Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με σάλτσα και ελιές
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σέλινο ή πένες
- 200 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες
- 4 ώριμες ντομάτες
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ρίγανη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Τριμμένο κεφαλοτύρι
- Αλάτι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές κομμένες στην μέση, την ρίγανη, τα ζυμαρικά και λίγο λάδι και ανακατώνουμε καλά όλα τα υλικά μας.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ακόμη ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Παραλείποντας το κεφαλοτύρι στο τέλος έχουμε μια υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα, κατάλληλη και για τους αυστηρά χορτοφάγους.
|
|