www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παξιμαδάκια βανίλιας


Υλικά

  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 192!! γρ. γάλα
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ
  • Βούτυρο λιωμένο
  • 4 φλυτζανάκια λάδι εκλεκτό
  • 5-6 βανίλιες
  • Ξύσμα λεμονιού(προαιρετικά)
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • Οσο αλεύρι σηκώσουν(ζύμη μαλακή)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
  3. Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
  4. Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Η συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και οι ποσότητες που σας γράφω σε γραμμάρια ήταν σε δράμια. Εχω κάνει ακριβή μετατροπή, οπότε μην σταθείτε σ`αυτό το 192!!

Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ωραία φαίνεται...
    Από: korina   8 / 9 / 2005
    ... αλλά όταν λες 2 φλυτζανάκια του καφέ τι εννοείς? Βούτυρο 
    λιωμένο, έτσι? Είναι το μόνο λογικό βέβαια, αλλά μπορεί να 
    έχεις ξεχάσει κάτι...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ωραία φαίνεται...
      Από: B  9 / 9 / 2005
      Πράγματι πρόκειται για το βούτυρο.Δεν είναι καλή η μορφοποίηση 
      του κειμένου.Καλή επιτυχία

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ευχαριστώ
    Από: korina   10 / 9 / 2005
    Ευχαριστώ για την απάντηση... Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε μόλις 
    βρω χρόνο, επειδή λατρεύω τα παξιμαδάκια και θα σου πω 
    εντυπώσεις!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ...
    Από: ΖΩΗ  13 / 2 / 2007
    ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΒΑΛΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ,ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ!ΧΙ ΧΙ!ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΟΙΝΩΣ ΑΛΛΑ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.