www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάμαλι παραδοσιακό με μαστίχα


Υλικά

  • 750 γρ. γιαούρτι πλήρες(αφήστε το 2 ώρες εκτός ψυγείου)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι σόδα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι μαστίχα(κοπανισμένη με ελάχιστη ζάχαρη, ώστε να μην κολλάει)
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • Βούτυρο για ΚΑΛΟ άλειμμα ταψιού
  • Για το σιρόπι:
    • 3 ποτήρια νερό
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • λίγο ξύσμα λεμονιού
    • 1-2 κουταλάκια χυμό λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
  2. Αραιώνουμε τη σόδα στο 1 φλυτζάνι νερό και τα ρίχνουμε στη λεκάνη.
  3. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το σιμιγδάλι ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΩΛΙΑΣΕΙ, πάντα ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
  4. Βουτυρώνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,(να περισσεύει το βούτυρο) ένα ταψί και ψήνουμε το σάμαλι σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει (30'-40', ελέγξτε το αν ρόδισε καλά).
  5. Σιρόπι: Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα υλικά του βράζοντάς τα για 10-15 λεπτά.
  6. Καυτό όπως βγει το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι που συχνά βουτάμε σε καυτό νερό.
  7. Περιχύνουμε με το επίσης καυτό σιρόπι (άλλη συνταγή λέει να το περιχύσετε πιο πριν με καυτό βούτυρο, εγώ δεν το κάνω γιατί αυτό που αλείψαμε το ταψί είναι μπόλικο).
Μπορεί το σιρόπι να φαίνεται πολύ, αλλά θα απορροφηθεί από το γλυκό.
Κόψτε το την επόμενη μέρα, ώστε να μελώσει καλά.
Αν θέλετε, σερβίρετέ το με παγωτό καϊμάκι!
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ:διευκρίνιση
    Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  20 / 9 / 2004
    Όπου λέει η συνταγή "ανακατεύουμε" εννοείται ΜΟΝΟ με κουτάλι κι 
    ΟΧΙ με μίξερ. Δεν χρειάζεται καθόλου μίξερ σε καμία φάση της 
    συνταγής. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διευκρινήσεις
    Από: Λία Π.  24 / 9 / 2004
    Παρακαλώ τη θερμοκρασία του φούρνου και το μέγεθος του ταψιιού να γράψετε. Στρογγυλό αλουμινίου μεγ. 32 ή μεγάλο πυρέξ ή κάτι άλλο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Διευκρινήσεις
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  24 / 9 / 2004
      Λία καλημέρα,
      εγώ χρησιμοποιώ στρογγυλό ταψί αλουμινίου (από τα παλιά, ξέρεις, 
      όχι αντικολλητικό) διαμέτρου 38 εκ. Ο φούρνος είναι 190 βαθμών, 
      για 30`-35`. Άμα παραψηθεί, ξεραίνεται και είναι άνοστο.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Διευκρινήσεις
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  24 / 9 / 2004
      Eπίσης, μην περιμένετε αυτό το γλυκό να φουσκώσει σαν κέικ! 
      Γίνεται γύρω στα 2-2,5 δάχτυλα ψηλό!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Kαταπληκτικό γλυκό!!!
    Από: Σοφία  24 / 9 / 2004
    Καλημέρα Αγγέλα, Όντως καταπληκτικό γλυκό, συγχαρητήρια για την περίφημη συνταγή σου! Το έφτιαξα ακριβώς όπως το αναφέρεις στη συνταγή, ενθουσιάστηκαν όλοι όσοι το δοκίμασαν.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Υπέροχη συνταγή
    Από: Λία Π.  30 / 9 / 2004
    Υπέροχη η συνταγή σου , Αγγέλα μου.
    
    Ευχαριστώ και για τις διευκρινήσεις που έδωσες.
     
    Εύκολη και ευωδιαστή συνταγή πρέπει όλοι να τολμήσουν να την 
    φτιάξουν. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΛΟ.........ΑΛΛΑ.........
    Από: ΜΑΤΑ  31 / 1 / 2005
    Έφτιαξα το σάμαλι όπως έλεγε η συνταγή της Άγγελας, αλλά έχω να παρατηρήσω δυο πράγματα:Πρώτα ότι το σάμαλι παραείχε σιρόπι και αυτό μου το είπαν όσοι δοκίμασαν. Θα το ξαναπροσπαθήσω με λιγότερο τη δεύτερη φορά γιατί ήταν πολύ γλυκό. Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι ενώ ανακάτεψα τα υλικά με κουτάλι και απαλά απαλά όταν έψηνα το σάμαλι στο κέντρο του ταψίου έβγαλε κάτι φουσκάλες (σαν την πέτσα του γιαουρτιού έμοιαζαν) που πήραν σκούρο χρώμα πριν καν ψηθεί το γλυκό, με αποτέλεσμα να καεί στο κέντρο και εξωτερικά να αργήσει να ψηθεί. Έτσι όταν το σιρόπιασα εκεί που είχε αρπάξει χάλασε η όψη του.Αυτά τα λίγα!!! Σαν γεύση ήταν καλό. Θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις τι μπορεί να φταίει.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ????.........????.........
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  1 / 2 / 2005
      Γειά σου Μάτα!
      Κατ`αρχήν δεν ξέρω πώς βγαίνουν τα ερωτηματικά και τα λοιπά στον 
      τίτλο!
      Αυτό που λές για το σιρόπι, είναι μάλλον θέμα γούστου. Εγώ το 
      έχω φτιάξει δεκάδες φορές, το έχω προσφέρει σε διάφορα άτομα και 
      δεν είπε κανείς ότι είναι πολύ το σιρόπι. Ειδικά αφού το κόβεις 
      μετά από 24 ώρες, το έχει σίγουρα πιεί. Αλλά, φτιάξε λιγότερο αν 
      θες.
       Όσο για αυτό που λές ότι γίνανε φουσκάλες σαν πέτσα γιαουρτιού 
      δεν το καταλαβαίνω  καθόλου. Δεν βρίσκω εξήγηση και δεν μου έχει 
      τύχει ποτέ. Μήπως δεν ενσωματώθηκαν καλά όλα τα υλικά κι είχε 
      μείνει το σιμιγδάλι μεριές-μεριές; Δεν ξέρω τι να πω, πρώτη φορά 
      το ακούω!!
      Καλή επιτυχία την επόμενη φορά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Θαυμάσιο ! Μπράβο !
    Από: η άλλη Αγγελική  4 / 4 / 2005
    Ναι, είναι πολύ γλυκό Μάτα, αλλά έτσι πρέπει να είναι, όπως όλα 
    τα σιροπιαστά γλυκά. Κι αν δεν γίνει ψηλό (όπως συμβουλεύει η 
    Αγγέλα) και δεν φάει κανείς τεράστιο κομμάτι, δεν ενοχλεί η 
    γλύκα του - ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με κάτι λιγότερο γλυκό. 
    
