Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλακτομπούρεκο της Ρόζας
Υλικά
- 5 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- 4 κουταλιές κορν φλάουρ
- ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό βούτυρο(φρέσκο)
- 4 με 5 κουταλιές ζάχαρη
- Φύλλο κρούστας
- Αρωμα βανίλιας
- Σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 νερό
- Ξύλο κανέλας
- Φλούδα λεμονιού
- Κανελογαρίφαλα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το γάλα πάνω στη φωτιά να μισοβράσει, προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ξεχωριστά ανακατεύουμε το κορν φλάου σε λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη ή σύρμα το προσθέτουμε στο γάλα.
- Ρίχνουμε 2 καλές κουταλιές βούτυρο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να κάνει λίγες φούσκες.
- Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και σπάμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γοργά.
- Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 5 φύλλα μπακλαβά αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με
- Βούτυρο, αδειάζουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με άλλα τόσα φύλλα που επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
- Διπλώνουμε όμορφα τις άκρες και περιχύνουμε με βούτυρο.
- Χαράζουμε παράλληλες γραμμές με μυτερό μαχαίρι και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 40 λεπτά. (Να προσέξετε να έχουν ροδοκοκκινίσει τα φύλλα όταν το βγάλετε).
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό γαλατομπούρεκο
Γίνεται πολλή αφράτο.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα
|
|