Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: πολύ καλός!
Από: Κάλλη 30 / 10 / 2003
Έφτιαξα τον χαλβά και βγήκε υπέροχος! Για άρωμα έβαλα και λίγη
κοπανισμένη μαστίχα Χίου και ταίριαξε φοβερά! Το συστήνω
ανεπιφύλακτα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ουτε κι εγώ ξέρω αν πέτυχε!!
Από: Τέτη 16 / 11 / 2004
Το Σάββατο ήθελα και γω να φτιάξω κάτι ευκολο για τους φίλους
μου.Οι γυναίκες της παρέας ενθουσιαστήκαν, οι άντρες με το ζόρι
έφαγαν δευτερη κουταλιά.Οι φίλες μου μάλλον είναι πιο
ευγενικές, ή επιβραβευσαν με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια μου,
μιας και σπάνια ασχολουμαι λόγω χρόνου.Η δική μου εντύπωση
είναι ΄ότι έμοιαζε με παιδική κρέμα φαρίν λακτέ.Δεν ήταν ότι
χειρότερο αλλά θέλει βελτίωση.Την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη
ζάχαρη και βούτυρο, θα καβουρδίσω αρκετά τα αμυγδαλα πριν
προσθέσω το υπόλοιπο βούτυρο,και μάλλον θα ακολουθήσω την
συμβουλή της Κάλλης για την προσθήκη μαστίχας. Πιστεύω ότι θα
έχει περισσότερη σχεση με πολίτικο χαλβά και θα του δόσει
άρωμα "σπάζοντας " την γαλατίλα.Εχω μαστίχα σε κρυστάλλους,
φαντάζομαι την κοπανάω σε σκόνη ε;
Πάντως ήταν αρκετά ευκολο.Φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γαλα?
Από: Αλέξανδρος 16 / 2 / 2006
Το δοκίμασα κι εγώ αλλά νομίζω ότι το γάλα δεν πηγαίνει
ιδιαίτερα. Τον κάνει πολύ βαρύ. Εγώ ξέρω την κλασσική συνταγή
1-2-3-4 (1 λάδι, 2 χαλβά, 3 ζάχαρη, 4 νερό) με γαρύφαλο και
κανέλα και νομίζω ότι τον προτιμώ έτσι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γαλα?
Από: nervosa_anorexia 17 / 2 / 2006
Διαφωνώ εντελώς Αλέξανδρε, διότι όσες φορές έχω κάνει "χαλβά
χιονάτο" (με σιρόπι ζάχαρης-βανίλιας-γάλακτος, αντί του
κλασσικού νερού-ζάχαρης) έχει γίνει ανάρπαστος!
Είναι ιδιαίτερα ελαφρύς στη γεύση, χωρίς να "κολλάς" απ`τη
γλύκα.
Στον χαλβά αυτό προσθέτω και 3/4 φλ. ινδοκάρυδο και γίνεται
πραγματικά μούρλια!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χαλβάς - μαστίχα
Από: Νατάσα 18 / 2 / 2006
Έχω διαβάσει κάπου πως η αυθεντική εκδοχή του χαλβά είναι
αυτή ακριβώς που έγραψε η φίλη μας η marymary. Η κλασσική 1-2-3-
4 είναι η λύση που βρήκαν για τις μέρες της νηστείας. Και οι
δύο πάντως είναι υπέροχες. Στον νηστίσιμο μάλιστα προσθέτω και
φρουί γλασέ κομμένα κυβάκια. Ή καλά στραγγισμένο σπιτικό γλυκό
του κουταλιού. (Νεράντζι, περγαμόντο, συκάκι, μελιτζανάκι...)Τα
ανακατεύω μόλις τον κατεβάσω από τη φωτιά. Πολύ ωραίο επίσης
είναι και το κουκουνάρι αντί για αμύγδαλο.
Για τη μαστίχα που ρωτά η φίλη μας η Τέτη, πρέπει να την
κοπανήσεις με λίγη ζάχαρη μαζί, αλλιώς κολλάει και δεν γίνεται
σκόνη. Αν την βάλεις ποτέ σε φαγητό, θα την κοπανήσεις με λίγο
αλάτι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|