Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κορμός με σαντιγί
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 βιτάμ
- 1 κουβερτούρα
- 6 κουταλιές κορν φλάουερ
- 4 κουταλιές κακάο
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα νερού
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- 1 σακουλάκι σκόνη σαντιγί
- 200 ml. γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βιτάμ, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Οταν διαλυθεί η κουβερτούρα ρίχνουμε το κόρν φλάουερ και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στην συνέχεια σπάυμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή τάπερ μεγάλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
- Χτυπάμε την σαντιγί με 200 ml. γάλα και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Τη συνταγή συνιστά: η ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ
|
|