Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: τι βερμουτ;
Από: η ανίδεη 30 / 7 / 2004
Όταν λέμε βερμουτ λέμε ,μάλλον μαρτίνι.
ποιο μαρτίνι όμως χρειάζεται η συνταγή το dry (το λευκό)ή το
rosso (το κόκκινο);
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τι βερμουτ
Από: Θέκλα η δασύτριχος κόρη 30 / 7 / 2004
Ε, μα ναι, είσαι -κατα πως το θέλεις- "ανίδεη" βρε!
Δεν βλέπεις τον σχολιασμό επάνω ότι η συνταγή εκτός από Ιταλική
είναι και αφροδισιακή;
Παίρνεις λευκό (θα έπαιρνα εγώ) κι αν ο στόχος είναι το ιταλικό
έχει καλώς. Αν όμως ω μη γένοιτο, ο στόχος είναι το
αφροδισιακόν του πράγματος και δεδομένου ότι με μακαρονοειδή
και κρέμες γάλατος ...δεν(!), τότε παίρνεις το βρεσκούμενο
ακλκοόλ τέσσερις κουταλιές, βάλε παραπάνω, να μεθύσει το θύμα,
το βάζεις σε σέικερ με 2-3 βιάγκρα κοπανισμένα στο γουδί
(ακριβώς όπως η Ελένη κοπανάει τα πιπέρια και τα σποράκια του
βασιλικού)να βγάλουν τα αρώματά τους και να δώσουν (και να
σώσουν!) και συνεχίζεις κατά τα γραμμένα της άνωθεν
(εξαιρετικής κατά τα άλλα) συνταγής.
Να μην ξεχάσεις να μαζέψεις με λίγο μακαρονόζουμο το μίγμα που
έχει κολήσει στο γουδί (μη πάει χαμένο το πράμα).
Φιλιά
Θέκλα
Υ.Γ. Ασφαλώς ούτε και το φασκόμηλο δεν είναι αφροδισιακό, γιατί
αν ήταν, τότε η γιαγιά και ο παππούς μου -αλαφρύ το χωματάκι
τους- που το έπιναν ως τα βαθειά γεράματα, θα χαν`
πολλαπλασιάσει τη φαμίλια τους κατά το Βιβλικό πρότυπο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: το φασκομηλο
Από: Ελένη X. 30 / 7 / 2004
Βρε παιδια προσοχη στο φασκόμηλο! Η ποσότητα που αναφέρει η
ιταλική συνταγή ειναι με φασκόμηλο καλλιεργημένο, που το
πουλανε σε γλαστράκια στα super market , ειναι πολυ ήπιο στη
γεύση. Δυο φυλλαράκια άγριου ελληνικού φασκόμηλου ειναι υπερ
αρκετά.
Προσοχη στο φασκόμηλο γιατί αντι για αφροδισιακό θα μας βγει
στο τέλος υπνωτικό... και θα πάει χαμένο και το ponstan...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: το φασκομηλο
Από: dina k. Sparti 3 / 8 / 2004
Ζευγάρι Ιταλών που παραθέριζε πριν κανά μήνα στην Μάνη μου
έλεγε για την φοβερή μακαρονάδα με το φασκόμηλο.
Παίρνεις φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου και τα ρίχνεις σε
λιωμένο καυτό βούτυρο γάλακτος. Ρίχνεις και το σπαγκέτι σου
μέσα να ανακατευτεί, γαρνίρεις με παρμεζάνα και τέλος.
Φίλοι που την δοκίμασαν(με άγριο φασκόμηλο Μάνης)μου είπαν ότι
ήταν αριστούργημα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: artemis 3 / 8 / 2004
Θυμαμαι οτι σε ιταλικο του καλαμακιου με "γραφικο" ιδιοκτητη
(τοσο γραφικο που ξεχασε την κρατηση μας και κατσαμε διπλα στην
πορτα,προτιμουσε να λεει ανεκδοτα στην μεση του μαγαζιου απο το
να παρει παραγγελια την οποια τα γκαρσονια δεν επαιρναν γιατι θα
χαλαγαν το τελετουργικο του μαγαζιου και αλλα πολλα "γραφικα"),
ειχαμε ακριβοπληρωσει μια απλη αλλα ενδιαφερουσα μακαροναδα οπου
απλα στο νερο που εβρασαν τα μακαρονια ειχαν προσφεσει φυλλα
φασκομηλο το οποιο αφαιρεσαν μετα,
βουτυρακι παρμεζανουλα και ...ετσι ανοιγω και εγω ιταλικο σπιτι
μου!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: μυρωδάτα μακαρόνια
Από: Ελένη X. 3 / 8 / 2004
Ειναι πολυ συνηθισμενο στην Ιταλια να ρίχνεις αρωματικά βότανα
στο νερό που βράζεις για μακαρόνια. Το κάνω πάντα ανάλογα τη
γεύση που θέλω να βγάλω. Πχ με θαλασσινά θα ρ΄ξω στο νερό ένα
φινόκιο κομμένο στα δυο -τρία. Σε μια απλη μακαρονάδα απλα
ριχνω μέσα μια ολόκληρη τομάτα. Και βεβαια μετά τα αφαιρώ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|