www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα μερέντα


Υλικά

  • 2 μεσαία κουτιά μερέντα
  • 2 κουτιά φυτική σαντιγί
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • Γάλα φρέσκο
  • Κονιάκ



Ετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την μερέντα με την σαντιγί να ενωθούν καλά. (Καλό είναι να έχουμε την σαντιγί στο ψυγείο ώστε η κρέμα να γίνει πολύ παχύρρευστη.
  2. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε γάλα και λίγο κονιάκ και βουτάμε μέσα τα μπισκότα (να βραχούν χωρίς να μουλιάσουν).
  3. Σε ένα δίσκο απλώνουμε μία στρώση μπισκότα, μετά την κρέμα, συνεχίζουμε με μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
  4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει καλά.

Τη συνταγή συνιστά: η ALIKI POLEMI

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: KAΛΗΜΕΡΑ
    Από: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  14 / 4 / 2006
    ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΨΑΧΝΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ !!! ΕΙΧΑ
    ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!!! ΘΑ ΤΟ ΦΙΑΞΩ
    ΣΙΓΟΥΡΑ...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τούρτα μερέντα
    Από: ANNA  20 / 4 / 2006
    Καλημέρα,
    Αν και παρακολουθώ αρκετό καιρό το site ειναι η πρώτη φορά που 
    σας γράφω.Θα ηθέλα λοιπόν μια διευκρινήση για τα 2 κουτιά 
    φυτική σαντιγί τα οποία αναφέρεις.Ποιά συσκευασία εννοείς? 
    Μπορώ να χρησιμοποιήσω κρέμα γάλακτος αντι για φυτική σαντιγί??
    Ευχαριστώ και Καλό Πάσχα σε όλους!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: toyrta merenta
    Από: ΘΕΜΗΣ  22 / 4 / 2006
    ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΖΑΜΕ Κ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ποσότητες
    Από: Μαρία  23 / 4 / 2006
    Χρόνια πολλά! Παράκληση αν είναι δυνατόν να συμπληρωθούν οι ποσότητες σε ml ή γρ. για τα υλικά (πόσο είναι ένα μεσαίο κουτί μερέντα, ένα κουτί φυτική σαντιγή και ένα πακέτο σαβαγιάρ;) Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τούρτα μερέντα
    Από: ANNA  25 / 4 / 2006
    Χρόνια Πολλά σε όλους...Έφτιαξα την συνταγή με κρέμα γάλακτος 
    τελικά με αποτέλεσμα να γίνει λίγο "νερουλή" , αλλά παρόλα αυτά 
    ηταν πολύ-πολύ νόστιμη.Έπρεπε να μπεί σε φόρμα για να 
    σταθεί.Next time....

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τούρτα μερέντα
      Από: Ηλίας ο Παραδοσιακος  25 / 4 / 2006
      Σε ενημερώνω ότι και με την φυτική κρέμα βγήκε λίγο νερουλή η τούρτα. Είχε ένα κατιτίς ζουμέκι αλλά μήπως ήταν από το γάλα; Τελικά άρεσε σε όσους την φάγανε!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: TOYRTA ΜΕΡΕΝΤΑ
    Από: ΙΩΑΝΝΑ  17 / 5 / 2006
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ!!ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ Κ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΕΡΟΥΛΗ,ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ,ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΥΓΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ 2ΩΡΟ.Α!ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑ
    Από: ΝΤΙΝΑ  18 / 5 / 2006
    Καλημέρα. Την φτιάχνω εδώ και χρόνια... και πάντα είναι πετυχημένη και πανεύκολη... Με τη διαφορά ότι εγώ χτυπάω ένα μεγάλο κουτί μερέντα με ένα βιτάμ (light). Χρησιμοποιώ το έτοιμο παντεσπάνι, βρεγμένο με γάλα και κονιάκ, και αφού μοιράσω την κρέμα τελειώνω με καβουρντισμένο φουντούκι....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δεν θα την ξανάφτιαχνα.
    Από: Δέσποινα Κ.  22 / 5 / 2006
    Δεν μου άρεσε καθόλου. 
    Ίσως φταίει το ότι δεν διευκρινήστηκε πόση σαντιγύ? Όταν 
    αναφέρεται δυο κουτιά, τί κουτιά?
    Εγώ βρήκα των 500 ml το καθένα με αποτέλεσμα να εχω 1000ml 
    σαντιγύ. Επομένως η μερέντα μάλλον ήρθε λίγη, αν και δεν 
    χρησιμοποίησα όλη τη σαντιγύ.
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δεν θα την ξανάφτιαχνα.
      Από: maria  2 / 8 / 2006
      eisai asxeth
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Δεν θα την ξανάφτιαχνα.
        Από: Ραχήλ  8 / 8 / 2006
        Εσύ όμως maria είσαι αγενέστατη.
        
