Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Στριφτές
Υλικά
- Ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 6 κουταλιές λάδι
- 1 κούπα νερό
- Γέμιση:
- 1 1/2 κούπα αμύγδαλα
- Λίγη μαστίχα χιώτικη
- Ζάχαρη
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- Σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 1 1/2 κούπα νερό
|
|
Ετοιμασία
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα.
- Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
- Κοπανάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα.
- Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε φύλλο λεπτό, τα κόβουμε σε λωρίδες των 15 εκατοστών, αλείφουμε τις λωρίδες με το λάδι και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα της αμυγδαλόψιχας.
- Τις στρίβουμε από τις 2 άκρες για να κάνουν πτυχές και τις βάζουμε σε σειρά σπιράλ σε στρογγυλό ταψί.
- Περιχύνουμε το γλυκό με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά.
- Πριν κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με κοπανισμένη
μαστίχα.
Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΛΙΑ ΔΕΡΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
|
|