Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι με γιαούρτι
Υλικά
- 2 κιλά αρνάκι γάλακτος
- 1 1/2 κιλό γιαούρτι πρόβειο
- 8 αυγά
- 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 2 1/2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε, το βουτυρώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί μαζί με μία κούπα νερό.
- Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί σε χαμηλό φούρνο και το γυρίζουμε μερικές φορές για να πάρει χρώμα.
- Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το γιαούρτι και το σιμιγδάλι δουλεύοντας όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.
- Οταν το κρέας είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το μίγμα μας και ψήνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα.
|
|