Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: miam miam 7 / 11 / 2003
Αγαπητή Κατερίνα, το γλυκό σου έγινε φανταστικό. Μας άρεσε
ιδιαίτερα επειδή είναι πραγματικά υγιεινό και νηστίσιμο. Βέβαια
δεν μιλάμε για τις θερμίδες, κάνουμε πως δεν μας απασχολούν.
Σε κάθε μπουκιά προσπαθούσα να θυμηθώ τι μου θύμιζε η γεύση
του. Τελικά (μετά από πολλές "δοκιμαστικές" μπουκιές)το βρήκα.
Έχει πολύ από τη γεύση του εσωτερικού μέρους των ροξ, που τα
λατρεύω. Με λίγο γαρύφαλλο μέσα θα μπορώ να φτιάξω ένα αφράτο,
πεντανόστιμο μείγμα για ροξ.
Η μόνη αλλαγή που έκανα στην συνταγή σου ήταν ότι έβαλα το 1/3
του μελιού στο σιρόπι, γιατί μου φάνηκε πολύ.(Εμείς τα προτιμάμε
και λίγο άγλυκα) και έγινε ό,τι πρέπει. Ευχαριστούμε πολύ για
την υπέροχη συνταγή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: SOFIA 28 / 11 / 2003
Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε περίπου πόσο αλεύρι θα
χρειαστεί και ποιά θα είναι η τελική μορφή της ζύμης μας πριν να
την βάλουμε στο φούρνο?Θα πρέπει να είναι ρευστή σαν του κέικ?
Επίσης θα ήθελα να μάθω τι αλεύρι χρησιμοποιείτε,σπορέλαιο ή
ελαιόλαδο?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: miam miam 29 / 11 / 2003
Τη συνταγή την έκανα όπως περιγράφεται και δεν πρέπει να είναι
πολύ ρευστή, γιατί πριν την ψήσεις τη χαράζεις. Είναι αρκετά
στέρεη. Εγώ την πάτησα με το κουτάλι για να ισιώσει στο ταψί.
Από λάδι έβαλα ελαιόλαδο καθότι πιο υγιεινό και αλεύρι απλό για
όλες τις χρήσεις. Αν δοκιμάσεις με κάτι άλλο και σε ικανοποιήσει
γράψ` το μας.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μελόπιτα στα γρήγορα
Από: nervosa_anorexia 23 / 2 / 2006
Για να κάνω τουπιστί το ξεκίνησα χθες βράδυ, αλλά ελλείψει
αρκετού μελιού (με το ζόρι είχα μισό φλυτζάνι)και καρυδιών
(αυτά τα έχω μονίμως εν ελλείψει, ξέρει η Χουανίτα!), κατέληξα
στην εξής νοστιμότατη, ευκολότατη και οικονομικότατη πίτα
μελιού:
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. μέλι
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο βιτάμ
2 αυγά
2 φλ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μπαίκιν
βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
σουσαμάκι για το πασπάλισμα
εσάνς αμυγδάλου (προαιρετικά...φρεσκοαγορασμένο το είχα και
ψοφούσα να το δοκιμάσω!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς σε κατσαρολάκι το βιτάμ μέχρι να λιώσει,
προσθέτοντας το μέλι, τη ζάχαρη & τη βανίλια
2. Ανακατεύουμε αλεύρι+κανέλα+μπαίκιν
3. Χτυπάμε τα αυγά
4. Αφού χλιαρύνει το μίγμα βουτύρου, ρίχνουμε εναλλάξ τα αυγά
και το αλεύρι, ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλα
5. Μόλις το μίγμα πάρει τη μορφή παχύρευστου χυλού (ιδιαιτέρως
νόστιμος, σημειωτέον! το δάχτυλο μπήκε-βγήκε πλείστες όσες
φορές εντός του κατσαρολακίου..), το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο
ταψάκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και (προαιρετικά) λίγες
σταγόνες εσάνς αμυγδάλου και ψήνουμε στους ~180oC για 25-30
λεπτά μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς.
Θα συνιστούσα τα εξής, αφού το έκανα κι εγώ για 1η φορά:
α). Και λιγότερο από 1/2 φλ. ζάχαρης δεν θα ενοχλήσει καθόλου.
Αντιθέτως, θα μειωθεί το "σερμπέτιασμα" απ`το συνδυασμό με το
μέλι.
β). Μη βάλετε και τα 2 φλυτζάνια αλεύρι εξ`αρχής, γιατί τα
μεγέθη των σκευών "παίζουν".
Βάλτε πρώτα 1 1/2 φλυτζάνι και συνεχίστε προσθέτοντας, μέχρι
την επίτευξη του παχύρευστου (ίσα που να τρέχει απ`την κουτάλα)
χυλού.
Καλά μελώματα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|