www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κεράσι Pie


Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια ώριμα
  • 4 κουταλιές κορν φλαουρ
  • 1-2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κιρς ή μπράντυ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 δόση ζύμη τάρτας (pate brisee)



Ετοιμασία

  1. Στρώνουμε την ζύμη της τάρτας σε φόρμα για τάρτες, κατά προτίμηση με σούστα.
  2. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια πάνω από μία λεκανίτσα (ώστε να κρατήσουμε το χυμό τους) και στρώνουμε τα κεράσια μέσα στην ζύμη.
  3. Ανακατεύουμε το κιρς με το χυμό των κερασιών, διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ και περιχύνουμε τα κεράσια με το μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. (Ισως χρειαστεί να καλύψουμε τα πλαϊνά της τάρτας με αλουμινόχαρτο αν αρχίζουν να αρπάζουν).
  5. Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου ν` αρχίσει η γέμιση να βράζει.
  6. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την σερβίρουμε.
Ταιριάζει πολύ με παγωμένο Μοσχάτο Λήμνου.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ζαχαρη + Αλάτι
    Από: ΑσίΜαρία  21 / 7 / 2004
    Τινάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι τα ανακατεύουμε με το κορν φλαουρ? Φιλακια Πολλα :-)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σλουρπ
    Από: Κίκα  23 / 7 / 2004
    Την έφτιαξα χθες. Αυθεντική γεύση Αγγλίας. Υπέροχο, σχεδόν 
    άγλυκο γλυκό.
    
    Μόνο μία απορία. Το ζουμί από τα κεράσια βγήκε περίπου μία 
    κουταλιά σούπας. Το αραίωσα κάπως, αλλά τελικά το μείγμα δεν 
    κάλυψε το πάνω-πάνω στρώμα των κερασιών, με αποτέλεσμα να κυλάνε 
    στο κόψιμο. Μήπως έπρεπε να είναι περισσότερο; Και αν ναι, το 
    αραιώνω με νερό; 
    
    Μπορεί απλά να χρειαζόντουσαν λιγότερα κεράσια...
    
    Ευχαριστώ πάντως.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σλουρπ
      Από: Τίνα Σταύρου  26 / 7 / 2004
      Ισως τα κεράσια, δεν ήταν αρκετά ώριμα.
      Μπορείς να το συμπληρώσεις με χυμό κεράσι ή βύσσινο. Μπορείς 
      επίσης να ραντίσεις τα καθαρισμένα κεράσια με τη ζάχαρη και το 
      κιρς να τα αφήσεις να βγάλουν το ζουμάκι τους και να τα 
      χρησιμοποιήσεις μετά.
      Πάντως τα κεράσια μπαίνουν σμιχτά-σμιχτά στην τάρτα.
      Χαίρομαι που σ` άρεσε.
      Μάκια!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Σλουρπ
        Από: Κίκα  28 / 7 / 2004
        Και άλλη μία απορία, αν δεν γίνομαι κουραστική: Τα κουκούτσια τα 
        έχω κρατήσει στο ψυγείο. Αν τα βάλω σε βάζο με κάποιο αλκοόλ και 
        ζάχαρη και το αφήσω στην άκρη, θα γίνει λικέρ κάποτε ή μπλιαχ;
        
        Ευχαριστώ και πάλι.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.