    Εγώ μάλιστα το έφτιαξα ακόμα λεπτότερο : 2 εκατοστά (τα 2/3 της 
    δόσης σε ταψί 26 x 35 cm ). Ρούφηξε το σιρόπι σχεδόν αμέσως.  
    Επίσης έβαλα (στα 2/3 της δόσης) το ξύσμα ενός ολόκληρου 
    λεμονιού. Ακόμα σημαντική είναι και η άλλη συμβουλή της 
    Αγγέλας : να ροδίσει καλά.
    
    Μπράβο, συνονόματη! Σου μεταφέρω και το κομπλιμέντο που 
    εισέπραξα ... περήφανη εγώ (από Έλληνα που έχει εμπειρία σε 
    τέτοια γλυκά): «ίσως το καλύτερο σάμαλι που έχω φάει» !!!
    
    Και δύο ακόμα συμβουλές : είναι καταπληκτικό και ζεστό (από το 
    ψυγείο - για συντήρηση - στα μικροκύματα - για ανανέωση) και 
    ταιριάζει υπέροχα με φρεσκοχτυπημένη άγλυκη κρέμα γάλακτος. 
    Τρέλα σας λέω! 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Θαυμάσιο ! Μπράβο !
      Από: Juanita La Quejica  4 / 4 / 2005
      Κοίτα τώρα τύχη οι Ελβετοί!
      
      Δύο Αγγελικές παρέα να συνδημιουργούν ένα σάμαλι που "πετάει"! 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Θαυμάσιο ! Μπράβο !
        Από: ΑΝΤΑ  5 / 4 / 2005
        Έχω φάει καταπληκτικό σάμαλι που μοσχομύριζε μαστίχα, ήταν όμως νηστίσιμο και αλαδωτο. Μήπως έχει κανείς την συνταγή;
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Θαυμάσιο ! Μπράβο !
          Από: Βασιλική Θ.  5 / 4 / 2005
          Το έφαγα μόλις χθές και είναι ΤΕ-ΛΕΙ-Ο. θα το ψάξω λίγο αν 
          υπάρχει ήδη και θα δώσω το Link ειδάλλως αύριο στέλνω ΤΗΝ 
          συνταγή. Ενθουσιάστηκα γιατί πρόκειται για πανεύκολο γλυκό μόνο 
          με χυμό πορτοκάλι (ή νερό), σιμιγδάλι, μπέκιν, μαστίχα και 
          σορόπι, κάτι σαν νηστίσιμο ραβανί να το πώ; Και σήμερα το πρωϊ 
          σκεφτόμουνα ότι στο τέλος την νηστείας θα το φτιάξω και θα το 
          συνδυάσω με το παγωτό καίμακι του Αλέξανδρου ως καλωσόρισμα του 
          καλοκαιρού 

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Περί σαμαλίου
    Από: Βασιλική Θ.  5 / 4 / 2005
    Λοιπόν, ανατρέχοντας την "βιβλιογραφία του hungry" θυμήθηκα τα 
    εξής:
    α/ το σάμαλι είναι νηστίσιμο γλυκό (σχόλιο Τίνας στο άρθρο του 
    Αλέξανδρου 
    http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=2286&coms=yes#comen
    Το οποίο και επιβεβαίωσα απο μικρασιάτισσα πεθερά και φιλενάδα 
    της
    β/την ίδια συνταγή με τον Αλέξανδρο είχε δώσει και η Σαλονικιά 
    Αγγέλα που τώρα είναι πατριωτάκι μου και του στέλνω 
    χαιρετίσματα: 
    http://www.hungry.gr/get.asp?table=glyka&id=361&coms=yes
    γ/ υπάρχει και το άρθρο του επίσης Σαλονικιού Π. Κουκουβίτη 
    (γειά σας κε Κουκουβίτη)
    http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=1713&coms=yes#comen
    Το α, β, δεν είναι τα νηστίσιμα, το δωράκι του 
    Κουκουβιτίξ "έγραψε" και πάλι
    δ/ εγώ έμαθα την συνταγή:
    http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=221&coms=yes#comen
    όπου αντί για νερό βάζουμε χυμό πορτοκάλι για πλουσιότερη γεύση 
    και άρωμα (το σορόπι εννοείται ζάχαρη και νερό)
    ε/ Βιβλίο για τις νηστίσιμες συνταγές είχε προτείνει η Τίνα στο 
    http://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=3003
    και οι δυό μαμάδες μου (βιολογική και πεθερά) καθώς και η 
    φιλενάδα που μας τράταρε το σάμαλι και επιβεβαίωσε την συνταγή 
    από το εν λόγω βιβλίο, το χαρακτήρισαν "τσελεμεντέ παραδοσιακό 
    και άρα αξιόπιστο" (κατά το "αυτά ξέρουμε, αυτά εμπιστευόμαστε")
    
