Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Τι να πω! Τι να πω!
Από: miam miam 19 / 4 / 2004
Με μία λέξη ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ η Χιονάτη. Γίνονται τόσο αφράτα τα
κομμάτια, που νομίζεις πως τρως σαντιγύ με ινδοκάρυδο. Πιρουνάκι
δεν χρειάζεται, κάνει και το κουταλάκι τη δουλειά του. Οι
γείτονες, που το δοκίμασαν, ζήτησαν αμέσως τη συνταγή.
Το σιρόπι βέβαια δεν μου έφτασε για όλα τα κομμάτια, αλλά
τρώγονται ωραιότατα και σκέτα μαζί με τον καφέ ή το γάλα. Έβαλα
και αρκετά λιγότερη ζάχαρη, γιατί δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά.
Είναι ένα γλυκό πραγματικά miam miam. Άκουσες πολλά μπράβο Ρόζα
για την συνταγή σου και χρησιμοποιώ χρόνο αόριστο στο ρήμα γιατί
το γλυκό αποτελεί πλέον παρελθόν.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τι αλευρι?
Από: stevi 19 / 4 / 2004
Αλευρι? τι αλευρι? καλη μου Χιονατη!!!Α και τα κομματια του
γλυκου δεν μπορω να τα κοψω και να τα σιροπιασω μεσα στο ταψι???
Καλα πρεπει να ειναι τελοιο τρεχω να το φτιαξω για τα ζουζουνια
μου...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Διευκρίνηση...
Από: Κατερίνα - Αθήνα 19 / 4 / 2004
Ροζα, πόση περίπου ώρα ψήνουμε το μίγμα?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Διευκρίνηση...
Από: Ρόζα 21 / 4 / 2004
Οπώς και το κέικ!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τι να πω! Τι να πω!
Από: Ρόζα 21 / 4 / 2004
Χαίρομαι που άρεσε το γλυκό αυτό!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τι έκανα λάθος;
Από: Βαγγελιώ 25 / 4 / 2004
Δεν ξέρω γιατί εμένα αυτό το γλυκό εμένα δεν μου πέτυχε.Μετά το
σιρόπιασμα οι φέτες ήταν τόσο μαλακές που δεν σερβίρονταν
ολόκληρες.Το χρώμα του δε, κάθε άλλο από χιονάτο ήταν.Ένα
καφετί καθόλου ευπαρουσίαστο...
Επειδή όμως η γεύση του απ`ότι λένε οι "επίσημοι δοκιμαστές"
μου ήταν θαυμάσια,μπορεί κάποια από τις φίλες που το έφτιαξαν
να δώσει κάποιες λεπτομέρειες για το σιρόπιασμα π.χ. πόση ώρα
βράζουμε το σιρόπι, ποιό είναι κρύο το κέικ ή το σιρόπι
κ.λ.π.;Ευχαριστώ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Τι έκανα λάθος
Από: miam miam 25 / 4 / 2004
Ευτυχώς εμένα μου πέτυχε με την πρώτη, γιατί αν γινόταν έτσι,
όπως λες, μάλλον δεν θα το ξαναδοκίμαζα. Λοιπόν, το σιρόπι το
έβαλα να βράσει την ώρα που είχα το ταψί στο φούρνο. Έτσι, όταν
το σιρόπι ήταν έτοιμο, τα κομμάτια του κέικ ήταν αρκετά ζεστά.
Έπαιρνα ένα ένα τα κομμάτια, που ήταν πολυύ αφράτα και τα έβαζα
στο σιρόπι. Κατευθείαν τα γύριζα από δω κι από κει, για να
γίνουν όλες οι πλευρές τους καφετιές. Τώρα αν εσύ έχεις πιο βαθύ
κατσαρολάκι και βυθίζεται όλο το κομμάτι μέσα, τότε βάλ`τα
βγάλ`τα. Το γλυκό δηλαδή δεν το άφηνα να ρουφήξει μέχρι μέσα.
Αυτά τα κομμάτια, όπως θα είδες είναι πολύ αφράτα και ρουφάνε
σαν σφουγγάρια. Έπειτα το έπαιρνα με ένα πιρούνι από κάτω και
πριν το βγάλω από το κατσαρολάκι το άφηνα να στραγγίξει λίγο,
δεν τρέχανε τα σιρόπια δηλαδή. Έπειτα, το έβαζα στην καρύδα και
το γύριζα καλά καλά να πάει παντού. Χρειάστηκε περισσότερη
καρύδα, από όση λέει η συνταγή. Προς το τέλος που μου τελείωνε η
καρύδα, τα κομμάτια άρχισαν να βγαίνουν, όπως λες κι εσύ, μαύρα,
γιατί έβγαινε προς τα έξω το σιρόπι. Επέμενα λοιπόν ιδιαίτερα
στην κάλυψη. Έγιναν πολύ ευπαρουσίαστα. Έβγαζα το ινδοκάρυδο στο
πιάτο λίγο λίγο από τη σακούλα, για να μην το έχω όλο εκεί και
το από κάτω να μαυρίζει από το σιρόπι που μπορεί να έπεφτε.Και
όταν έκοβες το κομμάτι δεν ήταν μέχρι μέσα σοκολατένιο, μόνο το
εξωτερικό του μέρος μέχρι και 1 εκ.. Το μέρος, όμως, που δεν
είχε σοκολάτα έπαιρνε τη γεύση της όταν το έκοβες όλο μαζί. Ωχ,
μου το θύμησες τώρα κι έχω και υλικά...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Τι έκανα λάθος
Από: sweet pepper 26 / 4 / 2004
Κι εμένα μου βγήκε όπως ακριβώς και το δικό σου Βαγγελιώ,
καφετί. Βέβαια επειδή στη γεύση ήταν πολύ καλό, φαγώθηκε αμέσως.
Πάντως είχα κι εγώ την αμυδρά υποψία ότι κάτι δεν έκανα καλά. Οι
οδηγίες της miam miam είναι αρκετά κατατοπιστικές. Ελπίζω το
επόμενο να μας βγεί καλύτερο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απορία - Κουβερτούρα
Από: Μάρι 27 / 4 / 2004
Το γλυκό το έφτιαξα κι ήταν απίθανο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω
είναι η κουβερτούρα να είναι μάυρη ή με άσπρη σοκολάτα , όπως το
έφτιαξα εγώ. Ευχαριστώ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μπαικιν παουντερ
Από: Κέλλυ 29 / 4 / 2004
Γεια σας κορίτσια!!!
To μπαικιν ειναι 1 κουταλάκι ή 1 φλυτζανάκι...δεν το καταλαβαίνω.
(βέβαια με ενα φλυτζανάκι μάλλον θα φουσκώσει πολύ..οπότε???)
Χρειάζομαιτα φώτα σας!!!
Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τί φλυτζανάκια ;
Από: Όλυ 29 / 4 / 2004
Κορίτσια όταν λέμε ``φλυτζανάκια`` προφανώς ενοούμε του καφέ,
έτσι;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τί φλυτζανάκια
Από: sweet pepper 29 / 4 / 2004
Ναί Όλυ, φλυτζανάκια του καφέ. Σου φαίνεται μικρή η ποσότητα
όταν μιλάς για φλυτζανάκια, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Όταν
αρχίζεις και τα μετράς τις ποσότητες, θα δεις ότι είναι περίπου
όσο τα υλικά που μπαίνουν σε ένα κεϊκ. Σου το λέω γιατί κι εγώ
την ίδια άποψη σχημάτισα στην αρχή. Καλή επιτυχία. Κική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|