Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Muffins με καρύδα και λευκή σοκολάτα
Υλικά
- 1 κούπα γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα ινδική καρύδα ξερή
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
- 1 βανίλια
- 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα ζάχαρη λευκή
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 φλιτζάνια)
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε σε μια λεκανίτσα τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αυγό, το γάλα και την κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι ανακατεύοντας
μέχρι να έχουμε ένα αραιό ζυμάρι.
- Ανακατεύουμε στο μείγμα την καρύδα και τη σοκολάτα σε κομματάκια ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη.
- Μοιράζουμε την ζύμη σε μεγάλη φόρμα για μάφινς (ή σε ένα ταψάκι πυρίμαχο αλειμμένο με βούτυρο)και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε τα μάφινς από τη φόρμα με κοφτερό μαχαιράκι με προσοχή αφού έχουν κρυώσει αρκετά.
Επειδή κυκλοφορούν φόρμες για μάφινς σε διάφορα μεγέθη, καλού κακού έχετε στην άκρη και ένα ταψάκι σε περίπτωση που περισσέψει πολλή ζύμη.
Για πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο εσσάνς καρύδας ή αντικαταστήστε το γάλα με γάλα καρύδας.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|