Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουλουράκια Πασχαλινά
Υλικά
- 1300 γρ. αλεύρι μαλακό
- Μισό κιλό ζάχαρη
- 7 αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 30 γρ. αμμωνία
- 3-4 βανίλιες
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε μέχρι εκτόνωσης τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε έναν-εναν τους κρόκους.
- Διαλύουμε στο γάλα την αμμωνία, ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα στο μίγμα μας και στο τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα (γίνεται μια μαλακιά ζύμη).
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε.
καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η Λίνα (θ)
|
|