Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Τρώγεται αυτό το πράγμα?
Από: asxeti 21 / 5 / 2003
Δεν ξέρω, μπορεί και να τρώγεται, αλλά μου φαίνεται κι εμένα
πολύ άσχετο.. Αν το έχει δοκιμάσει κανείς, θα ήθελα να ακούσω
εντυπώσεις.....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ο έρωτας περνάει απο το στομάχι???
Από: Γιάννης 1 / 7 / 2004
Θα ήθελα να ακούσω και εγώ κριτικές για αυτό το πιάτο.Ακούγετε
πάντως πολύ αφροδισιακό.Αν έχει και καλή γεύση.....!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ο έρωτας περνάει απο το στομάχι???
Από: L 2 / 7 / 2004
Εδώ σερβιρίστηκαν μακαρόνια με ..σοκολάτα και οι φραουλίτσες θα
μας τρομάξουν!
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%
5Fid=2&recipe%5Fid=120&flag=1&flag%5Ffind=1
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%
5Fid=1&recipe%5Fid=537&flag=1&flag%5Ffind=1
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ο έρωτας περνάει απο το στομάχι???
Από: ZeNia 13 / 7 / 2004
ma me fraoules???
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ο έρωτας περνάει απο το στομάχι???
Από: Μαρια Μαρα 13 / 7 / 2004
Αν σου αρεσουν τα αφροδισιακα
φιλε Γιαννη γιατι δεν τρως καλυτερα
μια μεριδα οστρακοειδη ;
Λεω τωρα εγω.....
Μαρια Μαρα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Φράουλες και ροζ σαμπάνια για αποπλάνηση καλεσμένου
Από: Ελενη Χ. 2 / 7 / 2004
Εχω πειραματιστει λιγο με τις φραουλες στη μαγειρικη γιατι
ειναι και πολυ αγαπημενο φρουτο αλλα και εφετζίδικο..
Αυτή η πολτοποιηση της συνταγής σου μάλλον καταστρέφει το
φρουτο.
Για δοκιμάστε και μια άλλη ιδέα:
Ενα κεσεδάκι φράουλες κομμένες σε μεγαλούτσικες φετούλες
Ψιλοκομμένο μαΪντανό
ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα
Τα ανακατεύω με ένα μείγμα γιαούρτι στραγγιστό και κρέμα
γάλακτος, αραιώνω ελαφρά με χυμό πορτοκαλιού (ή με λίγη
σαμπάνια αν πρόκειται για .. αποπλάνηση καλεσμένου)
Αλατάκι, λευκό χοντροτριμμένο πιπέρι
Ανακατεύω το μείγμα πολύ καλά με σπάτουλα (όχι στο μπλεντερ)
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνω για λίγο της φράουλες και τις
καραμελώνω πολύ ελαφρά, ίσα να βγάλουν το άρωμά τους, λίγο
αλατάκι.
Σερβίρισμα
Βάζω τα βρασμένα μακαρόνια πολυ καλά σουρωμένα σε ένα μεγάλο
μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά με το μείγμα της κρέμας και του
γιαουρτιού. Τα σερβίρω σε ατομικό πιάτο και από πάνω βάζω μια
γενναία μερίδα καραμελωμένες φραουλίτσες. Στολίζω με μια
φουντούλα δυόσμου στη κορυφη.
Σαν πρώτο πιάτο είναι καλό. Σαν κυρίως πιάτο δεν ενδείκνυται.
Δοκιμαστε το με μια ροζ ακριβή σαμπάνια ή σε κάθε ποτήρι
σαμπάνιας ρίχνουμε μια ολόκληρη μικρούλα φραουλιτσα..
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Να κάνω μια ερώτηση?
Από: Αντζυ 18 / 2 / 2006
Μήπως είσαι ΕΓΚΥΟΣ?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μακαρόνια με φράουλες
Από: Νατάσα 18 / 2 / 2006
Να πω κι εγώ τις σκέψεις μου;
1ον: Οι φράουλες με το γιαούρτι κάνουν τέλειο συνδυασμό οπότε
αυτό δεν το συζητάμε.
