Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πανακότα
Υλικά
- 200 γρ. γάλα φρέσκο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 15 γρ. (3 φύλλα) ζελατίνα
- 1 βανίλια σκόνη
- Για το γαρνίρισμα:
- Σάλτσα βατόμουρου
- Κουβερτούρα λιωμένη
- Ασπρη σοκολάτα λιωμένη
|
|
Ετοιμασία
- Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
- Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε να λιώσουν.
- Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε 4 μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η πανακότα.
Παρουσίαση:
- Βουτάμε το μπόλ σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτο και
- βάζουμε στην κορυφή της πανακότας σάλτσα βατόμουρου και δίπλα της απλώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη. Πάνω στην κουβερτούρα κάνουμε τρείς λεπτές ευθείες γραμμές με άσπρη σοκολάτα και με οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους.
- ρίχνουμε στην κορυφή κουβερτούρα και κάνουμε 3 ομόκεντρους λεπτούς κύκλους με άσπρη σοκολάτα. Με
οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές ακτινωτά, ώστε να σχηματιστεί ένας ιστός αράχνης.
- δίπλα από την πανακότα σχηματίζουμε 2-3 "δάκρυα" με άσπρη σοκολάτα και τα γεμίζουμε με κουβερτούρα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|