www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουηδικά pancakes


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 3/4 της κούπας αλεύρι
  • Ελάχιστο αλάτι (1/8 κ.γλ)
  • 1-2 κουταλιές ζάχαρη
  • Ελάχιστο baking powder
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.
  2. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, το baking powder ανακατεύοντας καλά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρά το αντικολλητικό και προσέχουμε να μην μας εκτιναχτούν στον απορροφητήρα την ώρα που τα γυρίζουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η Natalie Brateli

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Χρυσαυγή  10 / 11 / 2004
    Παίρονοντας την αφορμή απο το κείμενο για τα ωραία Κυριακάτικα 
    πρωινά και το σχόλιο της Τίνας για pancakes, έψαξα μέσω της 
    αναζήτησης και βρήκα αυτήν εδώ τη συνταγή.
    
    Επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει αυτό το γλυκό, θα ήθελα να μου πείτε 
    εάν η συγκεκριμένη συνταγή είναι καλή και δοκιμασμένη. Εάν 
    δηλαδή τα pancakes φτιάχνονται με αυτόν τον τρόπο.
    
    Επίσης θα ήθελα να ξέρω εάν στο τηγάνισμα "πετιούνται" έτσι όπως 
    λέει η φίλη μας.
    
    Όποιαδήποτε άλλη συμβουλή είναι δεκτή!
    
    Ευχαριστώ πολύ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Ελένη Χ.  10 / 11 / 2004
      Χρυσαυγή , 
      
      η φίλη μας εννοεί να είμαστε προσεκτικοί αν τα 
      γυρίσουμε "πετακτά" ξέρεις στον αέρα. ΑΝ τα γυρίσεις προσεκτικά 
      με την σπάτουλα δεν έχεις κανένα πρόβλημα. 
      
      Και εγω αναζητω διακαώς συνταγή για τα αμερικάνικα  pancakes. 
      Οχι η συνταγή της Natalie δεν ειναι η αυθεντική. Αυτό που κάνει 
      την διαφορά είναι η ποιότητα του αλευριού. Οι Αμερικάνοι 
      ανακατεύουν 1-2 είδη αλευριών. Τα αυθεντικά Pancakes θα τα 
      πετύχεις αν αγοράσεις απο γνωστό Σ/Μ έτοιμο μείγμα . Ειναι 
      super. Αν μαλιστα βρεις και εισαγωμενο από ΑΜέρικα πέτυχες 
      φλέβα. ΜΗν επιχειρήσεις με μείγμα από κρέπες. Καμια σχέση.
      
      Λοιπόν σου αντιγράφω από το BON APETITE Οκτωβρίου,την αυθεντική 
      συνταγή, στα αφήνω στα αγγλικά να δεις τα αμερικάνικα υλικά που 
      χρησιμοποιούνται.
      
      Για τον χυλό
      
      1 cup purpose flour
      2 tsp yellow cornmeal
      2 tsp golden brown sugar
      1 tsp baking powder
      1 tsp baking soda
      1/2 tsp salt
      1 cup butter milk
      1 cup plain whole-milk yogurt
      1 large egg
      1 1/2 tsp butter melted
      
      Combine first 6 ingredients in large bowl. Whisk buttermilk, 
      yogurt and egg in a medium bowl to blend, and to dry ingredients 
      and stir until just blended but still lumpy. Gently mix in 1 1/2 
      tablespoons melted butter.
      
      Ο χυλός του Pancake πρεπει να είναι κάπως σφικτός, όχι πολύ 
      ρευστός. Αρκετά πιο σφικτός από την κρέπα.
      
      Χρειάζεσαι και ένα τηγανάκι μικρό αντικολητικό σε μέγεθος ενός 
      Pancake  τη φορά. Βάζεις βούτυρο στο τηγανάκι και μόλις κάψει 
      ρίχνεις μείγμα όσο να καλύψεις όλη τη βάση. Οταν ψηθεί από την 
      κάτω πλευρά το γυρίζεις και από την άλλη με μια σπάτουλα. Μολις 
      ψηθεί και από την άλλη είναι έτοιμο! Το διατηρείς ζεστό μέχρι να 
      τελειώσεις με όλη τη ποσότητα του χυλού.
      