    Χαιρετώ,

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σάμαλι
    Από: Αγγέλα απο Πειραιά  18 / 8 / 2005
    Συγχαρητήρια, είναι το ωραιότερο σάμαλι που έφτιαξα.. Το φτιάχνω συνέχεια τώρα πιά... Μπράβο σου... Αν ξέρεις και άλλες συνταγές γλυκών πες μας γιατί αξίζει το κόπο να μαθαίνεις απο κάποιον που είναι γνώστης.. ευχαριστώ πολύ..
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δεν Παίζεται!!!
    Από: Νέλλη η Κορίνθια  16 / 10 / 2005
    Εχω δοκιμάσει ένα σωρό συνταγές για σάμαλι και από κυρίες που δηλώνουν γνώστες της ελληνικής κουζίνας αλλά σαν τη δικιά σου Αγγέλλα καμία! Μπράβο κι αν έχεις καμιά άλλη με μαστίχα θα με ενδιέφερε!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σάμαλι
    Από: Νατάσα  27 / 1 / 2006
    Έχω επιχειρήσει να φτιάξω σάμαλι με διάφορες συνταγές γιατί αρέσει πολύ στον άντρα μου. Χάλια όλες! Ελπίζω αυτή να είναι αυτό που ψάχνω. Θα ήθελα μόνο, παρακαλώ, μια διευκρίνιση. Τι γιαούρτι; Στραγγιστό ή το πρόβειο αυτό με την πέτσα; Φαντάζομαι το τελευταίο που έχει αρκετά υγρά ώστε να ψηθεί το σιμιγδάλι. Ή μήπως όχι; Ευχαριστώ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σάμαλι
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  1 / 2 / 2006
      Εγώ βάζω το στραγγιστό, τύπου ΤΟΤΑΛ με πλήρη λιπαρά,όχι το παλιό
      παραδοσιακό με την πέτσα, όχι! Θα νερουλιάσει πολύ!
      Καλή επιτυχία. (μην παραψηθεί, σκληραίνει!)

