Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ανωνύμου 5 / 8 / 2003
Πολύ δεν είναι ένα βιτάμ για τη βάση;Επίσης, δε θέλει ένα
αφράτεμα το φιλαδέλφεια; Γευστικά είμαι σίγουρη ότι θα είναι
ωραίο, και σίγουρα μια καλή γρήγορη λύση για γλυκό, αλλά μήπως
θα είναι λίγο βαρύ έτσι χωρίς χτύπημα;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μια άλλη εκδοχή.
Από: Ασπα 27 / 4 / 2004
Εγώ το philadephia το χτυπάω στο mixer με 200 ml ζαχαρούχο γάλα
και το χυμό ενός λεμονιού. Για βάση συνήθως φτιάχνω δική μου
ζύμη, αλλά αν δεν προλαβαίνω, τότε θρυμματίζω μπισκότα πτι-μπερ
(περίπου 2 πακέτα), λιώνω ένα βιτάμ, τα ανακατεύω, τα στρώνω στη
φόρμα και τα ψήνω για 10` σε δυνατό φούρνο. Ξεφορμάρω αφού έχει
κρυώσει πολύ καλά, γιατί διαφορετικά διαλύεται. Στολίζω με γλυκό
κουταλιού βύσσινο. Το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς ξυνίζον ....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τσηζκαιηκ με φραουλα
Από: Μαρια 2 / 7 / 2006
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΧΑΡΙΕΣ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τσηζκαιηκ με φραουλα
Από: froufrou 3 / 7 / 2006
Ego to kano epishs me ptiber alla kai mia xouft akarydia h
amygdala ta opoia kai thrymmatizo sto mplenter. Ta anakteuo ola
mazi kathos kai mia mia koupa margarinh liomenh. Me to voutyro
paraginetai sfixto kai ta kommatia den kovontai omoiomorfa.
To phladephia to xtypao me 100gr zaxarouxo, ton xymo apo dyo
lemonia kai mia vanilia. Sthn synexeia prpstheto kai 200 grmmaria
xtyphmenh santigy kathos kai 3 fylla zelatinhs! Vazo sto psygeio
na kryosoune kai garniro me saltsa frouton ths epiloghs mou.
Synhthos me agria frouta opos vatomoura me ligo liker apo casis h
maurokerasa..... Ginetai kataplhktiko !!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Θοδωρής 15 / 7 / 2006
Αν μου επιτρέπετε, υπάρχει και μιά άλλη πρόταση για το εν λόγω
γλυκό της Νταιάνας Κόχυλα των "ΝΕΩΝ" η οποία είναι η ακόλουθη:
Τσίζκεϊκ με βύσσινα
Ξεκινάμε δύο μέρες προτού το σερβίρουμε
Για την κρούστα
1 1/4 κούπας από τριμμένα μπισκότα «πτι μπερ»
½ κτγ κανέλα
125 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2 κτγ βανίλια (εσάνς)
1 κτγ αμύγδαλο εσάνς
1 πρέζα αλάτι
3 κούπες στραγγισμένο γιαούρτι
2 κούπες στραγγισμένα βύσσινα (από γλυκό του κουταλιού)
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα, την κανέλα και το βούτυρο
καλά και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας,
από αυτές που βγαίνει ο πάτος. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μισή
ώρα.
Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, τη ζάχαρη,
το αλάτι και τα 2 εσάνς. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το
γιαούρτι. Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα φόρμα και το
ξανατοποθετούμε στο ψυγείο μία ώρα. Κατόπιν ψήνουμε το τσίζκεϊκ
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά. Το
αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και στη συνέχεια
στο ψυγείο περίπου έξι ώρες.
Αλείφουμε την επιφάνεια του τσίζκεϊκ με τα βύσσινα και το
ξαναψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200 βαθμούς, 15 λεπτά. Το
βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία
δωματίου και κατόπιν ξανά στο ψυγείο, αφού το έχουμε βγάλει από
τη φόρμα προσεκτικά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|