www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κορμός σοκολάτας


Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 3 κουβερτούρες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα



Ετοιμασία

  1. Σε μπέν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες.
  2. Μόλις λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα σαν μπαστούνι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
  5. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε καρύδια, σταφίδες, ξερά δαμάσκηνα ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή συνιστά: η ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Κορμός?
    Από: Lydia  5 / 6 / 2007
    Αυτή η συνταγή είναι σωστή? Έχω όλα τα υλικά, δεν μου αρέσει να 
    μυρίζουν τα γλυκά αυγουλίλα (αυτή δεν έχει αυγά) και θέλω να 
    ξεφορτωθώ τα μπισκότα...
    
    Καμία ιδέα?
    
    Σας ευχαριστώ

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κορμός?
      Από: Αλεξάνδρα  5 / 6 / 2007
      Κάνω αυτή τη συνταγή (δεν τρώω γλυκά με ωμά αυγά) και γίνεται 
      τέλεια!
      Η μόνη διαφορά είναι ότι βάζω 8 κ.σ. κακάο.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Κορμός?
        Από: Lydia  5 / 6 / 2007
        ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ:):)))))

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Κορμός?
          Από: sylvia  5 / 6 / 2007
          Την εχετε δοκιμάσει δηλαδή κ εμένα θα με ενδιέφερε αυτή η παραλλαγή του γνωστού μωσαικού?
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Κορμός?
            Από: Αλεξάνδρα  5 / 6 / 2007
            Όπως έγραψα και παραπάνω, κάνω συνέχεια αυτή την παραλλαγή του 
            κορμού/μωσαϊκού με τη μόνη διαφορά ότι βάζω 8 κ.σ. κακάο και 1 
            1/2 περίπου πακέτο μπισκότα (αυτό ίσως εξαρτάται απο τα 
            γούστα). 
            Έχω κάνει και μια άλλη παρόμοια συνταγή με λιγότερη κουβερτούρα 
            όμως. Και οι δύο είναι υπέροχες και προσωπικά τις βρίσκω 
            καλύτερες απο την κλασσική συνταγή με τα αυγά, άχνη ζάχαρη κλπ.

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Κορμός?
              Από: Lydia  5 / 6 / 2007
              Ερώτηση προς Αλεξάνδρα:
              1- Οι κυβερτούρες ξέρεις πόσα γραμμάρια περίπου?
              2- Το ζαχαρούχο είναι 250ml ή 330ml?
              3- Ποιά μπισκότα βάζεις?
              
              

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Κορμός?
                Από: Αλεξάνδρα  5 / 6 / 2007
                Lydia,
                1. Η κάθε κουβερτούρα είναι 125γρ. (εγώ το έχω κάνει με 2 
                κουβερτούρες)
                2. Το ζαχαρούχο που χρησιμοποιώ εγώ (Ν...ου) είναι 397γρ. (έτσι 
                γράφει στο κουτί)
                3. Βάζω τα πτι-μπερ Παπ....ουλου

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κορμός?
      Από: dina  5 / 9 / 2007
      ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΟΣ ΝΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΒΙΤΑΜ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: άραγε γίνεται κορμός λευκής σοκολάτας?
    Από: Lydia  13 / 7 / 2007
    θα δείξει...
    Λευκή κουνερτούρα, φουντούκια, λικερ καλουά ή βύσσινο λέω να 
    βάλω...
    
    Θα σας πω αύριο τι θα βγεί γιατί έχω και δύσκολους κριτές 
    (μικρά και μεγάλα παιδία - τα πεθερικά μου χιχιχι)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: άραγε γίνεται κορμός λευκής σοκολάτας?
      Από: Lydia  13 / 7 / 2007
      κατ` αρχήν στο παραπάνω χθεσινό μηνύμα ήθελα φυσικά να πώ 
      κουβερτούρα και όχι κουνερτούρα....
      
      να σας πω και για τον κορμό 
      200 γρ. becel (για την χοληστερίνη των πεθερικών μου)
      2 λευκές κουβερτούρες από 90 γρ. η κάθε μία
      1 ζαχαρούχο γάλα 380 γρ.
      μπισκότα τετράγωνα με γεύση κανέλα (με το μάτι πρέπει να ήταν 2 
      κουτιά
      100 γρ. τριμμένη καρύδα
      3 σφηνάκια σπιτικό λικέρ βύσσινο
      150 γραμμάρια κεράσια κομμένα σε μισά
       
      Ετοιμασία
      Σε μπέν μαρί έλιωσα το becel και τις κουβερτούρες. 
      Μόλις λιώσουν τα έβγαλα από την φωτιά και προσθέσα το 
      ζαχαρούχο. Μετά προσθέσα τα μπισκότα σπασμένα και όχι 
      θρυμματισμένα. Αμέσως μετά έριξα την καρύδα, το λικέρ και τα 
      βύσσινα. 
      Αφήσα το μείγμα να κρυώσει για λίγο, το έριξα στην μακρόστενη 
      φόρμα του κείκ και κατάψυξη. 
      
      Μιαμ... και από γεύση και από εμφάνιση.
      
      Καλή Επιτυχία

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: KORMOS SOKOLATAS
    Από: mairy1111  4 / 9 / 2007
    paidia eftiaksa ton kormo prin apo ligo alla evala: -mono 2 kouvertoures -70 gr vouturo -ena olokliro kouti zaxarouxo gala -1 kouti mpiskota pti mper kai ka8olou kakao.. exw tin entupwsi oti akoma kai me ligotero vouturo,vgike polu wraio..
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: wraia ekdoxh
    Από: sylvia  6 / 9 / 2007
    Ekana k egw thn ekdoxh ths mairy1111 k ontws bghke super k poly kalytero apo th syntagh poy eftiaxna paliotera(1,5 pak. ptimper, 1 vitam, 1 pothri neroy zaxarh, 3 koytalies kakao, 1 pot.krasioy gala-koniak gia na moyskepseis ta mpiskota). Mallon tha thn kathierwsw moy arese kalytera. Sth palia syntagh vevaia isws de moy arese to poly voytyro to geyosoyn entona exw thn entypwsh.Mporei vevaia k an to meiwseis na einai kalyterh(gia th palia syntagh milame panta mh mperdeyteite).
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.