      Για σιρόπι διάλεξε κατά τα γούστα σου. Υπάρχει έτοιμο και το 
      περίφημο Maple syrup Apples. 
      
      Καλη επιτυχία!
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Stella   11 / 11 / 2004
        Θα σε συμβούλευα να αποφεύγεις συστηματικά τα αμερικάνικα προϊόντα, σε γνωστά και άγνωστα super markets, που περιέχουν παράγωγα καλαμποκιού ή σόγιας.΄Η χρήση τους είναι ο πιό σύντομος δρόμος για να μπείς στο βασίλειο των "γενετικά τροποποιημένων" τροφών, συνήθεια που δεν ταιριάζει ούτε σε γευσιγνώστες αλλά ούτε και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Φιλικά, Στέλλα
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Pancakes
    Από: Αγγελική Ν  11 / 11 / 2004
    Χρυσαυγή μου, δεν έχω φτιάξει την συνταγή αυτή. Έχω την αίσθηση 
    ότι έχει πολλά αυγά και λίγο αλεύρι, το αποτέλεσμα θα έχει κάτι 
    από ομελέτα. Βέβαια αυτά είναι γούστα! Η συνταγή που ακολουθώ 
    σε γενικές γραμμές (γιατί πάντα κάνω τα δικά μου) είναι η εξής:
    1 και1/4 κούπα αλεύρι, κοσκινισμένο
    2  κουταλάκια του γλυκού baking powder
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
    1 χτυπημένο αυγό
    1 κούπα γάλα 
    1 κουταλιά της σούπας λάδι 
    Τα ανακατεύω όλα μαζί προσπαθώντας να μην υπάρχουν βώλοι 
    αλευριού, αφήνω τον χυλό για λίγο στην άκρη και μετά ψήνω σε 
    αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, με ίχνη βουτύρου 
    (ή τις περισσότερες φορές χωρίς λιπαρή ουσία). Πολλές φορές δεν 
    βάζω και καθόλου αυγό (ο καλός μου το αντιπαθεί ) και αυξάνω 
    κατά 1/2 κουταλάκι το baking. Δεν πετώ στον αέρα τα pancakes, 
    τα γυρίζω με ξύλινη σπάτουλα. Είναι απλά τα πράγματα, δοκίμασε 
    και καλή επιτυχία!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Pancakes
      Από: Χρυσαυγή  12 / 11 / 2004
      Αγγελική Ν, 
      
      ήθελα να σε ρωτήσω τι ρευστότητας είναι το μείγμα για pancakes 
      πριν ψηθεί!
      Είναι πολύ νερουλό ή σφιχτό?

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Pancakes
        Από: Αγγελική Ν  13 / 11 / 2004
        Καλημέρα Χρυσαυγή, ο χυλός που θα ετοιμάσεις θα πρέπει να μην είναι πολύ νερουλός. Μοιάζει σαν τον χυλό που φτιάχνουμε λουκουμάδες, πιο παχύρρευστος από τον χυλό της κρέπας. Όταν τον ρίξεις στο τηγάνι χύνεται-ρέει από το κουτάλι αλλά δεν απλώνει, κρατά το σχήμα του, σαν τις τηγανίτες και λίγο πιο αραιό. Χρυσαυγή μου, να έχεις υπόψη σου ότι τα pancakes δεν είναι από μόνα τους γλυκό. Είναι μια αφράτη λίγο ουδέτερης γεύσης πιτούλα, που την χρησιμοποιείς σαν βάση για να βάλεις πάνω σιρόπι, μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού ή τυρί, ή ότι σου αρέσει. Ελπίζω να βοήθησα. Αγγελική
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: pankakes
    Από: Σοφια Α  18 / 8 / 2007
    Δοκίμασα τη συνταγή της Natalie και το μείγμα που βγηκε ηταν μάλλον για κρέπες για να μην πω πιο αραιό οπότε ο όρος pankakes νομίζω δεν ταιριάζει στη συνταγή αυτή. `Σουηδικές κρέπες` θα ήταν πιο κατάλληλο, για να ξέρουν και αυτοί που θα επιχειρήσουν στο μέλλον τι θα φάνε για πρωινό...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.