Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φωλιές από κανταΐφι με κουνέλι
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα για κανταΐφι
- 1/2 κιλό κουνέλι
- 200 γρ. γκούντα τριμμένη
- 1/2 κιλό φρέσκο γάλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- Κρασί (δοκιμάστε το και με λευκό και με κόκκινο)
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 αυγά
- Sause besamel
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το κουνέλι σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει κρασί και τα φύλλα δάφνης.
- Οταν το κουνέλι είναι έτοιμο το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε την sause besamel (με το γάλα και το αλεύρι), την βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, την γκούντα και το κουνέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Φτιάχνουμε φωλιές με το κανταΐφι σε διάμετρο 6 εκ. περίπου, τις βάζουμε σε ταψί και ραντίζουμε καλά με το βούτυρο.
- Στο κέντρο κάθε φωλιάς βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα μας, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C.
Τη συνταγή συνιστά: και εμπνεύστηκε ο Γιώργος Καμακάρης
|
|