www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χιονάτη


Υλικά

  • Μίγμα:
    • 7 φλιτζανάκια ζάχαρη
    • 4 φλιτζανάκια σπορέλαιο
    • 4 φλιτζανάκια γάλα
    • 10 φλιτζανάκια αλεύρι
    • 1 μπαικιν πάουντερ
    • 4 αυγά
    • 1 βανίλια
  • Σιρόπι:
    • 1 κουταλια βιτάμ
    • 3 ποτήρια νερό
    • 150 γρ. κουβερτούρα
    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 1 βανίλια
  • Επικάλυψη:
    • ¼ καρύδα ( Ινδική )



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και ψήνουμε το μίγμα στους 180 C.
  2. Σιρόπι: Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι νερό, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τη κουβερτούρα να λιώσουν και προσθέτουμε τη βανίλια για άρωμα.
  3. Οταν είναι έτοιμο το γλυκό, το κόβουμε κομμάτια μερίδας και τα βουτάμε στο σιρόπι και στην συνέχεια στην ινδική καρύδα.
Και γίνονται τα κομμάτια άσπρα σαν χιόνι και πεντανόστιμα.

Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Τι να πω! Τι να πω!
    Από: miam miam   19 / 4 / 2004
    Με μία λέξη ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ η Χιονάτη. Γίνονται τόσο αφράτα τα κομμάτια, που νομίζεις πως τρως σαντιγύ με ινδοκάρυδο. Πιρουνάκι δεν χρειάζεται, κάνει και το κουταλάκι τη δουλειά του. Οι γείτονες, που το δοκίμασαν, ζήτησαν αμέσως τη συνταγή. Το σιρόπι βέβαια δεν μου έφτασε για όλα τα κομμάτια, αλλά τρώγονται ωραιότατα και σκέτα μαζί με τον καφέ ή το γάλα. Έβαλα και αρκετά λιγότερη ζάχαρη, γιατί δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά. Είναι ένα γλυκό πραγματικά miam miam. Άκουσες πολλά μπράβο Ρόζα για την συνταγή σου και χρησιμοποιώ χρόνο αόριστο στο ρήμα γιατί το γλυκό αποτελεί πλέον παρελθόν.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τι αλευρι?
    Από: stevi  19 / 4 / 2004
    Αλευρι? τι αλευρι? καλη μου Χιονατη!!!Α και τα κομματια του γλυκου δεν μπορω να τα κοψω και να τα σιροπιασω μεσα στο ταψι??? Καλα πρεπει να ειναι τελοιο τρεχω να το φτιαξω για τα ζουζουνια μου...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διευκρίνηση...
    Από: Κατερίνα - Αθήνα  19 / 4 / 2004
    Ροζα, πόση περίπου ώρα ψήνουμε το μίγμα?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διευκρίνηση...
    Από: Ρόζα  21 / 4 / 2004
    Οπώς και το κέικ!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τι να πω! Τι να πω!
    Από: Ρόζα  21 / 4 / 2004
    Χαίρομαι που άρεσε το γλυκό αυτό!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τι έκανα λάθος;
    Από: Βαγγελιώ  25 / 4 / 2004
    Δεν ξέρω γιατί εμένα αυτό το γλυκό εμένα δεν μου πέτυχε.Μετά το 
    σιρόπιασμα οι φέτες ήταν τόσο μαλακές που δεν σερβίρονταν 
    ολόκληρες.Το χρώμα του δε, κάθε άλλο από χιονάτο ήταν.Ένα 
    καφετί καθόλου ευπαρουσίαστο...
    Επειδή όμως η γεύση του απ`ότι λένε οι "επίσημοι δοκιμαστές" 
    μου ήταν θαυμάσια,μπορεί κάποια από τις φίλες που το έφτιαξαν 
    να δώσει κάποιες λεπτομέρειες για το σιρόπιασμα π.χ. πόση ώρα 
    βράζουμε το σιρόπι, ποιό είναι κρύο το κέικ ή το σιρόπι 
    κ.λ.π.;Ευχαριστώ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τι έκανα λάθος
      Από: miam miam  25 / 4 / 2004
      Ευτυχώς εμένα μου πέτυχε με την πρώτη, γιατί αν γινόταν έτσι, όπως λες, μάλλον δεν θα το ξαναδοκίμαζα. Λοιπόν, το σιρόπι το έβαλα να βράσει την ώρα που είχα το ταψί στο φούρνο. Έτσι, όταν το σιρόπι ήταν έτοιμο, τα κομμάτια του κέικ ήταν αρκετά ζεστά. Έπαιρνα ένα ένα τα κομμάτια, που ήταν πολυύ αφράτα και τα έβαζα στο σιρόπι. Κατευθείαν τα γύριζα από δω κι από κει, για να γίνουν όλες οι πλευρές τους καφετιές. Τώρα αν εσύ έχεις πιο βαθύ κατσαρολάκι και βυθίζεται όλο το κομμάτι μέσα, τότε βάλ`τα βγάλ`τα. Το γλυκό δηλαδή δεν το άφηνα να ρουφήξει μέχρι μέσα. Αυτά τα κομμάτια, όπως θα είδες είναι πολύ αφράτα και ρουφάνε σαν σφουγγάρια. Έπειτα το έπαιρνα με ένα πιρούνι από κάτω και πριν το βγάλω από το κατσαρολάκι το άφηνα να στραγγίξει λίγο, δεν τρέχανε τα σιρόπια δηλαδή. Έπειτα, το έβαζα στην καρύδα και το γύριζα καλά καλά να πάει παντού. Χρειάστηκε περισσότερη καρύδα, από όση λέει η συνταγή. Προς το τέλος που μου τελείωνε η καρύδα, τα κομμάτια άρχισαν να βγαίνουν, όπως λες κι εσύ, μαύρα, γιατί έβγαινε προς τα έξω το σιρόπι. Επέμενα λοιπόν ιδιαίτερα στην κάλυψη. Έγιναν πολύ ευπαρουσίαστα. Έβγαζα το ινδοκάρυδο στο πιάτο λίγο λίγο από τη σακούλα, για να μην το έχω όλο εκεί και το από κάτω να μαυρίζει από το σιρόπι που μπορεί να έπεφτε.Και όταν έκοβες το κομμάτι δεν ήταν μέχρι μέσα σοκολατένιο, μόνο το εξωτερικό του μέρος μέχρι και 1 εκ.. Το μέρος, όμως, που δεν είχε σοκολάτα έπαιρνε τη γεύση της όταν το έκοβες όλο μαζί. Ωχ, μου το θύμησες τώρα κι έχω και υλικά...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τι έκανα λάθος
      Από: sweet pepper  26 / 4 / 2004
      Κι εμένα μου βγήκε όπως ακριβώς και το δικό σου Βαγγελιώ, καφετί. Βέβαια επειδή στη γεύση ήταν πολύ καλό, φαγώθηκε αμέσως. Πάντως είχα κι εγώ την αμυδρά υποψία ότι κάτι δεν έκανα καλά. Οι οδηγίες της miam miam είναι αρκετά κατατοπιστικές. Ελπίζω το επόμενο να μας βγεί καλύτερο!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απορία - Κουβερτούρα
    Από: Μάρι  27 / 4 / 2004
    Το γλυκό το έφτιαξα κι ήταν απίθανο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι η κουβερτούρα να είναι μάυρη ή με άσπρη σοκολάτα , όπως το έφτιαξα εγώ. Ευχαριστώ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπαικιν παουντερ
    Από: Κέλλυ  29 / 4 / 2004
    Γεια σας κορίτσια!!!
    
