www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χαλβάς φούρνου


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το σιρόπι:



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Συνεχίζοντας να χτυπάμε ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
  3. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας το σιμιγδάλι και τα καρύδια και χτυπάμε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά).
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η Πυργούλα Αντώναρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χαλβάς;
    Από: Ανδρέας  29 / 4 / 2003
    Γεια σου Πυργούλα με το υπέροχο όνομα.
    Κάπως προς το ρεβανί μου φέρνει ο χαλβάς σου. Είναι τοπική 
    συνταγή κάποιας περιοχής; 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χαλβάς
      Από: Πυργούλα   7 / 10 / 2003
      Κατ` αρχήν, συγγνώμη για την καθυστέρηση της απαντησης μου, αλλά τώρα μόλις ξαναεπισκέφτηκα το site του hungry.gr Η συνταγή αυτή μοιάζει στ` αλήθεια με τη συνταγή του ρεβανί, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο χαλβάς έχει βούτυρο και καρύδια, ενώ το ρεβανί γίνεται χωρίς αυτά τα δύο συστατικά. Δεν ξέρω αν είναι κάποια ιδιαίτερη τοπική συνταγή, αλλά η νοστιμιά του είναι 100% εγγυημένη !
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.