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σάμαλι
      Από: Άννα  3 / 3 / 2006
       Κοίτα τώρα Νατάσσα: ίδια συνταγή ή παρόμοια με της Αγγέλας (δεν
      τις έχω συγκρίνει) κάνει και η γιαγιά μου, που την έχει απο τον
      πεθερό της-μάγειρα στην Πόλη. Δηλώνει οτι είναι το πιο εύκολο
      γλυκό. Όποτε κατεβαίνω στην ελλάδα πάω σπίτι της, το φτιάχνουμε
      παρέα και γίνεται μια χαρά. Μόλις γιρίζω σπίτι μου και πάω να το
      φτιάξω είναι πλήρης αποτυχία. Ξαναγυρίζω ελλάδα, κάνω τη συνταγή
      στο σπίτι της γιαγιάς, μια χαρά βγαίνει. Δεν έχω βρει εξήγηση...
       Την κρούστα που αναφέρεις την ξέρω πολύ καλα. Ή έχεις το ταψί
      σου πολύ ψηλά στο φούρνο ή δεν το κάνεις αρκετά λεπτό. Δοκίμασε
      με τα 2/3 της δόσης να δεις τι θα γίνει. 
       Εγώ έχω πλέον σταματήσει να πειραματίζομαι και το μόνο που μου
      μένει είναι να πείσω τη γιαγιά να μου γράψει... το ταψί και το
      φούρνο!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!
    Από: Κωνσταντίνα η Μυτιληνιά  1 / 2 / 2006
    Ημουν λιγο επιφυλακτικη για το αποτελεσμα οταν αποφασισα να το φτιαξω, γιατι οσες συνταγες ειχα κανει για σαμαλι απλα φερνανε προς ραβανι. Η συγκεκριμενη ομως συνταγη της Κας Αγγελας ειναι για αυθεντικό σαμαλι. Προσοχη ομως στη μαστιχα γιατι θα πικριζει το γλυκο η περισσοτερη ποσοτητα απο αυτη που αναφερεται στη συνταγη. Συγχαρητηρια κ παλι. Υ.Γ Κα Αγγελα μια χαρη: Μηπως σας βρισκεται κ η συνταγη για την κρεμα που γεμιζουν τα τριγωνα Πανοραματος?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  4 / 2 / 2006
      Τα τρίγωνα τα γεμίζουν με κρέμα ζαχαροπλαστικής.Αλλιώς λέγεται
      και κρέμα πατισερί. Κι από πάνω βάζουν σαντιγί.
      Χαίρομαι που σου άρεσε το σάμαλι!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!
      Από: ΖΩΗ  4 / 3 / 2007
      Καλησπέρα!Ψάχνοντας κι εγώ για μια συνταγή για σάμαλι,βρήκα τη συγκεκριμένη και διαβάζοντας όλα τα σχόλια,θέλω Κωνσταντίνα μου να σου δώσω τη συνταγή για την κρέμα των τριγώνων η οποία είναι από ένα βιβλίο με παλιές Μικρασιάτικες συνταγές.Τα έχω φτιάξει αρκετές φορές,αν και μπελαλίδικα,και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ!Ελπίζω να διαβάσεις την απάντησή μου. ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ: 1 λίτρο γάλα 12 κουταλιές κορν φλάουρ 1/2 ποτήρι ζάχαρη 4 κρόκοι αβγών 1 βανίλια 2-3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ,ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα.Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.Για καλύτερο γέμισμα των τριγώνων,βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Εύχομαι να βοήθησα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σάμαλι
    Από: Νατάσα  3 / 2 / 2006
    Ευχαριστώ!!! Θα το φτιάξω μόλις περάσει αυτή η ρημαδοοσφυαλγία και θα σας ενημερώσω!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: το σάμαλι
    Από: Lilly  3 / 2 / 2006
    Μετα απ`ολα αυτά που διαβασα ημουν πεπεισμενη οτι θα ειχε σίγουρη επιτυχία.Το εφτιαξα πριν μια ώρα περίπου.Ειχε ροδισει πολυ καλα ,τοεβγαλα για να το σιροπιάσω και ιδου η ατυχια¨ ξεφλουδιζόταν σε μερικα σημεία η κρουστα του απα π΄ανω και αποκαλυπτοταν το λευκοτερο χρωμα.Γιατι μου τόκανε αυτο? τηρησα κατα γραμμα τις οδηγιες.Εξάλλου φτι΄χνω συχνα γλυκα κι εχουν επιτυχια!Σε γευση δεν εχω δοκιμασει ακόμα ,ελπιζω να`ναι καλο... Ψηθηκε σε 30 min .Ο φουρνος ειναι της ΜΙΛΕ.Μηπως ηθελε λιγοτερους βαθμους και περισσοτερη ώρα? Αγγελικη μου αν μπορεις να βρεις μια αιτια θα το εκτιμουσα πολυ να μου απαντουσες για να μην τη ξαναπατησω. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: το σάμαλι
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  4 / 2 / 2006
      Ειλικρινά Lilly δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να συνέβη. Δεν μου έχει
      τύχει ποτέ, ούτε την πρώτη φορά που το έφτιαξα. Και βλέπω πως
      είχε επιτυχία και σε πολλές φίλες εδώ. Μήπως έκαιγε πολύ ο
      φούρνος σου; Δεν βρίσκω καμιά αιτία. Η υφή του μοιάζει πολύ με
      του ραβανί. Δεν έχει κρούστα ή κάτι παρόμοιο!
      Κρίμα. Αν δεν απογοητεύτηκες ξαναπροσπάθησε και...
      καλή επιτυχία!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: το σάμαλι
        Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  4 / 2 / 2006
        Σκέφτηκα και κάτι άλλο:
        βουτούσες συνέχεια το μαχαίρι σε καυτό νερό όταν το χάραζες για
        να το σιροπιάσεις, καυτό καθώς το έβγαλες από το φούρνο; Εγώ το
        βάζω στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις, χωρίς αέρα.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σάμαλι
    Από: Νατάσα  6 / 2 / 2006
    Νομίζω ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ρίξουμε το σιρόπι όλο 
    μαζί με την κατσαρόλα σε ένα σημείο. Θέλει "πότισμα" λίγο λίγο 
    με μία κουτάλα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: T-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο
    Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  20 / 2 / 2006
    Αγγέλα μπαίνω στη σειρά για το βιβλίο συγχαρητηρίων. ΜΠΡΑΒΟ!!! 
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
    Να σημειωθεί ότι δεν έχω και καμιά μεγάλη εμπειρία με γλυκά 
    αλλά ως θρασύτατος τύπος το έφτιαξα για πρώτη φορά προχθές και 
    το πήγα σε μία φίλη που μας είχε καλέσει για πάρτυ μασκέ. Μαζί 
    με παγωτό καιμάκι έγινε ανάρπαστο και μοίραζα τη συνταγή. Είπα 
    να δοκιμάσω μια κουταλίτσα (είμαι σε δίαιτα ντέ ) αλλά δεν 
    άντεξα και το τσάκισα. Χαλάλι σου Αγγέλα μου.
    Η μόνη μου προσθήκη ήταν 2 κουταλάκια μπέκιν γιατί πάντα έχω 
    ένα άγχος μην γίνει πέτρα το δημιούργημα και επειδή είχα δεί 
    και άλλες συνταγές που έβαζαν είπα δεν βαριέσαι δεν θα του 
    κάνει κακό. Το έψησα σε χαμηλό ταψί (σινί) Νο 42 και έγινε μια 
    χαρά. Κάπου διάβασα ότι είναι πολύ το σιρόπι. Μια χαρά είναι 
    και μάλιστα για σιροπιαστό γλυκό εγώ δεν το βρήκα ιδιαίτερα 
    γλυκό. Και ας σημειωθεί ότι η αδυναμία μου είναι τα «άγλυκα» 
    γλυκά.
    Τέλος να τονίσω ότι πιο ΕΥΚΟΛΟ γλυκό δεν έχω ματαξαναφτειάξει. 
    Ευχαριστώ Αγγέλα 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σκέτη Κόλαση το σάμαλι!! Εύγε Αγγέλα!!
    Από: nervosa_anorexia  3 / 3 / 2006
    Μεταξύ των πολλών επαίνων που λάβατε κυρία Αγγέλα, δεχθείτε και 
    τον δικό μου για τούτο το ΑΠΙΘΑΝΟ γλυκό!!
    
