www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα της Κατερίνας


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 1,5 πακέτο βιτάμ
    • 6 κουταλιές ζάχαρη
    • 2 κρόκοι αυγών
    • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
    • 1 μπέικιν πάουντερ
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • Γέμιση:
    • 2 κιλά μήλα
    • 3/4 της κούπας ζάχαρη
    • 1,5 κουταλιά κανέλλα
    • 1,5 κουταλιά βούτυρο
    • 2 ασπράδια αυγών



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε στον τρίφτη (στην μεριά που κόβουμε το κρεμμύδι) και τα ψήνουμε σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από τα ασπράδια μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί τους και να θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο μαρμελάδα.
  2. Μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτουμε και τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Φτιάχνουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να τρίβεται (εγώ προσωπικά την τεστάρω να τρίβεται στον τρίφτη στη μεριά που ξύνουμε την ντομάτα), στρώνουμε τη μισή σε ταψί και τρυπάμε με πιρούνι παντού.
  4. Την μισοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και κατόπιν βάζουμε το μίγμα με τα μήλα και από πάνω τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον τρίφτη από τη μεριά που ξύνουμε τη ντομάτα φροντίζοντας να πάει παντού.
  5. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά.
Σημείωση : Δεν ανοίγουμε φύλλο την πάνω ζύμη άλλα την τρίβουμε για να μπορεί να φεύγει η υγρασία των μήλων. Ετσι δεν "μουλιάζει" και ο πάτος, αλλά μένει τραγανός.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ζυμη
    Από: Κατερινα  28 / 8 / 2003
    Επειδη υπαρχουν και αρχαριες (οπως εγω) μηπως μπορειτε να μας πειτε πως ακριβως φτιαχνουμε την ζυμη και τι εννοειται οταν λετε "την τριβουμε"? Ευχαριστω
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ζυμη
      Από: Dimitris Drougas  11 / 10 / 2003
      Με τα υλικά της "Κατερίνας", η ζύμη γίνεται σφιχτή έτσι ώστε να μπορεί να τριφτεί στον τρίφτη από την πλευρά που είναι οι μεγάλες τρύπες. Δίνει άλλη αίσθηση στην "απόλαυση"
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Παρασκευή - Ψήσιμο
    Από: Dimitrios Drougas  11 / 10 / 2003
    Δοκίμασα την συνταγή και έχω το γλυκό στο φούρνο το πρόβλημα μου είναι: Πόση ώρα μισοψήνουμε τη μισή ζύμη και επίσης πόση ώρα ψήνουμε το υπόλοιπο. Εγώ πάντως μισοέψησα τη μισή ζύμη περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και θα το συνεχίσω αφού έβαλα τη γέμιση και την υπόλοιπη ζύμη για άλλα 30 λεπτά. Θα σας ανακοινώσω τα αποτελέσματα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Παρασκευή - Ψήσιμο
      Από: Ανωνύμου   31 / 1 / 2004
      3 1/2 μήνες και δεν έχεις βγάλει την μηλόπιτα από το φούρνο;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ζύμη
    Από: marymary   30 / 1 / 2004
    Θα έλεγα ότι η μηλόπιτα που φτιάχνουμε είναι ίδια με την διαφορά 
    ότι δεν τρίβουμε την ζύμη στον τρίφτη αλλά με τα δάκτυλα μας για 
    να γίνουν χοντρά ψίχουλα. 
    Επίσης δεν χρειάζεται να μισοψηθεί πρώτα η ζύμη που θα μπεί στον 
    πάτο γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καεί πριν ψηθούν τα 
    υπόλοιπα υλικά. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ζύμη
      Από: Lilly   30 / 1 / 2004
      Μήπως marymary, έχεις κρατήσει μιά τελευταία μηλόπιτα του γκουρμέ (με αστείο τίτλο "του Μηλ-όρδου"); Ψάχνω να βρώ την εκτύπωση αλλά μάταια. `Ηταν πολύ εύγευστη.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ζύμη στην κατάψυξη και στον τρίφτη
    Από: Έφη  9 / 2 / 2004
    Την ζύμη την κάνουμε μια μπάλα και την βάζουμε στην κατάψυξη (20-
    30 λεπτά) και όταν παγώσει λίγο τότε την βγάζουμε και την 
    τρίβουμε στον τρίφτη. Αν δεν παγώσει θα είναι πολύ μαλακή και 
    δεν θα τρίβεται. Επίσης τα μήλα τα τρίβουμε, τα ανακατεύουμε με 
    ζάχαρη, κανέλα και καρύδια επίσης τριμμένα και όπως είναι το 
    μίγμα χωρίς βράσιμο και χωρίς μαρέγκα (μου φαίνεται πολύ 
    περίεργη αυτή η προσθήκη!)το στρώνουμε στο πρώτο στρώμα 
    τριμμένης ζύμης από πάνω βάζουμε και την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη 
    και ψήνουμε!
    Με το ψήσιμο τα μήλα θα γίνουν από μόνα τους σαν μαρμελάδα. Εγώ 
    αυτή την συνταγή την έχω κάνει από το gourmet και ήταν 
    καταπληκτική! Οι αναλογίες και τα υλικά διέφεραν λίγο από αυτή 
    τη συνταγή, μάλλον ήταν καλύτερα.
    Πάντως αυτή τη μέθοδο παγωμένης και τριμμένης ζύμης την είχα 
    χρησιμοποιήσει και για αλμυρή πίτα(είχα την μπάλα της ζύμης κάτι 
    μήνες στην κατάψυξη) γιατί βαριόμουν να ανοίξω φύλλο και ήταν 
    πολύ καλή (είχα φίάξει νηστίσιμη πίτα με ρόκα, ελιές και 
    καρύδια)!!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.