Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλακτομπούρεκο Σύρου
Υλικά
- 14 φύλλα μπακλαβά
- 8 αυγά
- 5 βανίλιες
- 1 1/2 μπαίκιν
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια λάδι (ηλιέλαιο)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 λεμόνι χυμό
- Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 κιλά νερό
- 3 κομμάτια κανέλα
- 5-6 γαρύφαλλα
- τρίμα φλούδας λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Απλώνουμε τα φύλλα του μπακλαβά στο ταψί μαζεύοντάς τα (σα μασουράκια, όχι απλωμένα).
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει η κρέμα και τα αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώστε να ροδοκοκκινίσει καλά και αφού το βγάλουμε ρίχνουμε το σιρόπι.
Το ονομάζω "Γαλακτομπούρεκο της Σύρου" γιατί εκεί μου το έδειξαν και μοιάζει με
γαλακτομπούρεκο, χωρίς βέβαια να είναι... Είναι αρκετά ελαφρύ. Δοκιμάστε το!
Τη συνταγή συνιστά: ο Τζεβελέκης Γιώργος
|
|