    Απ`τις λίγες φορές που στο σπίτι δεν περίσσεψε μήτε ψίχουλο! 
    Αφού, ούτε να πλύνω το πυρεξάκι δεν μ`άφησε η ζουζουνίτσα μου: 
    μάζευε με το δακτυλάκι τα κολλημένα σιρόπια και γλειφόταν σα 
    γατούλα:))
    
    Ευχαριστούμε κυρία Αγγέλα και πάλι**

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σκέτη Κόλαση το σάμαλι!! Εύγε Αγγέλα!!
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  9 / 3 / 2006
      Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια, αν και δεν αξίζουν σε
      μένα, μιας και δεν εφηύρα εγώ αυτή τη συνταγή, απλά την ξέθαψα
      από τα κιτάπια μου, αντιγραμμένη από κάποιο παλιό περιοδικό!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Σκέτη Κόλαση το σάμαλι!! Εύγε Αγγέλα!!
        Από: kxan  9 / 3 / 2006
        Απλά ΤΕΛΕΙΟ. Με τόσα σχόλια που είχα διαβάσει το έφτιαξα και γω την Τσικνοπέμπτη που ήμουν καλεσμένη σε φίλους (φιλοχανκγρικούς χαχα) και ήταν καταπληκτικό.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: MASTIXA ?
    Από: DINA KYR.  20 / 3 / 2006
    EPEIDH EIMAI EKTOS ELLADAS,KSEREI KANEIS POU MPORO NA VRO MASTIXA?H FILH SAS APO MIAMI.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: MASTIXA ?
      Από: nervosa_anorexia  20 / 3 / 2006
      Ντινάκι καλημέρα!
      Δεν ξέρω πού ακριβώς είσαι στο Miami, αλλά στην 8th avenue (στη 
      συνοικία των Ισπανόφωνων προσφύγων της Κούβας) υπήρχε ένα 
      μαγαζάκι-τρύπα, με έλληνα ιδιοκτήτη, που εκτός από εξωτικά 
      μπαχαρικά, ευρέως χρησιμοποιούμενα στην Κουβανέζικη & 
      Μεξικάνικη κουζίνα, διέθετε και κάποια ελληνικά προϊόντα. Το 
      μαγαζί βρισκόταν μεταξύ του McDonalds της περιοχής και ενός 
      πολυκαταστήματος τύπου praktiker.
      Ελπίζω να υπάρχει ακόμα
      
      Φιλιά πολλά ξενιτεμένο Ντινάκι & ρίξε καμιά βουτιά και για μας 
      στο μαγευτικό Μiami beach:))
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κάτι δεν πάει καλά...
    Από: josy  21 / 3 / 2006
    Βρε Αγγέλα μου,
    
    μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί εμένα το σάμαλι μου μυρίζει 
    αυγουλίλα (και ενώ μάλιστα δεν περιέχει ούτε ίχνος αυγού) και 
    τις δυο φορές που το επιχείρησα (και τις δυο με αυτή τη συνταγή) 
    και δεν μπορώ ούτε να το δοκιμάσω; (όχι ότι είναι καλύτερα τα 
    πράγματα βέβαια, αν το καταφέρω αυτό)
    
    Έχεις καμμιά ιδέα? 
    
    Σας συμβαίνει κι εσάς?
    
    Φιλικά
    Ιωσηφίνα
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κάτι δεν πάει καλά...
      Από: Νατάσα  22 / 3 / 2006
        Κι εμένα μου συνέβη! Και με πρόλαβες γιατί ήθελα να το 
      ρωτήσω! Και μάλιστα είχε και τη ελαστική υφή που έχει μια 
      καρυδόπιτα που έχω φτιάξει μερικές φορές και έχει πολλά πολλά 
      αυγά!
        Ας μας φωτίσει κάποιος τις κόρες τις ακαμάτρες!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Κάτι δεν πάει καλά...
        Από: Ιωσηφίνα  22 / 3 / 2006
        Ακριβώς! Κι ελαστική υφή και αυγουλίλα και τις 2 φορές το 
        λυπήθηκα που πήγε στα σκουπίδια ολόκληρο ταψί. Υποψιάζομαι πως 
        πρέπει να φταίνε τα εξής:
        
        1. ο συνδιασμός γιαουρτιού-σόδας
        2. η χρήση σόδας (αλήθεια αν την αφιρέσουμε πειράζει? αφού το 
        γλυκό δε φουσκώνει πρά μόνο αν πιει το σιρόπι)
        3. η μάρκα του σιμιγδαλι(ού)
        4. ο συνδιασμός σόδας-μαστίχας
        
        Λέω την επόμενη φορά να αλλάξω μάρκα και να κάνω μια δόση, να το 
        μοιράσω σε 3 μπολ και να πειραμαστιστώ αντίστοιχα στο καθένα με: 
        1) όχι σοδα 2) σοδα ναι, αλλα βανίλια αντί μαστίχα 3) όχι 
        μαστίχα (στο 1/3 της ποσότητας ενν) και να το βάλω σε 3 μικρά 
        μακρόστενα του κορμού ταψάκια, να ψήσω και να σιροπιάσω για να 
        δω τις μου πταίει.
        
