www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό πραλίνα της Thomy


Υλικά

  • 2 φακελάκια garni (σαντιγύ)
  • 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
  • 1 μικρό γάλα εβαπορέ
  • Για την πραλίνα:
    • 1/2 φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο
    • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας)



Προετοιμασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το φρέσκο γάλα και μόλις γίνει η σαντιγί προσθέτουμε τα ασπράδια κτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
  2. Συνεχίζοντας να κτυπάμε το μίγμα μας σιγά-σιγά, ρίχνουμε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα και μετά το εβαπορέ.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.

Ετοιμασία

  1. Την επομένη το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε 2-3 ώρες για να μαλακώσει, ρίχνουμε την πραλίνα, το ξανακτυπάμε στο μίξερ και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  2. Πραλίνα: Σε βουτυρωμένο τηγάνι (tefal) βάζουμε τα αμύγδαλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστεί το αμύγδαλο, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
  3. Οταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβουμε στο multi.
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Thomy

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: pagoto pralina tis Thomy
    Από: georgia  10 / 5 / 2004
    I sintagi einai mia hara,mono pou o titlos einai paraplanitikos...I pralina den einai karamelomeno amigdalo k kouvertoura!!Einai eidos #*$@*#s sokolatas(san krema)pou proerhetai apo fountoukia eg.nutella.Kano ton sholiasmo auton dioti paraplanithika apo ton titlo k sti sineheia apogoiteutika apo tin sintagi.As eimaste pio prosektikoi me tous titlous kai tis sintages!Kali epitihia se osous dokimasoun tin sintagi!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: pagoto pralina tis Thomy
    Από: georgia  10 / 5 / 2004
    I sintagi einai mia hara,mono pou o titlos einai paraplanitikos...I pralina den einai karamelomeno amigdalo k kouvertoura!!Einai eidos #*$@*#s sokolatas(san krema)pou proerhetai apo fountoukia eg.nutella.Kano ton sholiasmo auton dioti paraplanithika apo ton titlo k sti sineheia apogoiteutika apo tin sintagi.As eimaste pio prosektikoi me tous titlous kai tis sintages!Kali epitihia se osous dokimasoun tin sintagi!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: pagoto pralina tis Thomy
      Από: Τίνα Σταύρου  10 / 5 / 2004
      Λυπάμαι, αλλά δεν έχεις δίκιο. 
      
