www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκό γιαουρτιού


Υλικά

  • Παντεσπάνι:
    • 6 αυγά
    • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
    • 4 κουταλιές νερό
    • 1 μπέικιν πάουντερ
    • 2 φακελάκια άρωμα βανίλιας
  • Κρέμα:
    • 4 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
    • 2 κιλά γιαούρτι
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, νερό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  4. Σε άλλη λεκάνη διαλύουμε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Προσθέτουμε την ζάχαρη (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή και λιγότερη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη όμως είναι κανονικό) και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα πάνω με μια βαθιά κουτάλα και το βάζουμε στο ψυγείο

Τη συνταγή συνιστά: η ΝΕΝΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΑΠΟΡΙΑ
    Από: ΔΗΜΗΤΡΑ  23 / 8 / 2005
    Το ζελέ το αφήνουμε να πήξει λίγο πριν προσθέσουμε το γιαούρτι?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΟΡΙΑ
      Από: Νένα  23 / 8 / 2005
      Κοίτα τώρα, εγώ είμαι μία Νένα που μπαινοβγαίνω στο hungry εδώ και 2-3 χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη Νένα. Πάντως για να μη φανώ αδιάφορη απαντώ πως τη συνταγή αυτή δεν την ξέρω δεν την έδωσα εγώ, άρα δεν μπορώ και να δου δώσω λύση. Αν υπάρχει άλλη Νένα, παρακαλείται να το δηλώσει και ν απαντήσει.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΟΡΙΑ
      Από: ΝΕΝΑ β`  24 / 8 / 2005
      Το ζελέ το διαλύουμε κανονικά με την ζάχαρη και ρίχνουμε αμέσως το γιαούτρι. Να προσέξεις μόνο να ψήσεις το παντεσπάνι καλά (όχι να το κάψεις) γιατί μπορεί να σου βγεί στην επιφάνεια το παντεσπάνι και το ζελέ - γιαούρτι στον πάτο, χωρίς αυτό να αλλάζει την καταπληκτική γεύση του. Είναι νοστιμότατο γλυκό ψυγείου . Περιμένω απάντηση όταν το κάνεις
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Maraki  8 / 9 / 2005
    Στους πόσους βαθμούς το ψήνουμε?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Maraki  10 / 9 / 2005
    Πολύ καλό αυτό το γλυκάκι! Το έφτιαξα σήμερα (προσπαθώ να καλοπιάσω τον εαυτό μου για να διαβάσω, χι χι - άτιμη εξεταστική Σεπτεμβρίου βλέπετε...) και μου άρεσε πολύ! Νένα είσαι πολύ σωστή!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.