www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κορμός με σαντιγί


Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 βιτάμ
  • 1 κουβερτούρα
  • 6 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα νερού
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 σακουλάκι σκόνη σαντιγί
  • 200 ml. γάλα



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βιτάμ, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  2. Οταν διαλυθεί η κουβερτούρα ρίχνουμε το κόρν φλάουερ και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Στην συνέχεια σπάυμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή τάπερ μεγάλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
  4. Χτυπάμε την σαντιγί με 200 ml. γάλα και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας.

Τη συνταγή συνιστά: η ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ
    Από: ΠΑΡΑΣΙΔΟΥ ΒΑΣΩ  10 / 8 / 2006
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ-ΤΕΛΕΙΟ-ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ-ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ
    Θα ήταν πολύ καλό οι συνταγές σας να συνοδεύονται από φωτογραφίες
    Η εικόνα πάντα εντυπωσιάζει το μάτι.Δεν λένε πρώτα χορταίνει το
    μάτι και μετά το στομάχι;
    Επίσης θα θέλαμε πιο σαφής οδηγίες.
    Π.χ όταν λέτε μία κουβερτούρα δεν διευκρινίζετε πόσα γραμμάρια.
    Υπάρχουν μικρές κουβερτούρες (90 γρ.) και μεγάλες (125γρ.)
        όταν λέτε κουταλιές δεν εξηγείτε σούπας ή γλυκού;
    και όταν λέτε κουτί γάλα εβαπορέ , ποιό το μεγάλο κουτί ή το μικρό;
    Εύχομαι και ελπίζω να τα διορθώσετε . 
    Συνεχίστε την προσπάθεια
    ΜΠΡΑΒΟ
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ
      Από: Danii  4 / 1 / 2007
      Πραγματικά πανεύκολο και ωραίο. Συνήθως 1 κουβερτούρα = 125 gr Οι κουταλιές είναι της σούπας διφορετικά τα λέμε κουταλάκια. Γάλα εβαπορέ είναι το κανονικό κουτί των 330 ml. Σαν "κανόνα" έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ και αυτά τα μεγέθη χρησιμοποιώ. Ωστόσο η ερώτηση είναι αυτό θα βγει κορμός ή θα έχει το σχήμα γλυκού σε ταψί; Εμένα με ενδιαφέρει να είναι ρολό....
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ
        Από: l  5 / 1 / 2007
        ΤΥΛΙΞΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ (ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΣΤΥΛ ΚΟΡΜΟΥ)ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κορμοσ με σαντιγυ
    Από: αναστασια  6 / 11 / 2007
    πολυ ωραιο γλυκο κι ευκολο. το συστηνω ανεπιφυλακτα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.