www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρέμα καλοκαιρινή


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 1 κουτί μπισκότα digestive
    • 6 κουταλιές βούτυρο
  • Για την γέμιση:
    • 2 φακελάκια σαντιγύ (σε σκόνη)
    • 2 ποτήρια γάλα
  • Για γαρνίρισμα:
    • 1 κομπόστα ή μαρμελάδα (κεράσι, φράουλα, βατόμουρο)
    • 1 φακελάκι ζελατίνη



Ετοιμασία

  1. Βάση: Λιώνουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσουν και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Μόλις κρυώσει το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπωλ με τα μπισκότα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα και τα στρώνουμε σε ένα σκεύος σαν βάση.
  4. Γέμιση: Βάζουμε στο μίξερ τα φακελάκια της σαντιγύ, προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπάμε και στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  5. Γαρνίρισμα: Βάζουμε την κομπόστα ή την μαρμελάδα και μετά αν θέλουμε προσθέτουμε την ζελατίνη.

Τη συνταγή συνιστά: η Georgia (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Απορία
    Από: Καμαριανάκη Δέσποινα  3 / 12 / 2003
    Στη συνταγή "Κρέμα καλοκαιρινή" στο σημείο 5 της ετοιμασίας οι οδηγίες έχουν ως εξής: "Γαρνίρισμα: Βάζουμε την κομπόστα ή την μαρμελάδα και μετά αν θέλουμε προσθέτουμε την ζελατίνη.". Ερώτηση: Πού ακριβώς προσθέτομε τη ζελατίνη, μήπως πριν γαρνίρομε το γλυκό μας, ανακατεύομε τη ζελατίνη με τη μαρμελάδα ή την κομπόστα; Προσωπικά γνωρίζω τα φύλλα ζελατίνης τα οποία λιώνομε σε νερό και τη σκόνη της ΓΙΩΤΗΣ (γκρανουλέ ΓΙΩΤΗΣ: ονομάζεται). Μήπως μου "ξεφεύγει" κάτι>>> βλέπετε, είμαι νέα νοικοκυρά και μάλλον έχω αρκετά κενά για το θέμα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: zelatini
    Από: nikaia-boy  18 / 2 / 2006
    κυρια Δεσποινα οσα χρονια και να περασουνε παλι δεν θα εχεις μαθει ολα και ολες τις συνταγες ωστοσο σε πληροφορω οτι ζελατινη υπαρχει και σε σκονη και θα τη βρεις σε καταστηματα με ειδη ζαχαροπλαστικης η μεγαλα καφεκοπτεια.καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στις συνταγες σας.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Υπέροχη!
    Από: Μαρία Θ.  17 / 7 / 2006
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!!!ΚΑΙ ΤΑΖΤΟΧΡΟΝΑ ΔΡΟΣΕΡΗ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΦΩΤΕΙΝΗ  20 / 4 / 2007
    Συγνώμη. αλλά δεν έχω δεί πιό σαχλή και κακοδιατυπωμένη συνταγή.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.