      Η πραλίνα είναι ακριβώς το μείγμα καβουρδισμένων ξηρών καρπών 
      (πρωτίστως αμυγδάλου) και ζάχαρης (πρωτίστως λευκής). Μπορεί να 
      αποτελέσει γέμιση ή γαρνιτούρα, ή βασικό συστατικό κάποιας 
      συνταγής. Εχει επικρατήσει να λέγονται πραλίνες τα σοκολατάκια 
      που γεμίζονται με λευκή (με προσθήκη κρέμας) η σοκολατένια 
      πραλίνα (με προσθήκη δηλαδή σοκολάτας). 
      Συνήθως όταν λέμε πραλίνα, εννοούμε την πραλίνα αμυγδάλου. Γι 
      αυτό και κάποιοι λένε πραλίνες τα μικρά χρωματιστά αμυγδαλωτά 
      με σχήματα φρούτων που πωλούνται στα ζαχαροπλαστεία. Οταν η 
      πραλίνα δεν γίνεται από αμύγδαλο δηλώνεται πάντα ο ξηρός καρπός 
      που χρησιμοποιήθηκε. 
      Τα παρασκευάσματα τύπου nutella, merenda κλπ, δεν είναι και δεν 
      πρέπει να λέγονται πραλίνες καθότι η περιεκτικότητά τους σε 
      πραλίνας είναι ελάχιστη (κυρίως λόγω κόστους).
      Πραλινέ λέμε συνήθως τα γλυκά που περιεχουν πραλίνα.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: άλλοι τόποι, άλλα ονόματα
    Από: η άλλη Αγγελική  10 / 5 / 2004
    Για την πιο σφαιρική μας ενημέρωση : 
    Στην Ελλάδα και στη Γαλλία πραλίνα και πραλίνες είναι αυτά που 
    λέει η Τίνα. 
    Η Georgia έχει προφανώς υπ΄ όψη της την άλλη εκδοχή, που 
    επικρατεί στο Βέλγιο και στην Ελβετία, και που θέλει την 
    πραλίνα σοκολατάκι γενικά και ειδικά γεμιστό (με ο,τιδήποτε 
    γέμιση, όχι ειδικά με αμύγδαλο ή ξηρούς καρπούς). 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παγωτό που αποψύχεται?
    Από: Αlice  21 / 5 / 2004
    Είναι υγιεινό να ξεπαγώσει το παγωτό και να ξαναπαγώσει? 
    (Πείτε μου ναί, πείτε μου ναί, γιατί πολύ μου άρεσε η συνταγή!) 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: παγωτό που αποψύχεται?
      Από: η άλλη Αγγελική  21 / 5 / 2004
      Χωρίς να μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, νομίζω ότι το ξαναπάγωμα 
      απαγορεύεται, γιατί μετά το προιόν δεν αντέχει τόν ίδιο χρόνο 
      που θα άντεχε αν δεν είχε ξεπαγώσει (σύμφωνα με τις ημερομηνίες 
      λήξης που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία) - παρακαλώ αν 
      κάποιος ξέρει κάτι, να το πει! 
      Δηλαδή αυτό που εννοώ είναι ότι, αν ξαναπαγώσεις κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ 
      ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ και το φας π.χ. σε μια 
      εβδομάδα, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ΤΟΝΙΖΩ αυτό είναι 
      δική μου (ίσως αυθαίρετη) άποψη.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: παγωτό που αποψύχεται?
        Από: KATY  24 / 3 / 2005
        Μπράβο μπράβο και ξανά μπράβο! Έφτιαξα το παγωτό και ήταν τέλειο! Η αλλαγή που έκανα ήταν τα αυγά, απλά δεν τα έβαλα, γιατί δεν είχα(!). Πάντως και σήμερα που το ξαναέφτιαξα αυγά δεν έβαλα (κι ας είχα). Και πάλι μπράβο. Α, ναι είναι και πανεύκολα! Δοκομάστε το!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: παγωτό που αποψύχεται?
        Από: Αλέξανδρος   30 / 3 / 2005
        Το θέμα πάγωμα ξεπάγωμα είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επαγγελματικές κουζίνες. Ο εχθρός είναι ένας και αρκετά σκληρός" Τα μικρόβια " παραμονεύουν και εξαπλώνονται εύκολα. Βάζοντας τα διάφορα φαγητά στην κατάψυξη η γενικότερα σε θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών κερδίζομαι ουσιαστικά την ύπνωση των μικροβίων. Δεν τα σκοτώνουμε αλλά παράλληλα δεν τους επιτρέπουμε την αναπαραγωγή.Η Ζώνη 5-65 βαθμών κελσίου είναι η ζώνη που επιτρέπει στα μικρόβια να αναπτύσσονται με μεγάλους ρυθμούς. Γι αυτό στόχος μας είναι να ξεφεύγουμε απ` αυτές τις θερμοκρασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Αλλά και να τα εξοντώνουμε σε υψηλές θερμοκρασίες πάνω από τους 70. Ίσως το άρθρο αυτό είναι ασχετο με το παγωτό αλλά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε αφού οι τροφοδηλητηριάσεις καραδοκούν.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Λες;
    Από: Ελένη Β  25 / 3 / 2005
    Δηλαδή λές ότι το συγκεκριμένο παγωτό θα βρίσκεται ΑΚΟΜΑ στην κατάψυξη μία βδομάδα μετά την παρασκευή του;;;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Λες
      Από: KATY  25 / 3 / 2005
      Ποιός το είπε αυτό?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Λες
        Από: KATY  25 / 3 / 2005
        Ναι, τώρα το είδα! Όχι πραγματικά πιστέψτε με όχι, δεν υπαρχει τέτοιος κίνδυνος στη δική μας κατάψυξη ούτε 4 ήμέρες δε πρόλαβε να κλείσει!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ετοιμασία
    Από: Αλέξανδρος  30 / 3 / 2005
    Θεωρώ πως με τη βοήθεια παγωτομηχανής δεν χρειάζεται να αφήσουμε το παγωτό στην κατάψυξη και μετα να το αφήσουμε να μαλακώσει ώστε να το ανακατέψουμε με την πραλίνα. Αρκεί να ετοιμάσουμε τη βάση μέσα σε μία παγωτομηχανή και στη συνέχεια να το ανακατέψουμε με την πραλίνα η οποία όντως όπως λέει και η Τίνα ουδεμία σχέση έχει με τη Νουτέλα ή τη Μερέντα ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο σκεύασμα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παγωτο πραλινα της Τhomy
    Από: κοντορεβυθούλης  30 / 5 / 2006
    Το παγωτό έγινε τέλειο. Δεν θυμίζει με τίποτα τα παλιομοδίτικα σπιτικα παγωτά με την e....l ή την m.....t. Εγώ δεν χτύπησα μαρέγγα, παρόλα αυτά έγινε αφράτο σαν να ήταν μηχανής. Επειδή μου φάνηκε λίγο περισσότερο γλυκό από ότι θα ήθελα, την άλλη φορά θα βάλω μόνο κομματάκια σοκολάτας και όχι πραλίνα. Συγχαρητήρια στην Τόμυ!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: pagoto pralina tis Thomy
    Από: Αrience  30 / 6 / 2006
    Χωρίς να είμαι σίγουρη γιατί δεν είμαι μάγειρας, νομίζω ότι η Georgia έχει δίκιο. Αυτό που περιγράφει η Τίνα λέγεται marzipan ή ελληνιστή αμυγδαλόπαστα και όχι πραλίνα. Τουλάχιστόν έτσι το λένε στη Γερμανία. Η πραλίνα είναι μείγμα σοκολάτας και τριμένου φουντουκιού. Πάντα βέβαια με επιφύλαξη!! Αrience
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: kouvertoura
    Από: tzein  17 / 7 / 2006
    to oti sti diadikasia paraskevis tis pralinas den anaferete i kouvertoura enw sta ilika iparxei den paizei rolo e...???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: kouvertoura
      Από: tzein  17 / 7 / 2006
      kala de vlepw mprosta mou....exei xalasei se ena simeio i othoni k den to evlepa sorry....#*$@*#nsi i diagnwsi
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κουβερτούρα
    Από: STELLA  18 / 7 / 2006
    Σας παρακαλώ πείτε μου έναν τρόπο για να γίνει εύκολα η 
    κουβερτούρα κομματάκια! Την τελευταία φορά που το προσπάθησα στο 
    multi το χάλασα... Από τότε αγοράζω έτοιμη τριμένη, αλλά δεν με 
    συμφέρει. Ευχαριστώ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: κουβερτούρα
      Από: Αντιγόνη  20 / 7 / 2006
      Καλημέρα. Μπορείς να την τρίψεις σε χοντρό τρίφτη. Σε αυτή την 
      περίπτωση, καλό θα είναι να την έχεις αφήσει εκτός ψυγείου να 
      μαλακώσει λίγο. Εναλλακτικά, πάνω σε ξύλο κοπής με κοφτερό 
      μαχαίρι. Και εδώ θα πρέπει να την έχεις αφήσει έξω απο το 
      ψυγείο. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.