Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κάλλη!
Από: nervosa_anorexia 17 / 3 / 2006
Η μόνη ΔΙΑΦΟΡΑ της παρούσας συνταγής απ`την ήδη γνωστή,
πολλάκις δοκιμασμένη και άκρως ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ κάθε φορά "εύκολη
μηλόπιτα της μαμάς της Κάλλης" (
http://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=12301) είναι
ότι εδώ η ζάχαρη λιώνει μοναχούλα της στο ταψάκι και μετά
δέχεται "καπάκι" τις φέτες των μήλων, ενώ στη συνταγή της
Κάλλης, η ζάχαρη σιγολιώνει επάνω στις ίδιες τις φέτες των
μήλων.
Πιστεύω ότι εδώ είναι η μεγάλη διαφορά των 2 συνταγών: `Αλλο
πράγμα είναι να έχεις μια "ορφανή", λιωμένη ζάχαρη (που μπορεί
να σου γίνει και μακαρίτισα απ`το κάψιμο, αν δεν προσέχεις
συνεχώς) και άλλο πράγμα να την "ζευγαρώσεις" γευστικά &
εμφανισιακά, απλώνοντάς την πάνω στο κομμένο μηλαράκι. Σε
συνδυασμό δε με την κανέλα.. το παραλήρημα της υπέροχης
μυρωδιάς του φούρνου αρχίζει απ`τα πρώτα λεπτά!
Τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική μου άποψη, την οποία δικαιούμαι
να εκφράσω, επειδή έχω κάνει πάμπολλες φορές την Καλλο-μηλόπιτα
με ποσοστό αποτυχίας 0% κάθε φορά...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κάλλη!
Από: Juanita La Quejica 17 / 3 / 2006
Γουστάρω την εις βάθος έρευνά σου Νερβοζάκι!
Να προσθέσω και εγώ ότι η μηλόπιτα της Καλλομαμάς είναι το
πρώτο γλυκό που κατάφερα να φτιάξω με επιτυχία, μετά από αρκετά
χρόνια "στο κουρμπέτι" της κουζίνας. Που με μικρές παραλλαγές
είναι και της Λίλλυς και δικιά σου και δικιά μου και -κυρίως-
του Δ. που την λατρεύει! Να την τρώει, όχι να την φτιάχνει, να
εξηγούμαστε!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|