2ον: Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά συνταγές
για γλυκά με μακαρόνια. Δεν έχω δοκιμάσει. Είμαι επιφυλακτική,
αλλά πάλι, αφού μόνα τους έχουν ουδέτερη γεύση... Γιατί όχι;
3ον: Η γνωστή επωδός: Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Και αυτή η
επωδός αυτοεπιβεβαιώνεται διότι φτιάχνω μια καταπληκτική ΓΛΥΚΙΑ
κολοκυθόπιτα, συνταγή μικρασιάτικη, που έχει μέσα κρεμμύδι!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μακαρόνια με φράουλες
Από: Αντζυ 19 / 2 / 2006
Τι να σου πω,γούστα είναι αυτά.Συνήθως μ`αρέσουν τα πικάντικα
φαγητά,όχι τα γλυκά.Αμα είναι όμως μικρασιάτικη θα είναι ωραία!
Στείλε μας την συνταγή σου να την δοκιμάσουμε!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κολοκυθόπιτα
Από: Νατάσα 20 / 2 / 2006
Θα την στείλω μόλις βρω λίγο χρόνο να την γράψω γιατί δεν την
έχω στον υπολογιστή. Θα δείτε... Είναι πολύ ωραία!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κολοκυθόπιτα
Από: Νατάσα 23 / 2 / 2006
Ιδού λοιπόν. Η συνταγή κατάγεται από την Αρτάκη της Μ. Ασίας.
Κ Ο Λ Ο Κ Υ Θ Ο Π Ι Τ Α
2,5 κιλά κίτρινη κολοκύθα
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1,5 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ή δύο κουταλάκια «σμυρνιό»
10 -15 χωριάτικα φύλλα
1. Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τη
στύβουμε καλά. Την αφήνουμε και λίγη ώρα να στραγγίσει.
2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι τριμμένο και
σοτάρουμε ίσα που να ξανθύνει. Προσέχουμε πολύ γιατί δεν
θέλουμε να πάρει χρώμα, ούτε να μυρίσει.
3. Ρίχνουμε την κολοκύθα και λίγο αλατάκι, όσο πιάνουν τα
δάχτυλά μας. Σοτάρουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τέλος το ρύζι και
το μπαχαρικό.
5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
6. Στρώνουμε σε ταψί με τα χωριάτικα φύλλα όπως στρώνουμε τη
σπανακόπιτα. Δηλαδή 2-3 φύλλα από κάτω και μετά στρώσεις
στρώσεις γέμιση και φύλλα εναλλάξ, αλείφοντάς τα με λίγο
ηλιέλαιο.
7. Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και
ψήνουμε στους 180ο C.
8. Σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και «σμυρνιό» ή
κανέλα.
Σημειώσεις:
* Όταν ρίξουμε τη ζάχαρη θα δούμε τη γέμιση να «νερουλιάσει».
Αυτό είναι φυσιολογικό. Γι’ αυτό και χρειάζονται μπόλικα φύλλα.
Συνήθως βάζω τα φύλλα των ενδιάμεσων στρώσεων τσαλακωτά,
ζαρωμένα.
* Μπορούμε για άρωμα να βάλουμε σκέτη κανέλα ή κανελογαρίφαλο.
Εγώ όμως προτιμώ το «σμυρνιό» γιατί έχει ωραία αναλογία στα
μπαχαρικά.
* Μπορούμε, αντί να στρώσουμε σε πίτα, να κάνουμε στριφτάρια.
* Με οποιοδήποτε άλλο λάδι, εκτός από ηλιέλαιο, παίρνει μια
άσχημη μυρουδιά.
* Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ξαναπερνάμε το μαχαίρι, όπου
έχουμε κόψει. Έτσι διατηρούμε τα ανοίγματα και βοηθάμε να
στεγνώσουν τα υγρά.
* Η δόση είναι πολύ μεγάλη. Γίνεται ένα ταψί του μεγάλου
φούρνου, 60 Χ 40.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|