        - Δέσποινα Κ. , είναι πολύ ωραίο γλυκό και πολύ εύκολο .
        Οι ποσότητες είναι μισές μισές - δηλ. αν βάλεις 500 ml κρέμα
        γάλακτος χτυπημένη, σαντιγύ θα βάλεις και 500 ml μερέντα .
        Σε μικρό ταψάκι .
        Τα σαβαγιάρ δε θέλουν βούτηγμα , ένα ράντισμα ουσιαστικά γιατί
        διαφορετικά #*$@*#άζουν .
        Ρίξε κι από πάνω και ψιλοκομμένα ξηρόκαρπα ή και τρούφα .
        Το φτιάχνω πολύ συχνά στα πιτσιρίκια μου και το σκίζουν .
        Ξαναπροσπάθησε , αξίζει τον κόπο.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Δεν θα την ξανάφτιαχνα.
          Από: Juanita La Quejica  10 / 10 / 2006
          #*$@*#άζουν όπως βελάζουν; Ή μήπως κράζουν για επείγουσα ανάγκη 
          ηλιοθεραπεία; Μπας και απλά δεν σκαμπάζουν από αλκοόλ;
          
          Μυστήριο... γιατί άραγε #*$@*#άζουν τα άτιμα τα σαβαγιάρ; 
          
          Και τί είδους σχέσεις έχουν με τα πιτσιρίκια σου Ραχήλ, ώστε να 
          δέχονται να σκιστούν αδιαμαρτύρητα; 

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Δεν θα την ξανάφτιαχνα.
          Από: Δέσποινα Κ.  22 / 10 / 2006
          Την ξαναέφτιαξα λοιπόν.
          Αυτή τη φορά έβαλα τις σωστές δόσεις και σαφώς βγήκε πολυ 
          καλλίτερη.
          Είναι βέβαια αρκετά γλυκιά. Γι αυτό έριξα από πάνω κακάο σκόνη.
          Δεν μπορώ να πω, θα την ξαναφτιάξω.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τελικά πόσα ml????????????
    Από: Nansy  15 / 6 / 2006
    Καλημέρα σε όλους.
    Τελικά πόσα ml πρέπει να είναι η φυτική κρέμα;;;; Έγινε αυτή η 
    ερώτηση παραπάνω αλλά απάντηση δεν ήρθε... Παρακαλώ πολύ σε 
    αυτούς που το έφτιαξαν και τους πέτυχε να δώσουν ένα χεράκι 
    βοηθείας σε μας τις άμοιρες που ρωτάμε συνέχεια!!! 
    Και τα σαβαγιάρ, είναι ½ κιλό τελικά;;;
    Περιμένω με αγωνία (ε, καλά ντε, δεν θα φάω και τα νύχια μου!!!)
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τελικά πόσα ml????????????
      Από: Άννα  16 / 6 / 2006
      Αυτοσχεδιάζοντας λοιπόν τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν :
      
