www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εύκολη μηλόπιτα


Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μήλα
  • 3 αυγά
  • Κανέλλα



Ετοιμασία

  1. Σ' ένα στρογγυλό ταψί περίπου 30 cm βάζουμε το βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλλα και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο να λιώσει (όχι να κάψει).
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε κυκλικά στο ταψί πάνω στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι (όχι πολύ χτύπημα ώστε να είναι ρευστή η ζύμη) και ανακατεύουμε και το κονιάκ.
  4. Περιχύνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα έτσι ώστε να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 190-200° C.
  5. Μόλις γίνει η μηλόπιτά μας την βγάζουμε από τον φούρνο και σε 5 λεπτά την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη με ελάχιστη άχνη. Αλλά και σκέτη είναι πολύ εμφανίσιμη και γευστική.

Τη συνταγή συνιστά: η Λιλλυ Τσαλδάρη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κάλλη!
    Από: nervosa_anorexia  17 / 3 / 2006
    Η μόνη ΔΙΑΦΟΡΑ της παρούσας συνταγής απ`την ήδη γνωστή, 
    πολλάκις δοκιμασμένη και άκρως ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ κάθε φορά "εύκολη 
    μηλόπιτα της μαμάς της Κάλλης" ( 
    http://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=12301) είναι 
    ότι εδώ η ζάχαρη λιώνει μοναχούλα της στο ταψάκι και μετά 
    δέχεται "καπάκι" τις φέτες των μήλων, ενώ στη συνταγή της 
    Κάλλης, η ζάχαρη σιγολιώνει επάνω στις ίδιες τις φέτες των 
    μήλων. 
    
    Πιστεύω ότι εδώ είναι η μεγάλη διαφορά των 2 συνταγών: `Αλλο 
    πράγμα είναι να έχεις μια "ορφανή", λιωμένη ζάχαρη (που μπορεί 
    να σου γίνει και μακαρίτισα απ`το κάψιμο, αν δεν προσέχεις 
    συνεχώς) και άλλο πράγμα να την "ζευγαρώσεις" γευστικά & 
    εμφανισιακά, απλώνοντάς την πάνω στο κομμένο μηλαράκι. Σε 
    συνδυασμό δε με την κανέλα.. το παραλήρημα της υπέροχης 
    μυρωδιάς του φούρνου αρχίζει απ`τα πρώτα λεπτά!
    
    Τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική μου άποψη, την οποία δικαιούμαι 
    να εκφράσω, επειδή έχω κάνει πάμπολλες φορές την Καλλο-μηλόπιτα 
    με ποσοστό αποτυχίας 0% κάθε φορά...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κάλλη!
      Από: Juanita La Quejica  17 / 3 / 2006
      Γουστάρω την εις βάθος έρευνά σου Νερβοζάκι!
      
      Να προσθέσω και εγώ ότι η μηλόπιτα της Καλλομαμάς είναι το 
      πρώτο γλυκό που κατάφερα να φτιάξω με επιτυχία, μετά από αρκετά 
      χρόνια "στο κουρμπέτι" της κουζίνας. Που με μικρές παραλλαγές 
      είναι και της Λίλλυς και δικιά σου και δικιά μου και -κυρίως- 
      του Δ. που την λατρεύει! Να την τρώει, όχι να την φτιάχνει, να 
      εξηγούμαστε!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κάλλη!
        Από: nervosa_anorexia  18 / 3 / 2006
        ..και να συμπληρώσω ότι ήταν το 1ο γλυκό της Χουανίτας (και το 
        τελευταίο, κόβω το κεφάλι μου!) που ΔΕΝ περιείχε ξηροκάρπια:)))

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κάλλη!
          Από: νιαμ-νιαμ  20 / 3 / 2006
          Κάτι λίγα καρυδάκια χοντροκομμένα μπορούν να συνυπαρξουν αρμονικά
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.