Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Συγχαρητήρια!!
Από: Ασπα 4 / 6 / 2004
Αγγελική Ν, σου βγάζω το καπέλο!
Η κρέμα λεμονιού είναι ΥΠΕΡΟΧΗ καθώς και το άρωμα που δίνει στη
ζύμη το ξύσμα! Αν πεις δε για τον κακουλέ.....
Η πιο μυρωδάτη Lemon Pie που έχω φτιάξει και που έχω φάει.....
Εύγε!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κακουλέ(ς);;;;
Από: Σοφια Κ. 4 / 6 / 2004
Τι είναι ο κακουλές; (Ή μήπως το κακουλέ;)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Βοήθεια, γειτόνοι!
Από: Σοφία Κ. 29 / 6 / 2004
Γεια σας! Αποφάσισα να φτιάξω το συγκεκριμένο γλυκό για αύριο,
αλλά έχω την εξής απορία:επειδή αύριο δεν θα προλάβω, θα είναι
πολύ χάλια αν την ετοιμάσω από σήμερα; Κι αν τα ετοιμάσω όλα,
αλλά τα "συναρμολογήσω" αύριο, θα είναι καλή; Ευχαριστώ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Βοήθεια, γειτόνοι!
Από: Αγγελική Ν 30 / 6 / 2004
Σοφία μου καλησπέρα,
το γλυκό αν το ετοιμάσεις μια μέρα νωρίτερα γίνεται λιγότερο
καλό από το ολόφρεσκο. Tα ευαίσθητα σημεία είναι η τάρτα, που
την επομένη δεν είναι πια τραγανή και η μαρέγκα που "κάθεται".
Το συναρμολόγημα της επόμενης μέρας έχει καλύτερο αποτέλεσμα αν
δεν έχεις βάλει την κρέμα στην τάρτα και αν της έχεις κάνει όλα
τα κόλπα που εξασφαλίζουν (ότι η κρέμα) δεν θα αποκτήσει πέτσα
και βέβαια η μαρέγκα πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή. Αν το
κάνεις το πείραμα πες μας εντυπώσεις και στάδια! Φιλιά!
Αγγελική Ν
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τι πήγε στραβά?
Από: ΑσίΜαρία 8 / 11 / 2004
Καλημέρα Αγγελική.
Προσπαθήσαμε το Σάββατο να φτιάξουμε την Λέμον Πάι με μαρέγκα.
Το πρωί την ξεκινήσαμε, το μεσημέρι την είχαμε ολοκληρώσει, το
βράδυ την πετάξαμε όπως ήτανε.
Αν έχεις την καλοσύνη να μου διευκρινήσεις ορισμένα σημεία γιατί
σκοπεύω να επαναλάβω το πείραμα αρκετά σύντομα.
1ον) Η ζύμη κόλλησε στον πάτο της λαμαρίνας. Μήπως έπρεπε να
είναι βουτυρωμένη? Αναφέρεις το βούτυρο (λιωμένο και κρύο αν δεν
κάνω λάθος) για από πάνω αφού την τοποθετήσεις. Η ζύμη φούσκωσε
γιατί κολπάκια του στιλ "αλουμινόχαρτο και φασόλια" δεν
αναφέρθηκε πουθενά. "Κάθησε" βέβαια μετά αλλά έσκασε κάπως.
2ον) Πόσο πηχτή πρέπει να είναι η κρέμα? Δε μου έπηξε ποτέ. Με
ξεγέλασε και έπηξε το βούτυρο πάνω πάνω (μετά απο 2 ώρες στην
κατάψυξη) αλλά αποκάτω κολυμπούσε κανονικά. Όταν την ανακάτεψα
(με την ελπίδα να πάρω μια πιο σφικτή εκδοχή του συνολικού
μειγματος) δε με ικανοποίησε και ειπα θα πήξει στο ψυγειο. Αλλά
τίποτα. Όταν μετά από 6 ώρες πήγα να κόψω το πρώτο κομμάτι (με
τόση χαρά ομολογώ) η μαρέγκα ήταν καλή, από κάτω κρέμα-νερό και
η τάρτα κολημμένη χρειάστηκα βοήθεια να την ξεκολλήσω από κάτω.
Τι πήγε στραβά?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Τι πήγε στραβά?