      2 κουτιά των 250ml. κρέμα γάλακτος 
      2 κουτιά των 200γρ  μερέντα
      15 σαβαγιάρ 
      Κονιάκ
      1 κούπα τσαγιού χοντροαλεσμένα φουντούκια (για το στόλισμα)
      
      Ελπίζω να σε βοήθησα…
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τούρτα μερέντα
    Από: νιαμ-νιαμ  10 / 8 / 2006
    Καιέύκολη και γρήγορη και πεντανόστιμη και εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού απο `ολους.Εγώ πρόλαβα και καμάρωσα το δημιούργημάμου
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Εχω μια απορία...
    Από: Χιονομπαλίτσα  10 / 10 / 2006
    Τώρα διάβασα τη συνταγή και πραγματικά μου φαίνεται πολύ νόστιμη! Αν όμως... αντί για αυτά τα μπισκότα έβαζα τα πτι μπερ θα γινόταν καλή? Τι λέτε?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χτύπημα κρέμας ...
    Από: popelix  10 / 10 / 2006
    Πολύ ωραίο φαίνεται και εύκολο!
    Πώς θα φτιάξω την κρέμα δεν καταλαβαίνω ... Χτυπάω τη φυτική 
    κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και μετά προσθέτω και τη μερέντα;
    
    Περιμένω με αγωνία και ... λιγούρα!!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: THN ΕΦΤΙΑΞΑ !!!
    Από: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  10 / 10 / 2006
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!!!!
    
    ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δέσποινα Κ.  10 / 10 / 2006
    Κοίτα να δεις, τότε που εγώ έκανα διακοπές κάποια ήθελε να μου 
    θυμίσει ότι είμαι άσχετη.
    Κι εγώ το είδα φθινοπωρο...
    
    Νά `σαι καλά βρε Μαρία (ή οποιος-α άλλη είσαι)
    
    Πάντως Ραχήλ θα το δοκιμάσω ξανά. Με έπεισες.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Φυτική σαντιγύ σε κουτί μεταλλικό
    Από: Λία Π.  15 / 10 / 2006
    Η σαντιγύ - κατάλαβα εγώ - πρέπει να ήταν σε μεταλλικό κουτί 
    φυτική σαντιγύ [ morfat ] και είναι ένα μέγεθος. Aυτήν 
    χρησιμοποίησα [2 κουτιά] και 2 μεσαία κουτιά μερέντα.Τα χτύπησα 
    μαζί 1 με 2 λεπτά.
     Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό , καθόλου αραιό γιατί αυτή 
    η  σαντιγύ είναι πολύ πιχτή. Την είχα βάλει βέβαια και στο 
    ψυγείο. Πάρα πολύ εύκολο και γράγορο.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Παραείναι γλυκειά...
    Από: Aγγελική  9 / 11 / 2006
    Νόστιμη και γρήγορη! Την πέτυχα, όμως τα σαβαγιάρ έμοιαζαν πιο πολύ με ψωμί παρά με παντεσπάνι. Θα προτιμούσα να βάλω κανονικό παντεσπάνι. Επίσης παραήταν γλυκειά. Δεν νομίζω να την ξαναφτιάξω...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Παραείναι γλυκειά...
      Από: Αντιγόνη  9 / 11 / 2006
      Νομίζω ότι η συνταγή χρειάζεται αρκετή δουλειά και υλικά για να 
      πετύχει πραγματικά. Με αφορμή ένα πρόσφατο τραπέζωμα και 
      θέλοντας ντε και καλά να φτιάξω μία τούρτα με γεύση "μερέντα", 
      έψαξα να βρω μία συνταγή που θα μου "πήγαινε" καλύτερα. Βρήκα 
      και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Αρκεί να πω ότι βγήκε μία 
      τούρτα κλασσικού μεγέθους (ούτε τεράστια ούτε μικροσκοπική) και 
      την εξαφάνισαν εν ριπή οφθαλμού 6 άνθρωποι. Αποτελούταν απο ένα 
      τραγανό φουντουκοσοκολατένιο παντεσπάνι και μία απίστευτη μους 
      με σοκολάτα, nutella, κρέμα γάλακτος και μασκαρπόνε. Επειδή θα 
      λείψω για μερικές ημέρες, αν ενδιαφέρεστε μπορώ να την γράψω από 
      Τρίτη. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Παραείναι γλυκειά...
        Από: aliki  20 / 11 / 2006
        ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ¨ Η ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΑΤ ΣΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΟΥΤΙΑ 250ml ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕΡΕΝΤΑ 200ml. Η ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟΥΛΗ ΟΣΟ Η ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΡΑ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΚΕΤΑ,ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΡΕΜΑ ΠΑΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΡΑΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟΥΛΟ ΜΕ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΛΥΚΙΑ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ/ΜΕΡΕΝΤΑ.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Παραείναι γλυκειά...
        Από: babis  30 / 11 / 2006
        Αντιγόνη, διάβασα το σχόλιό σου για τη τούρτα μερέντα και τη νέα πρόταση που ανέφερες. Πότε θα μπορέσεις να γράψεις τη συνταγή και με ποιό τίτλο θα την καταχωρήσεις ώστε να τη βρω (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη) γιατί σήμερα είναι 30/11 και στις 06/12 έχω τραπέζι και θα ήθελα πολύ να τη φτιάξω. Σ`ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Παραείναι γλυκειά...
        Από: babis  30 / 11 / 2006
        Συγνώμη αλλά είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ με τη σελίδα και προφανώς έκανα κάποιο λάθος. Τη παράκληση ήθελα να την απευθύνω στην Αντιγόνη, αλλά εκ των υστέρων είδα ότι έχει σημειωθεί αλλού. Ελπίζω να διαβαστεί.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Παραείναι γλυκειά...
          Από: Αντιγόνη  30 / 11 / 2006
          Καλημέρα babis. Η συνταγή έχει ως εξής. Λάβε μόνο υπόψη σου ότι 
          είναι λίγο πιο περίπλοκη απο την εδώ αναγραφόμενη:
          
