www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ που κλαίει


Υλικά

  • 250 γρ βιτάμ
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 250 γρ αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 8 αυγά



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε σε μπαίν μαρι το βιτάμ, την κουβερτούρα και την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα στο χέρι.
  4. Μετά προσθέτουμε την μαρέγκα με τον ίδιο τρόπο.
  5. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
  6. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά

Τη συνταγή συνιστά: η Niki

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Γιατί κλαίει το κεικ σου Νίκη?
    Από: Τίνα Σταύρου  2 / 4 / 2003
    Κι ακόμα μια ερώτηση: Τους κρόκους τους προσθέτουμε στο μείγμα
    της σοκολάτας υποθέτω και μετά ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γιατί κλαίει το κεικ σου Νίκη?
      Από: Ράνια   2 / 4 / 2003
      Τίνα η παρατήρησή σου είναι σωστή. Το λάθος είναι δικό μου
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;
    Από: Αντώνης  2 / 4 / 2003
    Ε; Γιατί;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γιατίιιιιι;
    Από: Ανδρέας Γάβρης  3 / 4 / 2003
    Σιγά παιδιά και αντέχω τα συγκινητικά.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δεν μου πέτυχε!!!
    Από: nup  21 / 11 / 2003
    Ρε παιδιά!
    Έκανα ΑΑΑκριβώς αυτά που έει η συνταγή αλλά το κέικ δεν έκλαψε!!!
    Νατάσα

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δεν μου πέτυχε!!!
      Από: Ανωνύμου   18 / 12 / 2003
      Δεν πειράζει αν δεν έκλαψε, σημασία έχει να είναι καλό. Και δεν έκανες κανένα σχολιασμό, εκτός και αν ο τίτλος σου αναφέρεται στην αποτυχία του κέηκ και όχι στην αποτυχία του κλάματος.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Αλέκα Νικολαϊδου  15 / 12 / 2003
    Μήπως το κλάμα πέφτει μετά όταν για να ζυγιστούμε να χρειάζεται πλέον πλάστιγγα;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: οτι πιο υπέροχο
    Από: Μάρι  14 / 2 / 2005
    Niki κάθε φορά που φτιάχνω το -ΘΕΣΠΕΣΙΟ- αυτό κείκ θέλω και να σε συγχαρώ, σήμερα είπα θα το κάνω σίγουρα. Να σε καλά και να ξέρεις ότι είναι ότι πιο υπέροχο και πιο σοκολατένιο έχω φάει ποτέ. Το μυστικό δε γι αυτούς που δεν το κατάφεραν ίσως είναι ακριβώς στην ώρα, δεν θέλει παραπάνω απ`αυτη που γράφει. Μπράβο!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: kxan  12 / 7 / 2006
    Μήπως το βημα 4 θέλει διόρθωση? Το έφτιαξα 2 φορές δε μου 
    βαλάντωσε ακριβώς, ξέρω τι φταίει, το αφησα παραπάνω αλλά είχα 
    βάλει μέσα στο φούρνο και μικρά κεκάκια που έγιναν καταπληκτικά 
    (ενώ το μεγάλο το φοβήθηκα και το άφησα λίγο παραπάνω). Στο 
    βήμα 4 πρόσθεσα σοκολατομίγμα. Έτσι είναι?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Δέσποινα Κ.  12 / 7 / 2006
      Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη συνταγή είναι αυτή. 
      Το χειμώνα τη φτιάχνω κάθε εβδομάδα.
      
      http://www.hungry.gr/get.asp?table=glyka&id=255

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: kxan  12 / 7 / 2006
        Ευχαριστώ Δέσποινα, τη μελέτησα σήμερα κι αυτή πολύ και είναι η επόμενη που θα δοκιμάσω....Θα την κανω και σε ατομικα φορμάκια κιολας σκέφτομαι, για να μη χαθεί η σοκολάτα απο μέσα..
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.