www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τεμπέλικο τσουρέκι(κέικ με μαστίχα και μαχλέπι)


Υλικά

  • 500 γρ. φαρίνα
  • 2 αβγα
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου σκόνη
  • 1 κρόκο αβγού και μαύρο σουσάμι για άλειμμα



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί, αλείφουμε από πάνω με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Τη συνταγή συνιστά: η Κερσενογλου Ελενη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
    Από: ΝΤΙΝΑ  19 / 4 / 2006
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΨΗ ΚΕΙΚ Ή ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ?? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.....!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
      Από: Elenh  20 / 4 / 2006
      Exei opsi keik giati to vazeis se forma tou keik gia na to psiseis, apo panw epeidi exei to avgo exei pio skouro xrwma, i zumi einai ligo pio sfixti kai h geush tou 8umizei tsoureki epeidi exei mastixa kai maxlepi.Sth vash tou omws einai keik.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τεμπελικο τσουρέκι
    Από: Γιαννης  24 / 4 / 2006
    Πολύ καλή συνταγή!!! Ένα ταψί τσουρέκι το φάγαμε τέσσερα άτομα σε μία μέρα!!! Tip: Βάλτε μία κούπα αλεύρι περισσότερο ή αντικαταστήστε λίγο με μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσει καλύτερα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χυλός ή ζύμη?
    Από: Δέσποινα Κ.  25 / 4 / 2006
    Χρόνια πολλά σε όλους!
    
    Το μίγμα της συνταγής γίνεται χυλός ή ζύμη? Μήπως υπάρχει τρόπος 
    να γίνει πλεξουδα ώστε να μοιάζει και στην όψη με τσουρέκι?
    
    Πάντως το σχόλιο του Γιάννη με προκαλεί να το φτιάξω.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
    Από: ΝΤΙΝΑ  28 / 4 / 2006
    Ελένη καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Με μπέρδεψες και θέλω να με ξεμπερδέψεις!!! στη συνταγή λες ότι βάζουμε τη ζύμη σε ταψί.... και στην απάντηση που μου έδωσες λίγο μετά μου λες ότι θυμίζει κέικ γιατί το ψήνουμε σε φόρμα.....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αληθινό τσουρέκι!
    Από: Δέσποινα Κ.  28 / 4 / 2006
    Ελένη μπράβο και ξανα-μπράβο!
    Τέλεια συνταγή! Με άρωμα και γεύση τσουρεκιού και.... σε χρόνο 
    dt!
    Εγώ το έβαλα σε στρογγυλό ταψάκι. Έγινε σαν ένα μεγάαααλο 
    καρβέλι.
    Μπήκα στον πειρασμό να βάλω μαγιά, αλλά για πρώτη φορά δεν το 
    κανα. Την επόμενη όμως θα το δοκιμάσω. Αν είναι λάθος, παρακαλώ 
    διορθώστε με.
    Επίσης θα βάλω και κακουλέ εκτός από μαχλέπι. Για έξτρα άρωμα.
    
    Και μια ερώτηση προς το Γιάννη: Έβαλες μια κούπα περισσότερο 
    αλέυρι όπως λες? Πώς ήταν το αποτέλεσμα?
    
    ΥΓ: Ααα και μια απορία. Είναι αρκετά τριφτό, τι φταίει?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αληθινό τσουρέκι!
      Από: maria_4ty  29 / 4 / 2006
      Θερμά συγχαρητήρια κι από μένα Κα Κερσένογλου.
       
      Ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοια γεύση, όταν ξεκινούσα να  
      φτιάχνω το τσουρεκοκέικ!
      
