Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
  7. Τρυπάμε το γλυκό μας με ένα ξυλάκι σε διάφορα σημεία και περιχύνουμε με το σιρόπι.
  8. Κρέμα σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το νερό και το κονιάκ, προσθέτουμε το κόρν-φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  9. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ραβανί και το κόβουμε σε κομμάτια.
Είναι δοκιμασμένη συνταγή.

Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα από Θεσ/νίκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Τζένη  27 / 9 / 2004
    Απίθανο!!!!
    Από την ημέρα που το έφτιαξα έχω βρει μπελά από τους φίλους 
    μου. Δεν λένε πάμε για καφέ στης Τζένης αλλά για ραβανί.
    Ακόμη και ο άντρας μου που δεν του αρέσει το ραβανί έχει 
    ξετρελαθεί.
    Τι να πω. Τέλειο.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Οι απόψεις διίστανται.
    Από: Κλειώ  1 / 10 / 2004
    Το έφτιαξα χθες που ήταν και τα γενέθλια του άντρα μου
    (να τον χαίρομαι, να τον χαίρομαι!).
    Σε άλλους (συμπεριλαμβανομένης της εμής) άρεσε και σε άλλους όχι.
    Κατά κοινή ομολογία το ραβανί ήταν υπέροχο, ωραία σιροπιασμένο,
    σερμπέτι βρε παιδί μου. Όμως η κρέμα είναι πολύ πικρή και δεν 
    άρεσε σε όλους αυτός ο συνδυασμός.
    Εν κατακλείδι, ωραίο πράμα η σοκολάτα και από κάτω τα σιρόπια, 
    οπότε θα το ξαναφτιάξω αλλά με άλλου είδους σοκολατοεπικάλυψη.  
    Καμιά ιδέα;
    
    Υ.Γ.: Συμβουλή για τις αρχάριες (σαν εμένα): Μην πανικοβληθείτε, 
    θα το πιεί το σιρόπι που χρειάζεται και θα του μείνει λίγο για 
    να έχει και ζουμάκι! Απλώς ρίξτε το αργά-αργά, έχετε υπομονή και 
    κάντε αρκετές τρύπες με το ξυλάκι.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ναι μεν αλλά...
    Από: sophia vp  7 / 10 / 2004
    Δώρα, γευστικότατη η πρόταση σου, επέτρεψε μου όμως να επισημάνω 2σημεία 1ο Το σιρόπι επειδή μου φάνηκε πολύ σαν ποσότητα , το έφτιαξα με 2 κούπες νερό & 3+3/4 κούπες νερό + βουτυράκι και έγινε super 2ο Αντί για κονιάκ, επειδή δεν είχα, έβαλα Grand Marnier, το οποίο έδωσε άρωμα και γλυκάδα "σπάζοντας" την πικρίλα την πολύ της κουβερτούρας. Ελπίζω να βοήθησα ...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πολύ καλό!
    Από: Χριστίνα  19 / 10 / 2004
    Μπράβο Δώρα, πολύ καλό. Μερικούς τους ξένισε η σοκολάτα αλλά κατ` εμέ αυτή είναι η όλη "τσαχπινιά" του γιατί σπάει λίγο τη πολύ γλύκα και δεν λιγώνεσαι. Θα το καθιερώσω σίγουρα!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.