Από: Ασπα 9 / 11 / 2004
Καλημέρα Μαρία μου, να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου μιας και τη
συγκεκριμένη λεμονόπιτα την έχω κάνει πάνω από 5 φορές, πάντα με
επιτυχία και ευκολία. Η ζύμη, είναι αλήθεια πως είναι
λίγο "ιδιότροπη"!!!! αλλά ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ. Ασφαλώς και θέλει πολύ
καλό βουτύρωμα με μπόλικο βούτυρο, το ταψάκι ή η φόρμα που θα τη
βάλεις και η φόρμα πρέπει να είναι μικρή (διάμετρος 20 εκ. το
πολύ, γιατί διαφορετικά η ζύμη γίνεται λεπτή και καίγεται. Το
ψήσιμο 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει και φυσικά με τα
σχετικά όσπρια απο πάνω.....
Η κρέμα τώρα, γίνεται ακριβώς όπως περιγράφει η Αγγελική, είναι
η πιο μυρωδάτη κρέμα λεμονιού που έχω δοκιμάσει και είναι και
πανεύκολη. Θέλει υπομονή στο ανακάτεμα στο μπεν μαρί. Το νερό
μου βράζει ασταμάτητα και βγάζω την κρέμα από την κατσαρόλα μετά
από 10 λέπτα ανακάτεμα περίπου. Τη χύνω σα ταψάκι και την αφήνω
στην άκρη (όχι στο ψυγείο), μετά από ένα τεταρτάκι έχει πήξει,
τόσο ώστε να απλώνεται στην τάρτα με ευκολία.
Για τη μαρέγκα δεν έχω να πω τίποτε, (τη φοβάμαι πολύ την
τύπισσα, γιατί κάποτε που δοκίμασα να φτιάξω μπεζέδες με πίκρανε
αλύπητα!!!!). Εγώ αγοράζω μπεζέδες και στολίζω τη λεμονόπιτα από
πάνω. Δεν μπορώ να φανταστώ τι σου πήγε στραβά!!! Εμένα να
φαντασείς μου "βγήκε τ΄όνομα" στην παρέα μου εξαιτίας της.....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Από: ΑσιΜαρία 8 / 11 / 2004
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις Αγγελικούλες, τους Αγγέλους (της ζωης μας και
όχι μόνο), Σταμάτηδες και Σταματούλες, Μιχάληδες και Μιχαέλες,
Γαβρίληδες και Γαβριέλες. (Συγνώμη για το χώρο σου Αγγελική αλλά
το σχόλιο ενημερώνεται αμέσως στη σελίδα).
Καλά φαγοπότια!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Καλύτερα..!
Από: ΑσίΜαρία 15 / 11 / 2004
Την Παρασκευή ξαναεπιχείρησα και φυσικά τόσο η τάρτα όσο και η
κρέμα λεμονιού στάθηκαν στο ύψος τους. Έδεσε πολύ ωραία η κρέμα,
και η τάρτα ψήθηκε χωρίς προβλήματα (όχι όμως αρκετά -την άλλη
φορά θα την ψήσω λίγο περισσότερο). Οι καλεσμένοι μας έμειναν
ικανοποιημένοι. Εγώ όμως θα την κάνω πάλι και θα προσπαθήσω να
την κάνω ακόμα καλύτερη.
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αγγελική και Άσπα.
ΥΓ. Και αν έχετε κάποιο tip για τη μαρέγκα καλοδεχούμενο. Το
πάχος της επηρεάζει την υφή της. Οπότε αν χρυσίσει από πάνω και
γίνει σαν "ζαχαρωτό" (πολύ ωραίο ομολογουμένως) αλλά μέσα
διατηρήσει μια (σχετικά κρεμώδη προς το στεγνη υπόσταση είμαστε
εντάξει? Ή πρεπει να ψηθει τοσο ωστε να γινει όλη
ενα "ζαχαρωτο"? (δεν ξέρω πως αλλιως να το περιγράψω)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Καλύτερα..!
Από: Αγγελική Ν 16 / 11 / 2004
Ιωσηφίνα μου, Τώρα έφτασες στα δύσκολα! Τώρα ξέρεις γιατί η
σοφή φίλη μας η Άσπα αγοράζει έτοιμους μπεζέδες. Η μαρέγκα
είναι το μόνο «επικίνδυνο» για αποτυχία σημείο του υπόψη
γλυκού! Μετά το ψήσιμο χρώμα χρυσαφί παίρνουν μόνο οι κορυφές
που δημιουργούνται κατά το στρώσιμο της μαρέγκας. Δεν πρέπει να
αρπάξει συνολικά. Η θερμοκρασία του φούρνου δεν πρέπει να
υπερβεί τους 190ο , γιατί το ασπράδι του αυγού «αρπάζει» εύκολα
και τότε η μαρέγκα σκληραίνει, ζαρώνει και χαλάει η γεύση της.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι η πρώτη περίπτωση που περιγράφεις.
