Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρουασάν για γλυκιά γέμιση
Υλικά
- Για την ζύμη:
- 640 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Ελάχιστο αλάτι
- Λίγη μαγιά
- Για την γέμιση:
- 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 100 γρ. χοντρή ζάχαρη
|
|
Ετοιμασία
- Ζύμη: Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι (να γίνει χυλός) και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (60-70 λεπτά).
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά, ελάχιστο αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Παίρνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται) ώστε η ζύμη μας να γίνει αφράτη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-2:30 ώρες.
- Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τυλίγουμε τα φύλλα, τα αλείφουμε με το αυγό, τα πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις τα βγάλουμε από την φωτιά τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.
- Τύλιγμα: Αφού βάλουμε την γέμιση πιάνουμε τις δύο άκρες του τριγώνου και τις τυλίγουμε σαν ρολό μέχρι την τρίτη άκρη και τα βάζουμε στο ταψί δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.
- Τρώγονται και χωρίς γέμιση ή με κάποια γέμιση της αρεσκείας σας.
|
|