Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Natalia 31 / 3 / 2004
Τα τρουφάκια σου με μια διαφορά στις αναλογίες ήταν τα
αγαπημένα μου από τότε που ήμουν παιδί. Τα έφτιαχνε η μητέρα
μου και εγώ τα κατανάλωνα.
Όταν διάβασα την συνταγή σου τα ξαναθυμήθηκα. (Τα φτιάχνω
σπανίως γιατί το βάρος μου έχει αυξηθεί δραματικά τους
τελευταίους μήνες και...άστα). Αποφάσισα να τα φτιάξω για τον
σύζυγο, που εκτός από καλοφαγάς είναι και γλυκατζής, και
νηστεύει κιόλας. Τα έφτιαξα με τις αναλογίες και τα υλικά που
δίνεις εσύ και έγιναν πάρα πολύ καλά επίσης. Τα συστήνω
ανεπιφύλακτα.
Να πω επίσης ότι μπορούν να φτιαχτούν με ανθόνερο (σε όσους
αρέσει), ή με νερό και λίγο κονιάκ αντί για βανίλια. Επίσης
αντί για άχνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονική ζάχαρη και
να την λιώσουμε στο νερό.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Μάρθα 2 / 4 / 2004
Μου αρέσουν μόνο τα σοκολατένια γλυκά και συνήθως όταν νηστεύω ή
κάνω δίαιτα νευριάζω γιατί όλα τα σοκολατοεισή γλυκά έχουν γάλα,
βούτυρο και πολλές θερμίδες. Στη συνταγή σου αντί για κανονική
ζάχαρη έβαλα light την οποία χτύπησα πρώτα στο multi mulinex και
έγινε σκόνη σαν άχνη. Έγιναν τέλεια και άρεσαν και στους γονείς
μου πολύ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Light ζαχαρη????
Από: Μαρια 21 / 4 / 2004
Όταν λες light ζαχαρη τι εννοεις?
Φρουκτόζη ή ασπαρτάμη? από την περιγραφή καταλαβαίνς ότι μάλλον
φρουκτόζη εννοείς, αφού την χτυπησεσ στο multi για να γίνει άχνη.
Με ασπαρτάμη θα μπορούσε να γίνει¨; Το έχει δοκιμάσει κανένας;
Αν ναι, θα αποτελεί ένα θαυμάσιο γλυκό με λίγες θερμίδες, αφού
δεν περιέχει λιπαρή ουσία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Light ζαχαρη????
Από: STAUROYLA 27 / 3 / 2007
Συστατικά:
3 κρόκοι αυγών
300 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ασπαρταμη
1 κλωναράκι βανίλια ή μια βανίλια
Οδηγίες:
Παγωτό βανίλια
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας
κάθετα χαραγμένο ή με τη βανίλια. Σ` ένα μπολ χτυπάμε τους
κρόκους με την ασπαρτάμη και προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό
γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα μέσα
στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους
84-85° C. Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα
σ` ένα άλλο κρύο σκεύος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε
την κρέμα γάλακτος. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε
το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5 φορές.
Όσες φορές ανακατεύουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ως
προς την υφή του παγωτού, εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή οπότε θ`
ακολουθήσουμε τις οδηγίες χρήσης της.
Παγωτό σοκολάτα
Προσθέτουμε στο γάλα 2 κουταλιές της σούπας κακάο.
Παγωτό μόκα
Προσθέτουμε στο γάλα 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ.
Παγωτό μάνγκο
Προσθέτουμε στο γάλα 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο πολτοποιημένο μαζί
με το χυμό
από 1 λεμόνι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: αλλαγές
Από: kxan 11 / 3 / 2006
Έκανα την παραπάνω συνταγή με τις εξής αλλαγές: Αντί για
καρύδια έβαλα φουντούκια και αντί για σκέτο νερό (το σκέτο
νερό σε μια μικρή δόση που έφτιαξα που φαινόταν λίγο αγευστο)
έβαλα 2/3 ποτηριού νερό και 1/3 ποτηριού λικέρ ούζου (υπάρχει η
συνταγή εδώ μέσα). Τα κύλισα σε ζάχαρη άσπρη -όχι άχνη- και
ήταν υπέροχα. Το καλό είναι ότι βγαίνουν και σε ικανοποιητική
ποσότητα. Πολλη καλή συνταγή...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: betty 29 / 3 / 2006
Ελένη μπράβο, όντως πολύ εύκολη η συνταγή κ πολύ νόστιμα τα
τρουφάκια.Είναι ότι πρέπει για όσους νηστεύουν αλλά κ για όσους
έχουν αλλεργία στο αυγό.Πολλά φιλιά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Γιωτα 4 / 4 / 2006
Τέλεια τα τρουφάκια τα έκανα απόψε και ο άντρας μου ξετρελάθηκε
Μπράβο Ελένη χρυσοχέρα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κι από μένα συγχαρητήρια
Από: Κατερίνα Τ 4 / 4 / 2006
για τα πολύ νόστιμα τρουφάκια. Πρόσθεσα όμως κι εγώ λίγο κονιάκ
ή καλύτερα συμπλήρωσα το ποτήρι του ννερού κατά το 1/3 με
κονιάκ και έβαλα και ελάχιστη μαστίχα, καθότι φανατική.
Συστήνονται ανεπιφύλακτα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|