          Για τη μους
          
          2 κουτ. γλυκού ζελατίνη σκόνη
          5 κουτ. σούπας κρύο νερό
          1 κούπα (μετρική-cup) νουτέλα ή μερέντα (έβαλα περισσότερο)
          1 κούπα (μετρική -cup) μασκαρπόνε
          3 κούπες (cups) κρέμα γάλακτος 
          4 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
          6 κουτ. σούπας ζάχαρη
          
          Για τη βάση:
          
          50 γρ. κουβερτούρα
          125 γρ. φουντούκι αλεσμένο σε σκόνη
          100 γρ. ζάχαρη άχνη
          60 γρ. ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
          50 γρ. κρέμα γάλακτος
          10 γρ. κορν φλάουερ
          30 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
          
          Για τη ganache
          
          1/2 κούπα (cup) κρέμα γάλακτος
          210 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
          
          Εκτέλεση:
          
          Ετοιμάζουμε τη βάση: Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. 
          Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα χονδροκομμένα 
          φουντούκια, και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Απλώνουμε σε φόρμα 
          που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και καλύψει με αντικολλητικό 
          χαρτί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μείγματος με τα 
          χονδροκομμένα φουντούκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 
          στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. 
          Υπόψη, το παντεσπάνι έχει περισσότερο τη μορφή μπισκότου. Ειναι 
          τραγανό και αέρινο και δεν κόβεται εύκολα. 
          
