Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπισκότα για καφέ
Υλικά
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 75 γρ. άσπρη ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 κουταλιές γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το γάλα και το αυγό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα, ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε φύλλο πάχους λίγο λιγότερου από 1 εκατοστό.
- Κόβουμε σε κομμάτια που θέλουμε και τοποθετούμε σε ειδικές κόλλες ψησίματος,
αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο (εξαρτάται από το φούρνο του καθενός), ίσα να ξανθύνουν.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελσα
|
|