Θέμα: απορία Από: mania 15 / 3 / 2005
Επειδή βρήκα ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη συνταγή, εξηγήστε μου
τι κάνω με το βούτυρο:
Το βάζω
α) στο πυρέξ πριν βάλω τα φύλλα ?
β) περιχύνω τα φύλλα αφού τα βάλω στο πυρέξ ?
ή
γ)Λειωμένο το προσθέτω στο μίγμα ζαχαρούχο-αυγά-βανίλιες ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μάνια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Καλημέρα Μάνια.
Αυτή η συνταγή είναι η αγαπημένη μας με την μοναδική διαφορά ότι
εγώ δεν βάζω αυγά αλλά σιμιγδάλι ψιλό και γίνεται ωραιότατη.
Το λιωμένο βιτάμ το χρησιμοποιείς για να περιλούσεις τα ζαρωμένα
φύλλα πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο. Ετσι ψήνονται,
ροδοκοκκινίζουν και μετά περιχύνουμε με τον χυλό. Γίνεται πολύ
νόστιμη. Καλή επιτυχία.
Θέμα: Re: απορία Από: Φανή 16 / 3 / 2005
Καλημέρα Εύη,
Μπορείς να μου πεις τα υλικά που χρησιμοποείς με ποσότητες?
Σκέφτομαι να την φτιάξω την μπουγάτσα μια από αυτές τις μέρες.
Είναι ένα από τα γλυκά που δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Φανή καλημέρα.
Δεν είναι δική μου συνταγή ούτε καν ιδέα οπότε και δεν θέλω να
την οικειοποιηθώ.
Πήγαινε με την ταχεία αναζήτηση στο Αρθρο "Πατσαβουρόπιτα"
Ιαν.2004 και διάβασε τα σχόλια. Εγώ φτιάχνω την συνταγή που
έδωσε τότε η Ρόζα. Είναι πεντανόστιμη. Οχι πολύ γλυκιά και
κυριαρχεί το φύλλο. Δεν είναι δηλαδή από τις κλασσικές
μπουγάτσες με φύλλο-κρέμα-φύλλο. Καλή επιτυχία πάντως.
η "μπουγάτσα ξεπέτα" είναι νοστιμότατη και πανεύκολη. Γευστικά
πλησιάζει αρκετά την κλασσική μπουγάτσα αλλά σίγουρα δεν είναι
το ίδιο πράγμα. Η κρέμα μιας σωστής και μπελαλίδικης μπουγάτσας
φτιάχνεται με ρυζάλευρο και όχι με σιμιγδάλι.
Θυμάμαι μια πολύ καλή φίλη Θρακιώτισσα (καλή της ώρα) που τα
μαγικά της χέρια ότι έπιαναν το μετουσίωναν σε κάτι ονειρεμένο
και θαυμαστό, είτε επρόκειτο για ζωγραφικό πίνακα, είτε για
μελιτζάνες.. Μας υποσχέθηκε "αληθινή μπουγάτσα" και όταν ήρθε
εκείνο το Σάββατο εμφανίστηκε με το ταψί στα χέρια και μια
απερίγραπτη λύπη χαραγμένη στο πρόσωπο της. Κι αυτό γιατί δεν
βρήκε πουθενά ρυζάλευρο και αναγκάστηκε να θρυμματίσει στο γουδί
ρύζι γλασσέ για την κρέμα. Και τι κρίμα έλεγε, η κρέμα τώρα δεν
είναι καλή, έχει κόκκους... Ειλικρινά, εγώ που την μπουγάτσα δεν
την κάνω πολύ κέφι, ακόμη θυμάμαι την νοστιμάδα της μπουγάτσας
από τα χεράκια της κυρά Μαρίας.
Θέμα: Re: Ρυζάλευρο Από: Ελένη Β 17 / 3 / 2005
Ρυζάλευρο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιούμε στο φαγητό των
μωρών?
Θυμάμαι όταν ήταν μωρά τα δικά μου για να πυκνώσω τις
σουπίτσες (νομίζω-έχουν περάσει και τόσα χρόνια) έβαζα
ρυζάλευρο που ήταν σε ένα κουτί μπλε-άσπρο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
`Οχι δεν είναι το ίδιο. Το original ρυζάλευρο το φέρνει σίγουρα
ο "Μανδραγόρας" στον Πειραιά.
Αν θες τηλ και διεύθυνση πολύ ευχαρίστως να σου στείλω στο e-
mail σου.
Θέμα: Re: Ρυζάλευρο Από: mady 9 / 8 / 2006
Ενδιαφέρομαι για τη διεύθυνση του "ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ" στον οποίο θα βρω
το γνήσιο ρυζάλευρο.
Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: εύκολη μπουγάτσα Από: Ιρίνα 28 / 2 / 2006
Επειδή είναι η εβδομάδα της τυρινής, θα ήθελα να τη φτιάξω,
αλλά προβληματίζομαι με το ζαχαρούχο, μήπως την κάνει πολύ
γλυκιά;
Παρεμπιπτόντως, είδα χθες επίσης μία συνταγή για εύκολη
γαλατόπιτα της Βέφας που μοιάζει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: και το βιταμ? Από: Νικη 23 / 11 / 2007
και το βιταμ που λιωσαμε τι το κανουμε?????????
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Eύκολη μπουγάτσα Από: Φαίδρα 7 / 12 / 2007
Επειδή οι συνταγές και δει οι εύκολες, απευθύνονται και σε
άπειρους λάτρεις της κουζίνας, καλό θα ήταν φίλοι μου να
διευκρινίζουμε λεπτομερώς την παρασκευή των συνταγών που
γράφουμε. Και για να λυθούν οι όποιες απορίες, το λιωμένο
βούτυρο περιχύνεται πάνω στα σουρωμένα φύλλα πριν μπουν στον
φούρνο.
Γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο ...
Αφιερωμένο στους νέους υποψήφιους εραστές της κουζίνας.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]