          Ετοιμάζουμε τη μους:Τοποθετούμε το κρύο νερό σε μικρό σκεύος και 
          πασπαλίζουμε πάνω του τη ζελατίνη. Αφήνουμε ως έχει, χωρίς να 
          ανακατέψουμε για περίπου 5 λεπτά. Εν συνεχεία, ζεσταίνουμε το 
          μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η 
          ζελατίνη (περίπου 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με τη νουτέλα/μερέντα 
          και αφήνουμε στην άκρη.
          Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το μείγμα της μερέντας σε ένα μεγάλο 
          μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το κακάο, και τη 
          ζάχαρη, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν και εν 
          συνεχεία σε μεγαλύτερη, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. 
          Προσεκτικά, ανακατεύουμε το ένα τρίτο του μείγματος της κρέμας 
          με αυτό της μερέντας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο και 
          συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα 
          ομοιογενές μείγμα. 
          Ετοιμάζουμε τη ganache: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το 
          σημείο βρασμού και απομακρύνουμε απο τη φωτιά. Προσθέτουμε τη 
          σοκολάτα, αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό και εν συνεχεία 
          ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ανακατευθεί καλά με την 
          κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας 
          κατά διαστήματα.
          Συναρμολόγηση: Σε μία φόρμα με ανοιγόμενα τοιχώματα, τοποθετείς 
          το ένα φύλλο απο τη βάση (αν αποφασίσεις να κόψεις τη βάση σε 
          δύο μέρη). Προσθέτεις ένα μέρος της μους. Συνεχίζεις με το 
          δεύτερο κομμάτι (εμένα μου έγινε θρύψαλα το δεύτερο κομμάτι, 
          αλλά δεν πείραξε κανέναν - ούτε καν το κατάλαβε κανείς), 
          προσθέτεις την υπόλοιπη μους και αφήνεις να παγώσει καλά στο 
          ψυγείο. Εγώ έκανα το εξής: την έβαλα στην κατάψυξη για τρεις 
          ώρες. Εν συνεχεία, και αφού είχε κρυώσει για τα καλά η ganache, 
          την έβγαλα απο την κατάψυξη, την κάλυψα με την ganache και την 
          έβαλα στο ψυγείο. Perfect. Καλή επιτυχία!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Παραείναι γλυκειά...
            Από: babis  1 / 12 / 2006
            Αντιγόνη σ`ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τούρτα μερεντα
    Από: Μένια  26 / 11 / 2006
    Παιδιά μπορείτε αντί για μπισκοτα και σαβαγιαρ και παντεσπάνι να χρησιμοποιείσετε και φρυγανιές,φτάνει να κόψετε προσεχτικά την κόρα της φρυγανιάς,γιατί θα σας βγεί σκληρό.Την έκανα και είναι εξίσου καλή και στο μείγμα της μερέντας έβαλα αλεσμένα φουντούκια σωταρισμένα στο τηγάνι με λίγο βούτυρο ή στο φούρνο καβουρδισμένα.Όπως σας έρθει εκείνη τη στιγμη.Πάντως πολύ καλή η τούρτα Αλίκη.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τούρτα μερέντα
    Από: Ιρίνα  1 / 12 / 2006
    Πολύ επαγγελματική η συνταγή σου Αντιγόνη. Ειδικά για τη βάση, όλη η διαδικασία με γρ. με αποτρέπει, γιατί μου φαίνεται αρκετά χρονοβόρα, ειδικά με την έλλειψη χρόνου που έχουμε όλοι μας. Προτείνω αντί για τη βάση αυτή, να βάλουμε αλεσμένα ορεο κούκις ή γεμιστά σοκολατένια μπισκότα. Θα είναι εξίσου καλά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: τούρτα μερέντα
      Από: Αντιγόνη  1 / 12 / 2006
      Σαφέστατα, Ιρίνα. Δεν διαφωνώ. Άλλωστε, το καλύτερο σε αυτή τη 
      συνταγή ειναι η μους. Όμως, τα φουντούκια που περιέχει το 
      συγκεκριμένο παντεσπάνι, συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση της 
      κρέμας. Ίσως αν μαζί με τα μπισκότα αλέθαμε και κάνα 
      φουντουκάκι, θα ήταν ακόμα καλύτερα!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.