        Και θα επανέλθω.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Κάτι δεν πάει καλά...
          Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  22 / 3 / 2006
          Τι να σας πω βρε κορίτσια!Τετοιο πράμα δε ματάχω ακούσει.Να
          μυρίζει αυγουλίλα, χωρίς να εχει αβγό και να φταίνε τα μύρια όσα
          (συνδυασμός μαστίχας-σόδας κτλ κτλ...)
          Δεν έχω εξήγηση, εγώ το έφτιαξα από ένα περιοδικό που πήρα τη
          συνταγή, μού πέτυχε αμέσως, το΄φτιαξα χιλιάδες φορές,το ίδιο και
          η αδερφή μου (κι άλλες κοπέλες από δω μέσα) και δεν είχαμε
          πρόβλημα. Ισως η γεύση που βγαίνει να μη σας "πάει", τι να πω!
          Δεν πειράζει!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Κάτι δεν πάει καλά...
            Από: Νατάσα  23 / 3 / 2006
            Όχι, καλέ! Εμείς δεν το πετάξαμε! Το τίμησε δεόντως ο καλός μου 
            παρ` όλο που είχε τρυπώσει και λίγο ο αράπης στο ταψί. Να 
            ροδίσει καλά, να ροδίσει καλά, παραρόδισε! Βρε, λέτε να φταίει 
            αυτό;   
              Μετά τη νηστεία πάντως θα το ξαναφτιάξω. Και θα δούμε... Η 
            αυγουλίλα πάντως δεν μας ενοχλεί καθόλου, καθότι δεινοί 
            αυγοκαταναλωτές και οι δυο μας.

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: mastixa?
    Από: DINA KYR  22 / 3 / 2006
    EUXARISTO GIA THN PLHROFORIA.THA TO EPISKEFTO TO SABBATO, EAN TA KATAFERO NA TO BRO,GIATI EKEI KATO STO MIAMI DEN KATEBAINO SUXNA.MENO BLEPEIS PIO NOTIA,SXEDON KONTA STH BOCA RATON.THA SOU GRAPSO PERISSOTERA THN DEUTERA.TO PERASMENO SABBATO RIKSAME THN PROTH BOUTIA STO BEACH.PIGAME ARGA TO APOGEUMATAKI KAI H THALASSA HTAN FOURNOS.MAS KALARESE KAI TO KSANAKANAME THN EPOMENH.TI TO THELA?POUNTIASA H KAKOMOIRA,GIOTI EIXE POLY AERA THN KURIAKH.OTAN KSANA PAO(SE KANA MHNA YPOTHETO!!)THA BOUTHKSO KAI GIA OLOUS SAS.FILAKIA APO TO KSENITEMENO NTINAKI(KSAXASA NA SOU PO ME ARESEI TO NTINAKI,KANEIS DEN ME EXEI EKFONEI ESTI ODO KAI KATI XRONIA!!!THANK YOU..)BUY.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πολύ καλό
    Από: Σοφία Γ.  27 / 3 / 2006
    Καλημέρα σας. Δεν ξέρω για τα προηγούμενα σχόλια περί αυγουλίλας αλλά το γλυκάκι που επιτέλους αξιώθηκα να φτιάξω κι εγώ ήταν μεγάλη επιτυχία. Μας άρεσε η γλασερή του υφή και η μαστιχωτή του γεύση. Όσο για το σιρόπι, να τονίσω ότι έβαλα μόνο 3 ποτ. νερό και 2 ποτήρια ζάχαρη και δεν ήταν καθόλου άσχημο. Ευχαριστούμε
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σχόλια για το παραδοσιακό σάμαλι
    Από: Γιούλη ΜποΛϊντά  19 / 4 / 2006
    Τη συνταγή αυτή την είχα βρει αρχικά σε ένα φοβερο site το οποίο δυστυχώς έκλεισε αλλά ευτυχώς είχα εκτυπώσει τις συνταγές που μου άρεσαν. Πριν ακόμη μπει στο Hungry εγώ το είχα μοιράσει σε φίλους και γνωστούς. Είναι τόσο φοβερό που ομολογώ να πω ότι είναι η μοναδική συνταγή για την οποία πήρα θετικά σχόλια από την πεθερά μου ύστερα από 12 χρόνια γάμου! Στο σιρόπι εγώ δεν βάζω λεμόνι αλλά 1 κουτ. της σούπας γλυκόζη και έχω πάντα τέλειο σιρόπι.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σχόλια για το παραδοσιακό σάμαλι
      Από: Αναστασία Κ.  19 / 4 / 2006
      Έτσι είναι, αφού νομίζω τη συνταγή την είχε δώσει η ίδια η 
      Αγγέλα στο άλλο site.
      
