www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Η Μυστική συνταγή της Μους Σοκολάτας (Σοκόλαση!!)


Υλικά

  • 1 ερμόλ
  • 4 κουβερτούρες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 κιλό σαντιγί



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί (ΠΡΟΣΟΧΗ να μην μπει καθόλου νερό στη σοκολάτα γιατί έστω και μια σταγόνα θα την κάνει να σφίξει, πράγμα που δεν θέλουμε).
  2. Χτυπάμε το ερμόλ πολύ-πολύ καλά να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Οταν πια έχει γίνει αφρός το ερμόλ με το ζαχαρούχο προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα που έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει.
  4. Τέλος βάζουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ προσεχτικά για να μην κόψει.
  5. Πασπαλίζουμε τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω και είναι έτοιμο!!!!
(Η μους είναι τέλεια και σαν γέμιση σε τούρτες!!)

Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ερμόλ??
    Από: marly  13 / 4 / 2006
    Τι είναι άραγε το ερμόλ? 
    
    Ευχαριστώ!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ερμόλ??
      Από: kxan  13 / 4 / 2006
      Φυτική σαντιγί όπως λέει στο κουτι, υπάρχει και το μόρφατ ή τελος πάντων 2 διαφορετικές μάρκες. Το βρίσκεις στα ράφια με σαντιγί σκόνη κλπ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ερμόλ
    Από: Νατάσα  13 / 4 / 2006
      Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει καθόλου το ερμόλ. Μου 
    φαίνεται πολύ λιπαρό και... ψεύτικο. Η συνταγή είναι όμως μια 
    πολύ καλή εναλλακτική λύση για μους σοκολάτας τώρα που δεν 
    μπορούμε να φτιάξουμε την κανονική λόγω ωμών αυγών...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ερμόλ
      Από: froufrou  13 / 4 / 2006
      Giati tzierh mou den mpreis na kaneis thn kanonikh logo omon
      augon? Vale ta augoulakia sou pano se mpen mari kai vara ta mexri
      na skouksoun! Mhn afrisoun...mono na psilophksoune... Etsi
      skotonontai ta mikrovia. Kai o fovos me thn gripph ton pthnon na
      mhn yphrxe pali na fovasai thn salmonela! Pote ma pote omo augo
      akoma kai an einai apo thn pladoula pou xoume sto kotetsi mas.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ερμόλ
        Από: Νατάσα  16 / 4 / 2006
        Φρουφρουδάκι, σωστή! Δεν ήξερα όμως ότι έτσι δεν χαλάει η 
        συνταγή! Αλλά καλά με τους κρόκους. Η μαρέγκα πώς θα γίνει; 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ερμόλ?;!
    Από: Δέσποινα Κ.  13 / 4 / 2006
    Μου κάνει εντύπωση που το "ερμόλ" αναφέρεται ως πασίγνωστο!
    Μα πού ζω?
    Και αν είναι σαντιγύ, τότε το 1/2 κιλό σαντιγύ που γράφει, τί 
    είναι?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ερμόλ?
      Από: Νατάσα  16 / 4 / 2006
      Είναι όντως πασίγνωστο το ερμόλ ειδικά στις παλιές νοικοκυρές 
      που δεν έβρισκαν ή δεν ήξεραν καν την κρέμα γάλακτος. Μόνο που 
      δεν είναι φυτικό. Για διαβάστε τι λέει πάνω στο κουτάκι...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ερμόλ?
        Από: froufrou  21 / 4 / 2006
        To ermol gia na mai eilikrinhs oute go to ksero. Kykloforei omos
        kai me ena allo onoma ot opoio auth th stigmh mou diafeugei
        (kataramena ghrateia). Einai se mikrh konserva kai akros xhmiko
        an krino apo thn geush tou kai thn myrodia tou.
        
        Ta spradia kalh mou ta kaneis kai auta se mpen mari. Oxi gia poly
        ora mhn sou ginoune omeleta alla toso oso xreiazontai gia na
        tinaksoune ta mikrovia. meta ta xtypas klassika se maregga.
        
        Filia kai kalo pasxa

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ερμόλ?
        Από: froufrou  21 / 4 / 2006
        Morfat!! Etsi to lene!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ερμόλ?
          Από: Άννα  1 / 5 / 2006
          Και στα γερμανόφωνα ξένα πώς το λένε? 
           Μην πειραματίζεστε με τα αυγά. Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας όταν
          δεν κάνουμε αυγό μελάτο αλλά ανακατεύουμε σε ζεστή εστία τα αυγά.
          Η καλό ψήσιμο ή καθόλου.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Ερμόλ?
            Από: froufrou  8 / 5 / 2006
            Kalh mou pisteueis oti dino symvoules xoris na ksero ti mou
            ginetai? Ta auga an zestathoune stous 60 vathmous mporoune na
            fagothoune h na xrhsimpooihthoune afova. Kai den to leo ego, to
            leei o opoiosdhpote pou einai ligo gnosths ton pragmaton!!!!

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μαγιονεζα
    Από: Εργίνα   5 / 5 / 2006
    Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πώς να φτιαξω μεγιονέζα χωρίς αβγό?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μαγιονεζα
      Από: kxan  7 / 5 / 2006
      Θεσε το σαν ερώτηση στο φορουμ. Εκει θα το δουν πιο πολλοί...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.