      Συνδύασα τις συμβουλές του Γιάννη (πρόσθεσα περίπου 1 φλ.αλεύρι 
      ακόμα και 1/2 φακελάκι μπαίκιν, ώστε να πάρει την υφή του 
      παχύρρευστου χυλού του κέικ) και της Δέσποινας (λαμπρή ιδέα ο 
      κακουλές) και το αποτέλεσμα ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ:))
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τεμπελικο τσουρέκι
    Από: Γιαννης  2 / 5 / 2006
    Εάν βάλεις λίγο περισσότερο αλεύρι, τότε η ζύμη γίνεται πιο μαστιχωτή και μοιάζει περισσότερο με τσουρέκι. ΑΛλιώς "κάνει" περισσότερο κέϊκ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αποτυχία στο τεμπελικο...
    Από: Γεωργία  17 / 8 / 2006
    Δύο φόρες έφτιαξα το τεμπελικο αλλα και τις δυο δεν φούσκωσε, έγινε μάλλον σαν πίτα και στο κέντρο του παρέμεινε ζύμη σχεδον άψητη. Η γευση του όμως ήταν καλή, η ζύμη έγινε μαστιχωτη και τρωγώταν και ωμή! Την συνταγη την εκτελεσα κατα γραμμα αλλα γιατι δεν φουσκώνει? Την δευτερη φορα το έβαλλα σε μεγαλυτερο σκευος μηπως ήθελε περισσότερο χωρο αλλα τιποτα...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αποτυχία στο τεμπελικο...
      Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  17 / 8 / 2006
      Χρησιμοποίησες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Αποτυχία στο τεμπελικο...
        Από: Γεωργια  19 / 8 / 2006
        Ναι, φυσικά!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Αποτυχία στο τεμπελικο...
          Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  21 / 8 / 2006
          Αν φουσκώνει και μετά κάθεται ίσως φταίει ο χρόνος ψησίματος. 
          Μισή ώρα είναι μάλον λίγο. Επίσης προσοχή να μην είναι ο 
          φούρνος πολύ καφτός και κάνει γρήγορα κρούστα το κεικ και δεν 
          μπορεί να φουσκώσει. Βλεπεις από φουρνο σε φούρνο τα πράγματα 
          αλλάζουν σημαντικά. Σε τί το ψήνεις ; Αέρα ή αντιστάσεις;
          Επίσης μπορεί να είναι υδαρές το μίγμα. Δεν το έχω φτειάξει 
          αλλά αφου από τους προλαλήσαντες προκύπτει ότι έχει περιθώριο 
          να βάλεις λίγο αλεύρι ακόμα, κάντο προσθέτοντας και 1 κ.γ. 
          μπέκιν.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Αποτυχία στο τεμπελικο...
            Από: Γεωργία  22 / 8 / 2006
            Σταυρουλα το εψησα και τις δυο φορες σε αντιστάσεις. Το μιγμα δεν ηταν καθόλου υδαρές αλλα μέτρια σφιχτο και μαστιχωτό. Επίσης το έβγαλα αφου είχε ροδίσει πολύ καλα και δεν έπαιρνε να το αφήσω αλλο.Σκεφτηκα όμως μήπως φταίει που δεν έλιωσα την μαργαρίνη αλλα την έβαλα αφου έμεινε λίγη ώρα εκτός ψυγείου?
            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τεμπέλικο μα ζόρικο
    Από: Μ9  25 / 8 / 2006
    το δοκίμασα και εγώ μα η συνταγή θέλει λίγη διαμόρφωση το αλεύρι που δίνει είναι λίγο , εγώ έβαλα σχεδόν μισή φαρίνα ακόμη και το έψησα στον αέρα. δεν φούσκωσε πολύ ίσως γιατί δεν το έβαλα σε φόρμα. θα το ξαναδοκιμάσω να το ψήσω σε φόρμα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
    Από: ΕΛΕΝΗ  25 / 8 / 2006
    Παιδιά το έφτιαξα και εγώ τις προάλλες και μπορώ να πω ότι μου άρεσε...Έχω την εντύπωση ότι το ύψος που τελικά θα έχει το κέικ εξαρτάται απο το μέγεθος του σκεύους μέσα στο οποίο θα ψηθεί...Το έψησα σε μία φόρμα που μάλλον ήταν στο κατάλληλο μέγεθος για τη συγκεκριμένη δόση και έγινε μια χαρά...Παρατήρησα όμως ότι ψημένο δεν ξεπερνούσε και πολυ το ύψος που είχεστη φόρμα πριν το ψήσω....Στην κουζίνα μου χρειαστηκε περίπου 35-40 λεπτά για να ξηθεί στους 180 την επόμενη φορά ίσως μειώσω τη θερμοκρασία και αυξήσω το χρόνο.....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.