    To μπαικιν ειναι 1 κουταλάκι ή 1 φλυτζανάκι...δεν το καταλαβαίνω.
    (βέβαια με ενα φλυτζανάκι μάλλον θα φουσκώσει πολύ..οπότε???)
    
    Χρειάζομαιτα φώτα σας!!!
    
    Ευχαριστώ

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπαικιν παουντερ
      Από: Κατερίνα - Αθήνα  29 / 4 / 2004
      Κέλλυ καλημέρα, προφανώς το μπαικιν είναι 1 κλασικό φακελάκι...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπαικιν παουντερ
      Από: Βαγγελιώ  29 / 4 / 2004
      Εννοεί 1 φακελάκι μπέικιν.Πολύ συχνά χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε συνταγές.Παλιά το είχα μετρήσει και αν θυμάμαι καλά είναι 3 κουταλάκια του τσαγιού.Για να μη σε πάρω όμως στο λαιμό μου,γιατί έτσι κι αλλιώς το γλυκό είναι πολύ αφράτο, βάλε ένα φακελάκι.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μπαικιν παουντερ
        Από: Κέλλυ  29 / 4 / 2004
        Ευχαριστώ και τις δυό σας.
        Είχα ξεχάσει την ύπαρξη μπαικιν σε φακελάκια.Είχα κολήσει σ`αυτό 
        στο κουτάκι...
        
        Καλό απόγευμα

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τί φλυτζανάκια ;
    Από: Όλυ  29 / 4 / 2004
    Κορίτσια όταν λέμε ``φλυτζανάκια`` προφανώς ενοούμε του καφέ, έτσι;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: τί φλυτζανάκια
      Από: sweet pepper  29 / 4 / 2004
      Ναί Όλυ, φλυτζανάκια του καφέ. Σου φαίνεται μικρή η ποσότητα όταν μιλάς για φλυτζανάκια, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Όταν αρχίζεις και τα μετράς τις ποσότητες, θα δεις ότι είναι περίπου όσο τα υλικά που μπαίνουν σε ένα κεϊκ. Σου το λέω γιατί κι εγώ την ίδια άποψη σχημάτισα στην αρχή. Καλή επιτυχία. Κική
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.