www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα Βρετάνης (Far aux pommes)


Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 70 γρ. βούτυρο με αλάτι(demi-sel) κατά προτίμηση
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 750 ml. γάλα
  • Aλάτι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρα και τα ψήνουμε με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά περίπου.
  2. Προς το τέλος τα πασπαλίζουμε με 70 γρ. από την ζάχαρη.
  3. Μέσα σε αυτό το τεταρτάκι καλό είναι να ανακατευτούν όλα τα άλλα υλικά μαζί και έτσι ξεμπλέκουμε με την ζύμη.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τα μήλα και από πάνω την ζύμη και ψήνουμε στους 180° C για μια ώρα.
Αφού κρυώσει λίγο είναι όλο δικό μας.
Η παρασκευή είναι απλούστατη και πολύ γρήγορη.
Μην περιμένετε να φουσκώσει ιδιαίτερα (έως καθόλου) λόγω έλλειψης μαγιάς.

Τη συνταγή συνιστά: η nvog

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μηλόπιτα Βρετάνης
    Από: Sophia  5 / 3 / 2005
    Η συνταγή αυτή είναι τέλεια!!
    Να και μερικές προσθήκες:
    - Κανέλλα στα μήλα ή/και γαρύφαλλο
    - Αντικαταστήστε το βούτυρο με μαργαρίνη για πιο ελαφριά εκδοχή
    - Καρύδια πάνω στα μήλα όταν ψηθεί και λίγο καλό κονιάκ.
    
    Και η τελευταία μου ανακάλυψη:
    Βάλτε τα υλικά της ζύμης στο μίξερ (αν έχετε με μίξερ με βάση) 
    κι αφήστε τα να χτυπηθούν όσο το δυνατό περισσότερο. Δε μπορείτε 
    να φανταστείτε τι ζύμη βγαίνει! Και πόσο φουσκώνει! Εγώ το έμαθα 
    τυχαία επειδή ξεχάστηκα....
    
    
    Καλή επιτυχία!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Επειδή την έχω πάθει...
    Από: Αγγελική Ν  5 / 3 / 2005
    Την συνταγή την συνιστά ο nvog!
    Πραγματικά είναι εύκολη και πετυχημένη συνταγή!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Εχω απορίες
    Από: Κωνσταντίνα από Μυτιλήνη  27 / 2 / 2006
    Κατ΄αρχήν να χαιρετήσω τις ανωτέρω Κυρίες και να τις ευχαριστήσω για την προσφορά τους καθ΄ότι είμαι νέα hungrίτισσα. Οι απορίες μου είναι: 1. Γιατί να βάλουμε τα μήλα και τη ζύμη σε άλλο ταψί και όχι στο ίδιο πού ήδη έχουμε ψήσει τα μήλα? (είναι πολύ χαζή ερώτηση?) και 2. Επειδή την έκανα την συνταγή η ζύμη όταν ψηθεί γίνεται σαν σφικτή κρέμα? η εγω έκανα κάποιο λάθος?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.