www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κορμός των ονείρων


Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
    • 4 αυγά
    • 1 1/2 φλιτζανάκι ζάχαρη
    • 2 κουταλιές νισιστέ
    • 2 κουταλιές αλεύρι
    • 3 κουταλιές κακάο
    • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • Για την κρέμα:5-6 φλιτζανάκια σαντιγί
  • 1 γιαούρτι total
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζανάκι ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζανάκια ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζανάκια τριμμένη κουβερτούρα



Ετοιμασία

  1. Παντεσπάνι: Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και από πάνω ελάχιστο βούτυρο.
  2. Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακριβώς.
  4. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μία βρεγμένη πετσέτα και μόλις κρυώσει απλώνουμε την κρέμα και το τυλίγουμε ρολό. (Κρατάμε λίγη κρέμα για να γαρνίρουμε από πάνω και μερικά κερασάκια.)
  5. Κρέμα: Αναμιγνύουμε απλώς όλα τα υλικά μαζί.
Η συνταγή είναι από Φινλανδία

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Κ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΘΕΙΚΟ !!!
    Από: δεσποινα  11 / 6 / 2005
    Αν και πολλές φορές εμείς οι "παραδοσιακοί" δύσκολα επιχειρούμε διεθνείς συνταγές παρολ΄αυτά το γλυκό αυτό μάλλον το τρώνε οι θεοί και οι πολλοί εκλεκτικοί.Εγώ είμαι το δεύτερο φυσικά! Μπράβο Ελένη Κ.!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ερώτηση για ταψί
    Από: Κάλλη  11 / 6 / 2005
    Πληροφοριακά, εδώ στην Αγγλία αυτό το γλυκό το λένε swiss roll
    και μία από τις χρήσεις του είναι να χρησιμοποιούν τις φέτες ως
    πρώτη στρώση στο english trifle.
    
    Οι αναλογίες αυτές είναι για το ταψί-λαμαρίνα του φούρνου; Το
    μείγμα πριν το ψήσιμο τι πάχος πρέπει να έχει;
    Ευχαριστώ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ερώτηση για ταψί
      Από: Ελένη Κ.  13 / 6 / 2005
      Πραγματικά μου έκανε εντύπωση, που μετά από 7 μήνες, είδα τη συνταγή δημοσιευμένη. Η λαμαρίνα είναι του φούρνου και το πάχος περίπου ένα εκατοστό. Βγάζει περίπου 12 κομμάτια, βέβαια κάποιος που λατρεύει τα γλυκά, όπως εγώ, μπορεί να το φάει και μόνος του. Δεν έχω ξανακάνει σχόλιο και ελπίζω να πάτησα τα σωστά κουμπιά.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ερώτηση για ταψί
      Από: ΑσιΜαρία  16 / 6 / 2005
      Κάλλη θα μπορούσες να μας (περι)γράψεις μια εκδοχή για english 
      trifle?
      Έψαξα παραέξω αλλά μάλλον μπερδεύτηκα!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.