Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σοκολατοπιτάκια του Ανδρέα
Υλικά
- Φύλλο σφολιάτας
- 1 πλάκα κουβερτούρα
- Καλαμποκέλαιο
- Ζάχαρη άχνη
|
|
Ετοιμασία
- Παίρνουμε την πλάκα κουβερτούρα, την κόβουμε τετράγωνα κομματάκια και μετά το καθένα σε δύο τρίγωνα. (Πρέπει να είναι λίγο μαλακή για να κόβετε εύκολα).
- Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε την μία πλευρά με λίγο καλαμποκέλαιο, το γυρνάμε ανάποδα, το κόβουμε σε 4 λωρίδες και κάθε λωρίδα στη μέση και έτσι έχουμε 8 κομμάτια.
- Τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και τα τετραγωνίζουμε.
- Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας ένα κομμάτι κουβερτούρας και διπλώνουμε διαγώνια.
- Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες και τις πατάμε με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 15’.
- Επειδή και η σφολιάτα , αλλά και η κουβερτούρα είναι άγλυκες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας
|
|