      Φιλικά,
      Αναστσία.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΙΣΟ - ΜΙΣΟ
    Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  26 / 4 / 2006
    Ηδη έχω φτειαξει αρκετές φορές το γλυκό και έχει γίνει πρώτο στις προτιμήσεις μου. Δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα ξεκίνησα να το φτειάχνω για να το πάω σε μιά φίλη που έκανε τραπέζι και διαπίστωσα ότι δεν είχα αρκετό χονδρό σιμιγδάλι. Ηταν αργά τα ΣΜ είχαν κλείσει οπότε είπα να συμπληρώσω με ψιλό. Εγινε πολύ καλύτερο στην υφή του. Πιό στιβαρό και δεν τριβόταν καθόλου. Το Πάσχα το ξαναέφτειαξα λοιπόν και έβαλα μισό χονδρό και μισό ψιλό σιμιγδάλι. Πραγματικά πολύ καλύτερο. Δοκιμάστε το.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Και μένα το ίδιο:((
    Από: Souzi  11 / 8 / 2006
    και μένα το ίδιο μου βγήκε, το έφτιαξα χτές για να στείλω στον 
    αδελφό μου που είναι φαντάρος και τρελαίνεται για σάμαλι και  
    μυρίζει απίστευτα αβγό. βέβαια όταν ήταν ζεστό ήταν πολύ πολύ 
    έντονη η μυρωδιά του αβγού, μετά που κρύωσε πάλι μυρίζει αλλά 
    λίγο καλύτερη η κατάσταση, και ελαστική υφή όπως λένε τα 
    κορίτσια πάνω. νομίζω ότι είναι ο συνδυασμός σόδας - γιαουρτιού 
    και ειδικά πού είναι μπόλικο το γιαούρτι, δεν έχω άλλη εξήγηση.
    φιλικά,

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Και μένα το ίδιο:((
      Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  11 / 8 / 2006
      Με ξαφνιάζει το γεγονός. Τα συστατικά του, εκτός της μαστίχας 
      είναι τόσο ουδέτερα που αναρωτιέμαι γιατι σας μυρίζει. Μήπως 
      χρησιμοποιείται πρόβειο βούτυρο που έχει βαριά μυρωδιά;
      
      Ηδη το εχω φτειάξει αρκετές φορές. Και πάντα μοσχομυρίζει ο 
      τόπος μαστίχα. Το Πάσχα έφαγαν 20 άτομα και το τσάκισαν. Δεν το 
      άφησε κανένας. Το θεωρώ εξαιρετικό γλυκό, πετυχαίνει πάντα, 
      εντυπωσιάζει (το φτειάχνω σε στρογγυλό χαμηλό ταψί-σινί, με το 
      οποιο και το σερβίρω) και είναι πανεύκολο. Καθε φορά στέλνω 
      ευχές στην Αγγέλλα γιατί ξελασπώνω με αυτό και κάνω και 
      τη "σπουδαία". Ξερεις "σάμαλι εφτιαξες τσ τσ τσ χαρά στο 
      κουράγιο σου". Λες και θέλει 8 μερόνυχτα. Ποτέ δεν κατάλαβα 
      γιατί το αντιμετωπίζουν ως μπελαλίδικο, ενώ δεν είναι καθόλου. 
      
      Ισως όπως λέει και η Αγγέλλα πιό πάνω απλά να μην σας πάει. 
      Συμβαίνουν και αυτά. Τα γούστα διαφέρουν.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Και μένα το ίδιο:((
        Από: Souzi  14 / 8 / 2006
        οχι Σταυρούλα μου, δε χρησιμοποιήσα πρόβειο βούτυρο άσε που 
        εμένα δε μου μυρίζει το πρόβειο και γενικά δεν είμαι δύσκολη.. 
        δε μου μυρίζουν εύκολα τα φαγητά αλλά αυτό παραήταν έντονη 
        μυρωδιά, νομίζω ότι είναι το γιαγούρτι με τη σόδα. κατα τα άλλα 
        είναι όντως πανεύκολο γλυκό το πιο εύκολο και γρήγορο που έχω 
        φτιάξει ποτέ.
        φιλιά

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Και μένα το ίδιο:((
          Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  14 / 8 / 2006
          Μυστήριο. Δοκίμασε την επόμενη φορά να βάλεις baking powder (2 κουταλάκια) και πες μας αν υπήρχε διαφορά.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Το σάμαλι χρόνια κοιτά?
    Από: Δέσποινα Κ.  17 / 8 / 2006
    Το έφτιαξα το Πάσχα και διαπίστωσα τα εξής:
    Αντικειμενικά είναι ωραίο γλυκό, αλλά...
    α) τρελαίνονται γι αυτό οι από 60 χρόνων και πάνω και σου λένε 
    πόσο ωραίο το έφτιαξες.
    β)το τρώνε ευχάριστα οι 30 -40...
    γ)παιδιά-έφηβοι το δοκιμάζουν, αλλά δεν σου ζητούν να το 
    ξαναφτιάξεις...ποτέ.
    
