www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρουασάν για γλυκιά γέμιση


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 640 γρ. αλεύρι
    • 160 γρ. βούτυρο
    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 3 αυγά
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • Ελάχιστο αλάτι
    • Λίγη μαγιά
  • Για την γέμιση:
    • 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
    • 1/2 κουταλάκι κανέλα
    • 1 αυγό χτυπημένο
    • 100 γρ. χοντρή ζάχαρη



Ετοιμασία

  1. Ζύμη: Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι (να γίνει χυλός) και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (60-70 λεπτά).
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά, ελάχιστο αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Παίρνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται) ώστε η ζύμη μας να γίνει αφράτη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-2:30 ώρες.
  5. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα.
  6. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τυλίγουμε τα φύλλα, τα αλείφουμε με το αυγό, τα πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  7. Μόλις τα βγάλουμε από την φωτιά τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.
  8. Τύλιγμα: Αφού βάλουμε την γέμιση πιάνουμε τις δύο άκρες του τριγώνου και τις τυλίγουμε σαν ρολό μέχρι την τρίτη άκρη και τα βάζουμε στο ταψί δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.
  9. Τρώγονται και χωρίς γέμιση ή με κάποια γέμιση της αρεσκείας σας.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: κρουασάν μαρμελάδας ή σοκολάτας
    Από: nervosa_anorexia  15 / 3 / 2005
    Η ζύμη της συνταγής είναι πραγματικά φανταστική (ακόμα και ωμή 
    στο μπωλ, σε προκαλεί να την τσιμπολογάς συνεχώς!)
    
    Επειδή δεν είμαι fun των ξηρών καρπών σε γλυκά, τροποποίησα λίγο 
    τη συνταγή ως προς τη γέμιση και το αποτέλεσμα ήταν πολύ-πολύ 
    καλό και ποικίλο:
    
    α). Στο 1/3 της ζύμης έβαλα μερέντα, στο 1/3 μαρμελάδα 
    (ροδάκινο / κεράσι) αραιωμένη με ελάχιστο νεράκι και στο 1/3 
    πασπάλισα μπόλικη ζάχαρη και κανέλα (μ`ένα σμπάρο 3 τρυγόνια...)
    
    β). Αντί για τριγωνάκια, άνοιξα τη ζύμη σε μακρόστενες λεπτές 
    λωρίδες μήκους περίπου 25cm και πλάτους 8cm. `Εβαλα στη μέση της 
    λωρίδας και κατά μήκος τη μερέντα /ή μαρμελάδα /ή ζάχαρη. 
    Καπάκωσα εκ δεξιών και αριστερών τη λωρίδα ζύμης, πάτησα και τα 
    πλαϊνά ανοίγματα (για να μην ψάχνω τη γέμιση εντός του ταψιού) 
    και τη στριφογύρισα τυλίγοντάς την ώσπου να γίνει "σαλιγκαράκι".
    
    γ). Ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, άλειψα τα σαλιγκαράκια με 
    γάλα, πασπάλισα με μπόλικο σουσάμι, έψησα στους 100οC για 15-20` 
    (μέχρι να ροδίσουν) και.... ακόμα ψάχνω να φάω κανένα ψιχουλάκι! 
    Ανάρπαστα έγιναν:))
    
     

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.