Απ έξω ψημένο, όπως οι γνωστές έτοιμες μαρέγκες που πωλούνται
στα ζαχαροπλαστεία, χρυσαφί οι κορυφές του, και από μέσα πιο
μαλακό σχεδόν σαν σαντιγί. Αυτό είναι το δύσκολο σημείο
της «δεύτερης μέρας» γιατί η μαρέγκα «κάθεται» και γιαυτό
προτείνω την άμεση κατανάλωση του γλυκού. Οι επαγγελματίες
ζαχαροπλάστες ψήνουν την μαρέγκα με φλόγιστρο, όπως και τις
κρέμες brûlées, αλλά ... μόνο ακουστά έχω την διαδικασία.
Περιμένω να πετύχεις την πίτα καλύτερα από την αντίστοιχη του
Μαγεμένου Αυλού! Φιλάκια Αγγελική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Καλύτερα..!
Από: ΑσίΜαρία 16 / 11 / 2004
Άμα είναι έτσι ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ Αγγελική μου. Γιατι και τις δυο φορές
που την έφτιαξα η μαρέγκα έγινε ακριβώς έτσι. Δεν άρπαξε
συνολικά (το έψησα σε αέρα), χρύσισαν οι κορυφές, ζαχάρωσε από
πάνω και μέσα όπως περιγράφεις, σχεδόν σαν σαντιγί. Δεν ήξερα αν
πρέπει να είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα - είχα υπόψην
μου μαρέγκα ζαχαρωτό. Και επειδή την Παρασκευή έφτιαξα δύο μαζί
(μια μεγάλη και μια μικρή), την μικρή την πήγα στην αδελφή μου
εχθές (Δευτέρα) και η μαρέγκα ήταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Δεν χάλασε καθόλου
σε εμφάνιση αλλά ούτε και σε υφή όταν την κόψαμε.
Αυτό που θέλω τώρα είναι να μελετήσω κάποιες λεπτομέρειες ώστε
να φτάσω στο ποθούμενο ;-)
Σε ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές σου καλή μου!
ΥΓ. Ελπίζω να βοηθήσαμε λίγο περισσότερο τις άλλες φιλες που θα
επιχειρήσουν. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως το γλυκό αυτό
απαιτεί πολύ μα πάρα πολύ ΣΕΒΑΣΜΟ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Καλύτερα..!
Από: Αγγελική Ν 16 / 11 / 2004
Μπράβο, γλυκό μου κορίτσι! Χαίρομαι! Είναι δύσκολο με την πρώτη
φορά να γράψεις μια συνταγή (τουλάχιστον για μένα). Γιαυτό
συχνά συνταγές δημοσιευμένες, χωρίς σχόλια, δεν πετυχαίνουν.
Όσες φορές έχω παρακολουθήσει από κοντά την εκτέλεση μιας
συνταγής το δικό μου αποτέλεσμα είναι καλύτερο (δεν λέω από το
αρχικό, από αυτό που θα έκανα μόνη μου). Τελικά δεν κατάλαβα αν
πιστεύεις ότι άξιζε τον ΣΕΒΑΣΜΟ που έδειξες? Σου άρεσε?
Περιμένω την exante αξιολόγηση! Φιλάκια Αγγελική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Καλύτερα..!
Από: Alice 20 / 11 / 2004
Εμείς που δέν είμαστε επαγγελματίες, δέν έχουμε φλόγιστρο,
έχουμε όμως γκρίλ στο φούρνο, δέν έχουμε?
Μιά παραλλαγή ψησίματος της μαρέγκας λοιπόν, είναι αντί για 15
λεπτά στο φούρνο, λίγα λεπτουλάκια κάτω απο το γκρίλ. Ετσι δέν
επηρρεάζεται ούτε η βάση, ούτε η κρέμα λεμονιού. Πετυχαίνει,
κορίτσια!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Εικόνα χίλιες λέξεις
Από: Lilly 8 / 1 / 2005
Επειδή δεν ξέρω αν τα κότσια μου βαστάνε να φτιάξω και να πετύχω
τη συνταγή, συμβάλλω με ..εικόνα! Που θα πάει θα το τολμήσω:
http://www.lemonflower.com/recipes/desserts/Lemon_Meringue_Pie.sh
tml
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΘΡΑΥΣΗ
Από: ΕΛΕΝΗ 5 / 2 / 2006
Η ΛΕΜΟΝ ΠΑΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΡΑΥΣΗ.ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΑ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝ
ΟΛΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ. ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΙ ΓΛΥΚΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΜΟΝ ΠΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ
ΕΓΩ). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
Από: Αντα 14 / 2 / 2006
To lemon pie το θεωρούμε οικογενιακή μας συνταγή, πάνω κάτω η
βάση και η μαρέγκα γίνονται με τον τρόπο της Αγγελικής αλλά
στην γέμιση εμείς (η οικογένια) βάζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα, δύο
κρόκους αυγού και το μισό κουτάκι του ζαχαρούχου χυμό λεμονιού.
Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν μέχρι
να κάνουμε την βάση. Εμείς όμως το θέλουμε ξινό το λεμον παϊ
γι΄αυτό δοκιμάστε πριν βάλετε όλο το λεμόνι. Ο μπαμπάς για να
καταλάβετε λέει πως όταν τρως το λεμον παϊ πρέπει να ξινίζεις
(η έκφραση που παίρνουμε όταν τρώμε λεμόνι), επειδή όμως περί
ορέξεως.... κάντε δοκιμές!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
Από: φρουφρου 5 / 3 / 2006
Καλημερουδια!!!
Εδω και καιρο περιτριγυριζα την συνταγη αλλα περιμενα την
καταλληλη στιγμη γα να την φτιαξω. Χτες λοιπον με την ευκαιρια
των Γεννεθλιων μου την εφτιαξα και εκανε οντως θραυση!
Η ωραιοτερη κρεμα που εχω φαει ποτε μου. Εγω βεβαια την ανακατωσα
πανω απο νερο που εβραζε γα να πηξει και οχι απλα σε καυτο νερο.
Η Μαρεγγα εγινε επισης καταπληκτικη και ακομα και σημερα σταθηκε
στο υψος της! Το δε μπισκοτο τραγανοτατοτοτο!!! Η πεθερα μου που
ειναι και δυσκολη σε αυτα ειπε οτι ειναι η ωραιοτερη ταρτα που
εφαγε ποτε της.
Αγγελικη μου να σαι καλα!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
Από: Αγγελική Ν 7 / 3 / 2006
Φρουφρού μου,
Χάρηκα που σου άρεσε! Εγώ έφτιαξα τα μάφινς σου και τα χαρήκαμε
σε ένα λουκούλιο πρωινό με φίλους στην Αράχωβα!
Να είσαι και εσύ καλά!
Φιλάκια Αγγελική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
Από: Αγγελική Ν 7 / 3 / 2006
Αχ! Φρουφρού τις ευχές μου, ψαράκι μου!
Χρόνια πολλά, δυναμικά, γερά με τσαμπουκά (που έχεις)!
Τα όνειρά σου να πραγματοποιηθούν με το παραπάνω!
Να σε χαιρόμαστε! Αγγελική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Οραντζ παι
Από: φρουφρου 23 / 3 / 2006
Λοιπον,προχτες με πηρε τηλεφωνο το αδελφακι μου να με παραγειλει
να παω απο κει. Μαλωσε με το κοριτσι και της ετοιμασε(α)γευμα για
να ζητησει αφεση. Επειδη το αδελφακι μου δεν ξερει να μαιρευει θα
τα κανα εγω...φυσικα οχι τζαμπα....Σαν επιδορπιο θα καναμε παλι
την λεμονοπιτα σου γι αυτο και φροντισα να παρω μαζι κα την
ρετσετα. Ελα ομως που δεν ειχε λεμονια το σκασμενο αλλα
πορτοκαλια. Ε την εκανα με ποτοκαλια. Η ιδια ρετσετα αλλα ολα με
πορτοκαλια αυτη τη φορα. Και επειδη καθε φορα μ αρεσε να βαζω και
την δικια μου πινελια, στην μαρεγγα που βαζουμε πανω, εβαλα και
φλουδα απο πορτοκαλι τριμμενη, τον χυμο απο το πορτοκαλι, 3
κουταλιες ζαχαρη και δυο κουταλιες κορν φλαουρ. Ολα τα προσθεσα
στην μαρεγγα και τα απλωσα πανω απο το γλυκο οπως πρεπει.
Ε τ να σε πω...η αφεση ηρθε μετα δακρυων!!!
Αγγελικουλα μου ητανε να μην μου την μαθεις!! Τωρα ποιος με
ποιανει!!!!
φιλουδια!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Οραντζ παι
Από: Αγγελική Ν 24 / 3 / 2006
Φρουφρού να κάνω μια ερώτηση?
Δεν είχε λεμόνια το αδερφάκι και είχε κακουλέ?
Φιλάκια Αγγελική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|