www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάλτσα μανιταριών


Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/3 της κούπας τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί.
  2. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. Μόλις κρυώσει αρκετά προσθέτουμε την γραβιέρα και τους κρόκους αφού τους χτυπήσουμε πρώτα καλά.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε, το αλάτι, το πιπέρι, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Συνοδεύει: Ψητό κρέας, μακαρόνια

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΩΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ?
    Από: ΧΡΥΣΑ   24 / 1 / 2004
    Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται λίγο σωτάρισμα ίσως?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΩΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ?
      Από: Natalia   25 / 1 / 2004
      Αναφέρεται σε μανιτάρια κονσέρβας. Οπότε άποψή μου είναι ότι είτε τα σωτάρεις είτε όχι είναι το ίδιο και το αυτό. Αν βέβαια το σωτάρει ελαφρά, τα σβήσεις με λίγο κονιάκ και τους ρίξεις και λίγη ρίγανη... μπορεί να έχεις και μια μικρή διαφορά στην γεύση.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.