www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουλουράκια Πασχαλινά


Υλικά

  • 1300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • Μισό κιλό ζάχαρη
  • 7 αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 3-4 βανίλιες



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε μέχρι εκτόνωσης τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε έναν-εναν τους κρόκους.
  3. Διαλύουμε στο γάλα την αμμωνία, ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα στο μίγμα μας και στο τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα (γίνεται μια μαλακιά ζύμη).
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε.
καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Λίνα (θ)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πού είναι οι οδηγίες ψησίματος;
    Από: Χριστίνα  26 / 4 / 2005
    Σε τι θερμοκρασία ψήνουμε τα κουλουράκια, σε ποιά θέση του φούρνου και για πόση ώρα;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Υπέροχα κουλουράκια!
    Από: Ασπα  28 / 4 / 2005
    Πρώτη μου φορά έφτιαξα Πασχαλινά κουλουράκια με τη συνταγή της 
    Λίνας και ήταν υπέροχα.
    Δυό σημειώσεις :
    α) Προσοχή όταν ρίξετε την αμμωνία στο γάλα - φουσκώνει ΠΟΛΥ!!!
    β) Την επόμενη φορά, θα βάλω λίγη περισσότερη ζάχαρη (είμαι 
    γλυκατζού εγω...)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΛΙΝΑ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πολύ αφράτα κουλουράκια !
    Από: nastazi  18 / 4 / 2006
    Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα. Στο τέλος αντί να τα αλείψω με 
    κρόκο τα βούτηξα σε ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια μαδαγασκάρης 
    και έγιναν λίγο πιό γλυκά και μυρωδάτα. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: πολύ αφράτα κουλουράκια !
      Από: ραλού  18 / 4 / 2006
      A, nastazi, τι υπέροχη ιδέα η ζάχαρη με βανίλια από πάνω.
      Θα γλυκίσουν κιόλας περισσότερο χωρίς να απλώσουν στο ψήσιμο 
      (νομίζω ότι αυτό γίνεται αν υπάρχει πολλή ζάχαρη μέσα στην 
      ζύμη). 
      Νάσαι καλά και καλό Πάσχα !

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ
    Από: ΝΙΚΙ  4 / 5 / 2006
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ.ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ .ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΒ. ΜΠΡΑΒΟΟΟ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.