 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σάλτσα μανιταριών
Υλικά
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/3 της κούπας τριμμένη γραβιέρα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 2 κρόκους αυγών
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Μόλις κρυώσει αρκετά προσθέτουμε την γραβιέρα και τους κρόκους αφού τους χτυπήσουμε πρώτα καλά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε, το αλάτι, το πιπέρι, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Συνοδεύει: Ψητό κρέας, μακαρόνια
|
|