www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζάνες με καρύδια


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλεύρι
  • 250 γρ. καρύδια
  • 2 κούπες λάδι
  • 1/2 φλιτζανάκι ξύδι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε στο τρυπητό, τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά, τις αλευρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί έτσι ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μισά καρύδια και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε ώστε να γίνουν πολτός.
  4. Χτυπάμε σε ένα ξύλινο γουδί, τα σκόρδα με λίγο αλάτι, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα καρύδια, το ξύδι λίγο νερό (ο χυλός να είναι πηχτός) και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Ρίχνουμε τον χυλό πάνω από τις ξεροψημένες μελιτζάνες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: υπέροχο πιάτο !
    Από: marymary  15 / 3 / 2004
    Δοκίμασα την συνταγή εχθές και ξετρελλαθήκαμε (είμασταν που 
    είμασταν..) Έφτιαξα την μισή δόση αλλά με την ίδια ποσότητα 
    σκόρδου και δεν έτυχε, πέτυχε! Ένα ποίημα! 
    
    Με τόσο σκόρδο όσο έβαλα, γίνεται ένας καταπληκτικός 
    κρασομεζές, με την δόση που αναφέρει η συνταγή είναι ένα 
    ιδανικό πιάτο για παραδοσιακού τύπου μπουφέ. 
    
    Να σημειώσω όμως το εξής, στις ποσότητες αναφέρονται 2 κούπες 
    λάδι, αλλά πουθενά στην εκτέλεση δεν γράφει τι τις κάνουμε. 
    Λοιπόν, την μισή δόση την χρησιμοποίησα για να πολτοποιήσω τα 
    καρύδια και την υπόλοιπη την περίχυσα σιγά σιγά πάνω στις 
    αλευρωμένες μελιτζάνες.  
    
    Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
    
    Χαιρετισμούς 
    Μαίρη 
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: υπέροχο πιάτο !
      Από: Ζαχαρένια   16 / 3 / 2004
      Με το λάδι αλείφουμε τις μελιτζάνες πριν τις ψήσουμε και μετά τις αλευρώνουμε; Και με το υπόλοιπο λάδι κάνουμε δηλαδή στην ουσία μια σκορδαλιά με καρύδια; Πάντως καρύδι-μελιτζάνα είμαι σίγουρη ότι είναι κορυφαίος συνδυασμός!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: με λιγότερο λαδάκι ίσως;
    Από: η άλλη Αγγελική  1 / 8 / 2004
    Αυτό το φαγητό είναι θαυμάσιο και όπως λέει και η marymary 
    κάνει και για μπουφέ. Μερικά σημεία που νομίζω ότι χρειάζονται 
    διευκρίνιση ή σχόλιο είναι: 
    - Οι μελιτζάνες πρέπει να βράσουν πολύ λίγο. Ίσα να μαλακώσουν 
    (αλλιώς διαλύονται). Δηλαδή όχι πάνω από 5 λεπτά (ίσως και 
    λιγότερο).
    - Εγώ τις έβαλα πρώτα σε σουρωτήρι και μετά πάνω σε πετσέτα για 
    να ρουφήξει τα υγρά και πίεσα ελαφρά επάνω τους χαρτί κουζίνας. 
    Αλατοπιπέρωσα και μετά αλεύρωσα. Η γνώμη μου είναι ότι το 
    αλεύρωμα του χαρίζει πολύ σε γεύση.
    - Αντί για 2 κούπες λάδι έβαλα 300 ml (150 ml στο ταψί κάτω και 
    πάνω από τις μελιτζάνες πριν τις βάλω στο φούρνο και 150 στο 
    μίγμα του καρυδιού), αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο με 200-
    250 ml, μια και το καρύδι περιέχει ήδη αρκετά λιπαρά.
    - Από σκόρδο πήγα κάπου στη μέση: 6 σκελίδες μεγάλες και 
    μεσαίες.
    - Ξύδι έβαλα 3 φορές όσο λέει η συνταγή. Βέβαια εξαρτάται από 
    το πόσο δριμύ είναι. Χρειάζεται λοιπόν δοκιμή.
    - Έβαλα στη μουλινέτ σκόρδο, αλάτι, το μισό καρύδι, ξύδι και 
    αρκετό νερό για να χτυπηθούν όλα.
    - Έψησα τις μελιτζάνες χωρίς τα καρύδια στους 220 βαθμούς μέχρι 
    να ξεροψηθούν μερικά σημεία τους (χρειάζεται αρκετή ώρα, αλλά 
    βέβαια εξαρτάται από το φούρνο). Σ΄αυτή τη θερμοκρασία 10 λεπτά 
    ψήσιμο αφού μπει και το καρύδι είναι αρκετά.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: με λιγότερο λαδάκι ίσως
      Από: Δημήτρης  1 / 8 / 2004
      Να ` σαι καλά που ξετρύπωσες τη συνταγή τώρα που φορτσάρουν οι 
      μελιτζάνες!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: με λιγότερο λαδάκι ίσως
        Από: η άλλη Αγγελική  3 / 8 / 2004
        Για δοκίμασέ τη με λιγότερο λαδάκι και πες μας και τη γνώμη σου, γιατί υπάρχει περίπτωση να άρχισα να κάνω την ανάγκη (για δίαιτα) φλάμπουρο...
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.