    Ναι εχει μια έντονη γεύση αυγού, αλλά εμένα αυτό μου άρεσε 
    περισσότερο.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Το σάμαλι χρόνια κοιτά?
      Από: μαγδαληνή  30 / 8 / 2006
      δέσποινα και παρεά καλημέρα, είναι τελικά θέμα γούστου. Οι μόνοι που δεν το έφαγαν είναι κάποιοι γνωστοί μου που δεν τους αρέσει η μυρωδιά της μαστίχας (!!) και ο γιος μου. Η κόρη μου (2 χρονών)το τσάκισε. Μυρωδιά από αυγό δεν καταλάβαμε...μοσχομύριζε μαστίχα. Πάντως ζεστό δεν τρώγεται. Εγώ το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει ΚΑΛΑ πριν το σερβίρω. Είναι υπέροχο και πάρα πολύ εύκολο. Α ξέχασα, επείδη είναι πολύ γλυκό δεν το έφαγαν κάποιοι άνω των 60 λόγω ζαχάρου!! Χαιρετισμούς και...καλό χειμώνα λέμε τώρα δηλαδή??
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: APOTIXIA
    Από: lena  23 / 1 / 2007
    tin epomeni mera apo tin mera pou to eftiaksa piga na to kopso 
    kai dialiotan teleios.den ksero giati alla itan ena neroulo 
    dialimeno pragma.mou mirize edona augo prepei na ftaiei to 
    giaourti-soda opos proanaferthike.mou fanike poli periergo pou 
    auto to gliko eixe tosa thetika sxolia kai emena to mono pou mou 
    prokalese itan i edoni epithimia na to petakso sta skoupidia adi 
    na to fao.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: APOTIXIA
      Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  26 / 1 / 2007
      Πιθανόν Λένα να έκανες λάθος στις αναλογίες των υλικών ή στο
      γιαούρτι. Ισως να μην το έψησες όσο αναφέρεται. Το σιρόπι επίσης
      ήταν όσο λέει η συνταγή;
       Καλά,  αυτό το θέμα με το αυγό είναι...τι να πω! Αστείο;
      Πώς γίνεται να μυρίζει αυγό σε μερικούς και μάλιστα έντονα ενώ
      δεν έχει αυγό;
       Πώς γίνεται σε άλλους να πετυχαίνει και να μοσχοβολάει μαστίχα;
      Μυστήριο η μαγειρική τελικά!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: APOTIXIA
        Από: lena  26 / 1 / 2007
        tirisa oles tis analogies,xrono psisimatos.den ksero ti 
        egine.dialiotan molis piga tin epomeni mera na to kopso kai 
        mirize edona mastixa kai k.........la.i soda prepei na 
        ftaiei.etsi einai auta se kapoious petixainoun kai aresoun se 
        allous pali oxi.de peiraze na maste kala na dokimazoume sidages 
        mexri na broume autes pou mas aresoun:)

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: APOTIXIA
          Από: Juanita La Quejica  28 / 1 / 2007
          Χθες βράδυ είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε για τρίτη ή τέταρτη 
          φορά το σάμαλι της Αγγέλας από τα χέρια της Σταυρούλας. Το 
          ιδανικό πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδυνό, συνοδεία 
          παγωτού καϊμάκι και με σιρόπι από τα χέρια της Νένας.
          
          Δεν το έχω φτιάξει ποτέ γιατί από γλυκά δεν... αλλά σας 
          διαβεβαιώνω ότι η Σταυρούλα το κάνει μαγικό! Τέλειο! Με αυτήν 
          τη συνταγή. Και κάθε φορά τρώμε την δεύτερη κουταλιά στην υγειά 
          της Αγγέλας (η πρώτη είναι για την Σταυρούλα που μας 
          κακομαθαίνει).

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αυγουλίλα
    Από: ιωάννα  26 / 1 / 2007
    Σχετικά με την αυγουλίλα κάποιος κάπου κάποτε μου είχε αναφέρει 
    ότι νοθεύουν τη μαστίχα  αναμιγνύοντάς την με ασπράδι αυγού το 
    οποίο πετρώνει. Δεν ξέρω εάν ευσταθεί, αλλά το σκέφτηκα τώρα 
    που είπατε για αυγουλίλα. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι η 
    σόδα βγάζει μια μυρωδιά κ ......λας, γι αυτό και πριν τη 
    ρίξουμε τη σβήνουμε σε λίγο λεμόνι.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μου κινήσατε την περιέργεια
    Από: μαμα  2 / 2 / 2007
    Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε το 2004, και φτάνοντας στο 2007 
    έχει ακόμα τους οπαδούς  της. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για 
    να την δοκιμάσω. Επιπλέον πλεονέκτημα η παντελής απουσία αυγών, 
    γιατί όποια άλλη συνταγή έχω βρεί, έχει από 12 έως 20 αυγά! Που 
    λόγω χοληστερίνης... καταλαβαίνετε! Θα την δοκιμάσω λοιπόν να 
    δώ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΡΟΥΛΑ ΤΣ.  5 / 2 / 2007
    ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ. ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΟΚ. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΑ. ΡΟΥΛΑ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Υπέροχο!
    Από: Αλεξία Λ.  6 / 2 / 2007
    Είναι μέρες τώρα που το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια. Σήμερα επιτέλους τό` φτιαξα. Δεν άντεξα στον πειρασμό και το δοκίμασα πριν ακόμη απορροφήσει όλο το σιρόπι. Είναι νοστιμότατο και μυρίζει υπέροχα. Πέρασαν 5 ώρες και ακόμη κολυμπά στο σιρόπι. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια... Θα προλάβει να στεγνώσει πριν το καταβροχθήσουμε; :) Αγγέλα, σ` ευχαριστούμε για την συνταγή.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: SAMALI
    Από: MARIA_THESS  7 / 2 / 2007
    aggela Eftiaxa to samali alla osoi to efagan mou eipan oti exei entonh th geush avgou? (kai den pisteuan oti den evala avgo!)den mporo na katalavo ti lathos ekana..epishs den vghke poly sfixto alla htan arketa malako...tespa.. sto telos to petaxa giati mono h mhtera mou kai o suzugos efagan apo ena kommati. euxaristo Maria_thess
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.