www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πουτίγκα Μακεδονίας


Υλικά

  • Υλικά για την καρυδόπιτα:
    • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
    • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 8 αυγά χωρισμένα
    • 300 γρ. αλεύρι
    • 300 γρ. καρύδια
    • Λίγο κουμ κουάτ ή άλλο λικέρ
  • Για το σιρόπι:
    • 500 γρ. νερό
    • 300 γρ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα:
    • 1 λίτρο γάλα
    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
    • 3 αυγά
    • Λίγη βανίλια



Ετοιμασία

  1. Κέικ: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα κροκάδια.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίγμα του βούτυρου.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα σε στρόγγυλη φόρμα Φ 20 εκ. και ψήνουμε στο φούρνο.
  5. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  6. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα μέχρι πάνω, την αφήνουμε 1 ώρα και την ξαναψήνουμε για 15’, να κρατήσει το σιρόπι, και την αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Κρέμα: Βάζουμε το γάλα να βράσει.
  8. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα χτυπώντας με το σύρμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά.
  9. Προσθέτουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, να πήξει χωρίς να σβολιάσει.
  10. Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Από: ΒΑΣΙΛΕΙΑ   16 / 2 / 2004
    Θα ήθελα μια διευκρίνηση σχετικά με το σιρόπιασμα. Πρέπει κάποια από τα δύο (σιρόπι ή καρυδόπιτα) να είναι κρύα ή ζεστά? Μόλις έχω την απάντηση σου και φτιάξω το γλυκό θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου. Ευχαριστώ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
      Από: Ανωνύμου   16 / 2 / 2004
      Από: Ανδρέας  5 / 2 / 2004
      Όπως όλα τα γλυκά -πλην μπακλαβά- ένα από τα δύο να είναι κρύο. 
      Εγώ προτιμώ ελαφρά χλιαρό γλυκό και ζεστό σιρόπι. 
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Nτόρα Μ.   17 / 2 / 2004
    Ανδρέα να σου πω κατ`αρχήν ότι το βούτυρο γάλακτος που προτείνεις και έβαλα στην πουτίγκα δίνει μια πολύ ωραία γεύση αλλά και φοβερό άρωμα. Μια είναι η απορία μου. Όταν εννοείς φόρμα Φ20 εννοείς την φόρμα για κέικ με την τρύπα ή μια οποιαδήποτε φόρμα? Έγώ πάντως την έκανα σε ταψί Φ26 και έγινε πάλι καλή αν και η ζύμη ήταν λίγο σφικτή μετά το ψήσιμο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Nτόρα Μ.   17 / 2 / 2004
    Ανδρέα να σου πω κατ`αρχήν ότι το βούτυρο γάλακτος που προτείνεις και έβαλα στην πουτίγκα δίνει μια πολύ ωραία γεύση αλλά και φοβερό άρωμα. Μια είναι η απορία μου. Όταν εννοείς φόρμα Φ20 εννοείς την φόρμα για κέικ με την τρύπα ή μια οποιαδήποτε φόρμα? Έγώ πάντως την έκανα σε ταψί Φ26 και έγινε πάλι καλή αν και η ζύμη ήταν λίγο σφικτή μετά το ψήσιμο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ντόρα Μ.   17 / 2 / 2004
    Ανδρέα κάτι ακόμα! ΤΟ αλεύρι που χρειάζεται για την καρυδόπιτα τι ποιότητας πρέπει να είναι? Μαλακό, για όλες τις χρήσεις,σκληρό?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΡΕΜΑ...
    Από: Έλενα  1 / 9 / 2005
    Θα μπορούσα να κάνω το γλυκό χωρίς την κρέμα?Καθότι κάτι σε 
    καζάν ντεπί μου πάει και το συγκεκριμένο ούτε να το βλέπω δεν 
    θέλω!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΚΡΕΜΑ...
      Από: Κάλλη  1 / 9 / 2005
      Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το καζάν ντιπί η συνταγή αυτή.
      Μια απλή κρέμα είναι από πάνω. Το καζάν ντιπί είναι κρέμα με
      ρυζάλευρο, ανθόνερο και καμένη επιφάνεια, εντελώς διαφορετική
      γεύση. Επίσης, αν δε βάλεις την κρέμα έχεις σιροπιαστή καρυδόπιτα
      και όχι πουτίγκα! Δοκίμασέ την, η κρέμα έχει πολύ απαλή γεύση.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.